2017

Så er der skøre, skæve og supersjove selvlæsningsbøger af Anders Morgenthaler i Carlsens Læs selv for sjov-serie.

Bøgerne er "pisselet at læse og pissesjove", står der på bøgernes bagside. 
De egner sig efter min mening nu mere som højtlæsningsbøger, end som Læs-selv-bøger. Så kan vi voksne også få os et godt grin sammen med de små. 

Hunden Anker bor sammen med sin bror Jørgensen hos en dejlig familie. Da familien en dag er taget ud for at købe stort ind, opdager de to relativt kvikke hunde, at fryseren står åben! Det betyder en del for de to hunde, at familien har det godt, men det betyder især noget, hvis den mørbrad i flødesovs, der ligger i fryseren, bliver dårlig og må smides ud ... for så vil hverken Anker eller Jørgensen få resterne, og det er intet mindre end en katastrofe for sådan et par raske hunde. Anker og Jørgensen tager sagen i egen pote. Den fryserdør skal lukkes for enhver pris ... om så familiens hus og hjem brænder ned på den konto, så skal fryseren reddes. Og det bliver den så. Af Anker og Jørgensen, som måske alligevel ikke er så kvikke, som man først kunne tro

Køb bogen her

Giraffer er frygtelig stædige og har en usædvanlig evne til at bære nag. Således har de to brødre Lennart og Johan ikke talt sammen i 10 år, fordi den ene huggede en acaciefrugt lige foran snuden på den anden. Og sandelig om historien ikke er ved at gentage sig selv 10 år senere, hvor de to brødre ved et tilfælde får øje på den samme acaciefrugt. Med lukkede øjne kaster de sig begge over den – og så sker katastrofen. I stedet for at sluge acacien, kommer Lennart til at sluge sin brors hoved, så det sidder fast langt nede i hans hals. Virkelig fast ...

Køb bogen her

Ny letlæsningsserie om Ella og veninderne

Ella-bøgerne er en letlæst fiktionsserie om piger og musik skrevet af Kirsten Ahlburg - om at være veninder på 9 år på godt og ondt, om at være sej og cool og også om at være uenige og føle sig udenfor.

Det to første bøger i serien er begge på lix 8. Læs mere om hver enkelt bog ved at klikke på forside-billedet.

På www.straarupogco.dk er der gratis elevopgaver til hver bog 

Velkommen til det nye forlag Straarup og Co.

Ellas veninder har lavet et band. Ella kan ikke synge eller spille guitar, så hun må ikke være med. De har ellers lavet alt sammen lige siden den første skoledag. Hun er meget ked af det. Hun må finde på noget, for hun vil være med i bandet. Hun får en idé. Går de andre med på den?

Køb bogen her

Ella vågner tidligt. Hun kan næsten ikke vente. Nej, det er ikke jul, hun skal ikke på lejr, hun fylder ikke år. Det er meget større. Det er i dag, hun får at vide om Karla, Liv og Ida vil have hende med i bandet. Karla kan synge, Ida kan spille guitar og Liv kan tromme. Først kunne Ella ikke noget, men det kan hun nu. Hun kan nemlig rappe. Men er hun god nok?

 

Køb bogen her

Flinke Sten

Det var sommer. 
Alle mænd løb rundt efter pigerne. 
Det er der ikke noget sært i. 
Det gør de også i dag. 
Dengang var det bare lidt mere simpelt

Et gok i nøden, så havde man en kone.

 

I bogen "Flinke Sten" vil stenaldermanden Sten have sig en kone, men han giver hende ikke et gok i nødden. Han finder en ny metode og et nyt sprog.

Med sin sædvanlige humor har Rune Fleischer skrevet og illustreret en sjov letlæsningsbog. Lix 14,4. Bogen indgår i en række letlæste bøger på lix 11-14.

Køb bogen her

Sigurd fortæller om Luther

Vi har tidligere rost "Sigurd fortæller"-bøgerne på bloggen. De egner sig fortræffeligt til højtlæsning og undervisningsbrug!
Måske husker du "Sigurd fortæller Bibelhistorier" efterfulgt af fortællinger om de nordiske og græske guder, og sidst "Sigurd fortæller Danmarkshistorie". 

Nu kan du høre/læse "Sigurd fortæller om Luther". Med sin kendte, billedrige og fabulerende fortællestil, formidler Sigurd Barrett om Luther og reformationen for de små.

Bogen indeholder en MP3-CD med både lydbog og syv sange om Luther. Lyt og syng med.
Bogen er levende illustreret af Stine Rosenberg og udgivet af Politikens Forlag.

Køb bogen her

NYE FAGBØGER

Så er der nye fagbøger fra forlaget Turbine. Bøgerne "Skildpadder" og "Kamæleon" indgår i serien: "Min første bog", der henvender sig til de nye læsere, der lige har knækket læsekoden.

Bogen "Skildpadder" er skrevet af Sigurd Toftdahl Terkelsen, og han deler ud af sin viden om dem.
Vidste du at skildpadder kan blive vildt gamle? Og sige sjove lyde?. Nogle skildpadder er meget små. Andre er meget store.
Let-tallet i denne bog er 14 - og der findes elevopgaver på hjemmesiden 
www.minførstebog.dk 
Bogen er hardback og med masser af flotte billeder.

Køb bogen her

Eva Mosegaard Amdisen har skrevet en lærerig bog om kamæleoner og deres liv.
Her kan du bl.a. blive klogere på, hvor de lever og hvad de spiser.
Lettallet i denne bog er 14 - og henvender sig til børn, der er ved at lære at læse.
Der findes elevopgaver på hjemmesiden 
www.minførstebog.dk

 

Køb bogen her

Bogen om Marcus og Martinus er skrevet af Eva Mosegaard Amdisen, og er en mini-biografi om de populære norske drenge, der vandt den norske udgave af MGP for år tilbage. Drengene er meget populære og følges af danske børn via youtube og andre sociale medier.

Bogen har et lix-tal på 17 og er udstyret med alt, hvad en fagbog skal indeholde af tal, faktabokse og fotos.

Der kan som altid downloades elevopgaver og lærervejledning på www.jeglæser.dk

Køb bogen her

VELKOMMEN TIL FORLAGET CARLSEN

Vi er glade for at kunne tilføje Forlaget Carlsen til rækken af samarbejdspartnere - og for at kunne introducere deres serie "Læs selv for sjov". Her udgives forkortede udgaver af populære titler, hvor teksten er bearbejdet, så den er lettere at læse.

Her finder du bl.a. Manu Sareens bøger om Iqbal, der er ældste søn i en indisk indvandrerfamilie. Og det er ikke så lidt de kommer ud for.

Iqbal og hans lillebror Tariq kommer ved et uheld med et fysikforsøg til at sprænge deres skole i luften, og en hæsblæsende jagt starter, da en forbryderbande forfølger dem for at få formlen på sprængstoffet! 

Måske har du set filmen Iqbal og den hemmelige opskrift? Så tøv ikke med at læse bogen! Den er mindst lige så sjov!

Køb bogen her

Da Iqbals klasse er på besøg på Rosenborg, får de at vide, at de udstillede kronjuveler er kopier! De ægte juveler forsvandt under 2. verdenskrig. Men Iqbal og hans bror, Tariq, finder snart ud af, at de ægte kronjuveler er gravet ned i en kælder under Ungdomshuset. Huset tilhører nu noget, der hedder Das Fhaterhaus. Ungdomshuset ligger i krig med både das Fhaterhaus og politiet, og de unge lukker ikke hvem som helst ind. Derfor er det ikke nemt at finde de forsvundne kronjuveler - og heller ikke uden farer. Men Iqbal giver ikke så let op ...

Køb bogen her

NYT til de unge læsere i alderen 10-14 år.

Politikens Forlag har udgivet bogen "Girls can VLOG" af Emma Moss.

Lucy Locket er flyttet med sine forældre fra USA til England og skal starte en ny tilværelse: Nyt land, ny skole og ikke mindst nye venner. Første skoledag går desværre ikke som planlagt, og Lucy får gjort sig selv godt og grundigt til grin foran klassen. Og hvad værre er - en af Lucys nye klassekammerater har filmet det - og lagt det på nettet.

Situationen gør Lucy stresset, så hun stammer værre end nogensinde. Så da en veninde opfordrer hende til at lave sin egne videoer, synes hun, det er en forfærdelig idé!

Da hun alligevel forsøger sig med vlogging, åbner der sig døre til en helt ny og spændende tilværelse.

Køb bogen her

NY SJOV SERIE - Simon og Mirza

EN MAND i POOLEN af Per Østergaard

Vi er glade for at kunne præsentere en ny sjov serie for begynderlæserne om vennerne Simon og Mirza. De oplever en masse, men når de fortæller om deres oplevelser, kan det godt give anledning til misforståelser og forestillinger om noget helt andet en det, der faktisk skete.

Simon og Mirza følges ad til skole. Mirza fortæller, at der lå en mand i deres pool forleden. Han havde selv set ham, da han slog græs. De møder Mikkel fra klassen. Han havde også set manden, der lå på bunden.

Simon er ude af sig selv. Hvordan kan de tage det så roligt?? Og hvorfor er det ikke i tv og aviser?

Lix 5,7

Køb bogen her

Palle flyver med drage

 

Af Jørn Jensen 
Så er der også en ny Palle-bog i perlerækken af humoristiske og morsomme historier om Palle, hans kiksede far og deres genvordigheder.

Palle og far vil flyve med drage. De vil selv bygge den, og den skal være stor. 
Palle løber med dragen. Vinden får fat, og dragen letter. Palle holder godt fast og glemmer at give slip i tide. Han suser højere og højere op med dragen! Den kære Palle stiger til vejrs!

Lix 5,5

Køb bogen her

MAX 2 BOGSTAVER - LYDRET

Der er nu kommet yderligere to bøger i serien.
Lydret serien er til den absolutte begynderlæsning skrevet af Kirsten Ahlburg.

Max 2 serien består af lette bøger med tekster, hvor ordene højst indeholder 2 bogstaver og er derfor ideel til den allerførste læsning.

Bøgerne kan læses i børnehaveklassen og 1. klasse. HUSK! Der er gratis opgaver til serien!! 👍

De er flot illustreret og i hard back - så børnene oplever at læse i en "rigtig bog".

Lix 3 / Lettal 7

IB MÅ UD

Jo er ikke vild med at være ude i snevejret, men da Ib pludselig kommer galt afsted, må Jo alligevel træde til. Ib har slået sig, - men det er ikke værre end et plaster og en kop te kan klare det.

En sød historie, som begynderlæseren kan magte - godt hjulpet på vej af illustrationerne af Kirstine Lyngklip Svansø.

SE NU DO

Bo og Do laver pandekager - og det går ikke stille af sig. Snart er der æg og mel overalt. Kunsten at vende pandekager i luften er svær.

Sød og sjov historie - der bliver endnu bedre af de fantastiske illustrationer af Kim Dalsgaard.

Køb bøgerne her

FlikFlak - Højt at flyve

"Højt at flyve" er andet bind i Kirsten Sonne Harrilds nye serie om springgymnastik, FlikFlak. 

Flot illustreret af Jan Solheim

Felina, Sofia og Magda rejser med springholdet til Jylland. Det bliver en weekend fyldt med store oplevelser.
Sofia møder en virkelig sød og meget dygtig springgymnast, som inviterer hende på en flyvetur ud over det sædvanlige.

Veninderne Felina og Magda må tage anderledes i brug for at få deres veninde til at lande med begge fødder inden hjemrejsen.

Om hjemve, den første forelskelse og om at være blandt holdets bedste trampolinspringere.

Køb bogen her

Mutanterne - 1

Den 4. mutant
Mutanterne slår til!

En ny spændende serie i bedste science fiction stil med en lidt skør og magtbegærlig professor på den forkerte side af loven og et søskendepar og deres kammerater, der afslører de forskellige plots.

Professoren overfører fremmede gener til børn, så de bliver til mutanter, han kan styre.
På en overnatningstur med skolen har professoren planlagt, at der skal ske noget uhyggeligt. 
Mutanterne slår til på natløbet.......

Lix 17,9

Køb bogen her

Løvindens datter - bind 4

Det gyldne bælte

En dyb snerren i mørket - og løven gør klar til spring.

Serien om Løvindens datter foregår i et fantasy-univers, som både drenge og piger kender og føler sig trygge ved, og som sætter fantasien i gang - godt hjulpet af de fantastiske illustrationer.

Løvindens datter tager udgangspunkt i gamle myter om amazonerne - og med hovedpersonen Antiope der skal overtage magten og herske over stammen.

Bogen er skrevet af Josefine Ottesen og udgivet af forlaget ALRUNE

Lix 11,5

Køb bogen her

Høj Puls - Jamie K

En date, et overfald - og et mordforsøg

Nanna har fået en sms fra Jamie K. Nanna kender kun én med det navn, og han er forsanger i et berømt band.
Martin er mistænksom og lægger en fælde. Han sender en falsk mail til Jamie K. Svaret er afslørende. Det er ikke den rigtige Jamie. Han må standse Nanna, inden hun mødes med ham i parken.

Lix 14

Skrevet af Jørn Jensen og udgivet af forlaget ALRUNE

Køb bogen her

Cirkus Zik Zak

Så er der dømt fart over feltet!

Jim Højberg har skrevet to bøger om Cirkus Zik Zak - og meget andet....😊 Bøgerne er delt op i mange, korte kapitler - og med højt tempo.

Vi møder cirkusprinsessen Ea - der faktisk er en rigtig prinsessen - og hendes lillebror Badut Svend. Vi hører om alle deres cirkus-numre: jonglører, knivkastere, akrobater, hestedressør...og kanonkonger eller måske rettere kanon-prinsesser.

Herudover er der små side-historier: - om den fattige pige, der får et barn med kongen og må rejse bort fra byen, - om kampen for at blive synlig og set, - om kærlighed og forelskelse...OG GLÆDEN VED GODE HISTORIER!

Bøgerne er skrevet som letlæsningsbøger (lix 18 og 19) og er flot illustreret af Kim Hagen.

Ny udgivelse i Lydret serien:

Villy er væk

Far har taget Villy med hen for at set et slot. Det er ret kedeligt, synes Villy. Men da spøgelset Ida træder ind i rummet, så bliver det hele lidt for spændende.

En eventyrlig bog om de spøgelser, der måske findes i virkeligheden....

Bogen er skrevet af Marie Duedahl og illustreret af Anne Godsk.

Udgivet af forlaget Turbine.

Køb bogen her

Ib på kur

NYHED! Ny udgivelse i Lydret serien.

Mor ser tyk ud i kjolen, siger Ib. OG SÅ skal hele familien på kur. Far er rigtig glad for kuren. Han elsker kål. Men en dag opdager Ib noget i fars skab.....Og så er kuren slut!

En sjov bog, hvor Ib lærer, at man ALDRIG må sige til en kvinde, at hun ser tyk ud! 😀

Ib på kur er en ny bog i den letlæste serie Lydret - udgivet af Forlaget Turbine. Den er skrevet af Marie Duedahl og illustreret af Anja Gram.

Køb bogen her

Pippa-serien

Ny serie for piger i indskolingsalderen.

Søde historier om svære situationer i hverdagen, og hvordan de kan løses.

Pippa søger støtte hos sit kæledyr - marsvinet Gumle. Når Pippa og Gumle er alene, kan Gumle tale, og vil gerne hjælpe Pippa. Men Gumles råd er ikke altid lige gode.

Pippa 1 - En magisk ven

Forfatter: Kirstine Lyngklip Svansø

Forlag: Forlaget Elysion

Pippa får et marsvin i fødselsdagsgave - den bedste gave! Marsvinet Gumle bliver Pippas bedste ven, og Pippa kan fortælle Gumle ALT. Gumle vil gerne hjælpe Pippa, da hun bliver uvenner med Kaja - men heldigvis lytter Pippa ikke til Gumles råd.

En sød bog - om fantasivenner og en vis portion opdragelse: Du må ikke slå!

Flot illustreret af Kirstine Lyngklip Svansø - hvor en lille bi følger med på sidelinien.

Lix 4 / Lettal 15

Køb bogen her

Pippa 2 - venner i sneen

Forfatter: Kirstine Lyngklip Svansø

Forlag: Forlaget Elysion

Pippa og Kaja leger i sneen. Pippa kælker, mens Kaja bygger en kat af sne. Ved et uheld kælker Pippa ind i Kajas snekat. Marsvinet Gumle vil gerne hjælpe Pippa, da Kaja bliver ked af det. Heldigvis lytter Pippa ikke til Gumles råd.

En sød bog - om fantasivenner og en vis portion opdragelse: Du må ikke lyve! 

Flot illustreret af Kirstine Lyngklip Svansø - hvor en lille blåmejse følger med på sidelinien. 

Lix 4 / Lettal 14

Køb bogen her

Flot, ny letlæsnings-serie!

Lulu-serien handler om pigen Lulu og hendes familie. Bøgerne er skrevet i et let sprog uden at det går ud over indholdet. Bøgerne er flot illustreret (af Susanna Hartmann) med farverige, detaljerede tegninger, der både understøtter teksten, og samtidig giver rig mulighed for at folde historien ud, ved at tale om hvad der ses på billederne. Bøgerne er flot indbundet i hardback.

Forfatter: Susanna Hartmann

Forlag: Forlaget Elysion

Her er et godt bud på nye bøger til pigen, der er begynderlæser.

Kan varmt anbefales! 

Lulu i skole - 1

Lulu skal starte i skole. Lulu og mor tager til byen for at købe en ny taske til Lulu. Lulu får en flot, rød taske. Hun er glad. Tasken skal med Lulu i skole. Solen skinner. Det er første skoledag.

Lix 3  / Lettal: 10

Lulu i Zoo - 2

Lulu, Leo og mor skal i Zoo. De ser blandt andet aber, løver og geder. Og en masse andre dyr! Det er en god dag i Zoo.

Lix 3 / Lettal: 10

 

Lulu i vandet - 3

Lulu, Leo og mor skal på tur. De skal ud til en sø. Solen skinner og det er varmt. De spiser is. Leo og mor svømmer i solen. Vandet er koldt. Mon Lulu kommer i vandet?

Lix 3 / Lettal 10

Lulu i byen - 4

Lulu og mor er taget til byen for at købe en gave til mormor. Men det er svært at finde noget, som hun ikke allerede har i forvejen. Så får Lulu en idé! Hun maler et billede til mormor. Dét er en god gave og mormor bliver meget glad for den.

Lix 3 / Lettal 11

Fodbold, fodbold, fodbold og .... fodbold!

Simon-bøgerne henvender sig til begynderlæsere eller børn, der har svært ved at læse. Universet er især rettet mod drengene med et indhold, de kan relatere sig til. Serine er skrevet med lette tekster og sjove billeder, der er med til at fortælle historien.

Der er tidligere udkommet to bøger i serien: Simon vinder ikke og Simons tricks.

 

Simon - Hvor katten er bolden?

Forfatter: Jørn Jensen

Forlag: ALRUNE

Simon, Mark og Anton sparker bold til hinanden i parken. Da Anton dukker op, kan de spille fodbold med to hold. Egon skyder en meget høj bold, som suser over muren og lander i en have. Drengene vil hente bolden. På lågen ind til haven er der et skilt, hvor der står, at hunden bider. Tør de gå derind?

Lix 4

Køb bogen her

Simon lobber bolden

Forfatter: Jørn Jensen

Forlag: ALRUNE

Simon og Mads spiller fodbold mod hinanden. Simon står på mål. Han griber alle de bolde, Mads forsøger at sende i mål. Efter en tid bytter de plads. Nu skyder Simon. Han skyder mange gange, men han kan ikke ramme målet. Bolden ruller over til en mand med en stor hund, som gerne vil lege med. Den er drengene med på.

Lix 4

Køb bogen her