2019

Klog på ordsprog

Man skal ikke skære alle over en kam

Anker og hans familie har indbrud i deres hus. Politiet fanger tyven, som viser sig at bo i Blokken, der er et højhus lige ved siden af. Anker er bange, og han er sikker på, at alle som bor i Blokken er tyve. Men så starter Liam i hans klasse. Liam bor i blokken, og efter et stykke tid finder Anker ud af, at man ikke skal skære alle over en kam...

Lix 11

Køb bogen her

Lad falde, hvad ikke kan stå

Lily og Sonja er venner, og deres mødre er også venner. De er sammen om alt - lige indtil de kommer i 3. klasse. Så vil Lily gerne gå til ridning, mens Sonja heller vil gå til fodbold. Deres mødre prøver at få dem til at blive ved med at følges til alt - men nogle gange er det måske o.k. at give slip.

Lix 11

 

Køb bogen her

Slå ikke større brød op, end du kan bage

Marta har fødselsdag. Hun fylder ni år og vil gerne holde en stor fest. Den skal holdes om aftenen, og mor og far må ikke være hjemme. Marta får lov til at invitere sine klassekammerater, men kommer til at invitere...mange flere. Det hele kommer lidt ud af kontrol...

Lix 11

Køb bogen her

Nye letlæsningsbøger i Jeg læser-serien

Hjernen

Det er hjernen, der sørger for at hjertet slår, og at vi trækker vejret. Men det er også hjernen, der gør os i stand til at gå og løfte armen, når vi vil tage et glas mæk.

Det er henholdsvis den ubevidste del og bevidste del af hjernen, der arbejder.

Men hvordan er det hele forbundet? Hovrdan sender hjernen signaler til fødderne og armen? Læs meget mere om den fascinerende del af menneskets krop i denne bog.

Lix 21

Køb bogen her

Napoleon

Napoleon Bonaparte var kejser af Frankrig for over 200 år siden. Han elskede at være i krig. Og han var god til det.

Napoleon var meget facineret af Julius Cæsar, hvis drøm det var at komme til at bestemme over hele verden.

Napoleon vandt mange sejre over England, Spanien og Egypten, men i 1812 gik det galt, da han besluttede at angribe Rusland. Læs mere om Napoleon og han kamp om magten - og om hans endelige nederlag til England.

Lix 26

Køb bogen her

Læs en fabel: Tyren og sælen

Tyren og sælen møder vi tyren, som har et voldsomt temperament. Der er mange dyr omkring den, som gerne vil være venner med den - og tyren synes egentlig også godt om de fleste. Men hvis de begår det mindste fejltrin, ryger tyren helt op i det røde felt og kan slet ikke styre sit temperament. Sælen prøver at lære tyren at tælle til ti, at sige pyt - og at sige undskyld, når den har såret nogen med sin vrede. Men tyrens hjerte har i mange år pumpet løse af raseri, og til sidst er det slidt helt op. 

Lix 11

Køb bogen her

Mø til MGP

Mø vil gerne med til MGP. Men hun synger og danser rundt derhjemme, fantaserer hun om, at hun er med til MGP. Klædt i gul tyl fra top til tå på en stor scene. Masser af fans. En sej tour-bus. Og et stort hus med tjener og masser af is. Hun drømmer sig langt væk - lige indtil mor har fået nok af hendes sang!

Lix 4 / Let-tal 6

Køb bogen her

Læg et spor, Ivan

Ivan er på tur med mor og far. De kører i autocamper. Ivan vil have en stor pose popkorn med, men far siger nej. Ivan plager - og får heldigvis lov til sidst. For da far kører ind for at tanke, stiger Ivan ud, uden mor og far opdager det - og pludselig er han væk. Heldigvis kan mor og far bare følge sporet af popkorn...

Lix 6 / Let-tal 11

Køb bogen her

Ivan bor i en bil

Ivan er på sommerferie i autocamper med sin far. Men en fasan klatter på ruden, bremserne driller, et dæk punkterer, og pludselig bliver de også jagtet af en kamel! Alt går galt - men de har en skøn tur!

Lix 4 / Let-tal 12

Køb bogen her

Detektiverne i Dumleby: Hvem stjal Arne Røvagers kat?

I Hvem stjal Arne Røvagers kat? møder vi igen Alf og Alfa, som er papsøskende. Alf og Alfa kan ikke holde ud at være hjemme, fordi Alfs mor og Alfas far hele tiden går og kysser. Så de går en tur i byen, hvor de møder byens mange besynderlige indbyggere - Finn Finn, der altid spiser ostepops, Kurt Kno og hans tamme rotte, Pip Olga og hendes papegøje Pip Hans og Daisy Diamond og Arne Røvager. Alf og Alfa er også omkring byens frisør Fritz, ostehandleren Dan Bo, og de møder Gummi, der gerne vil være gangster. Pludselig opstår der vild panik i byen, for nogen har stjålet Arne Røvagers meget fine racekat, Puma. Og pludselig er de ti lagkager, som Kringle Ali har lavet, også væk. Betjenten Hov Hov Henning er på sagen - men det samme er Alf og Alfa, detektiverne i Dumleby!

Se om du også kan finde de skyldige - eller søg hjælp i ledetrådene bagest i bogen.

Serien er tiltænkt elever i 3.-4. klasse.

Lix 11

 

Køb bogen her

Let-læste fagbøger

Serien Min første bog er letlæste bøger, der henvender sig til børn i indskolingen. De er velegnede til den faglige læsning og kan bruges i faglige forløb. På hjemmesiden www.turbine-undervisning.dk kan der downloades gratis opgaver.

Island

Island er en stor ø, der ligger højt mod nord mellem Norge og Danmark. Engang var Island en del af Danmark, men nu er øen et land, der har sit eget flag. 

Islands natur er vild og barsk. Der er store vulkaner. Og der er steder, som altid er dækket af is.

Læs mere om Island her i bogen.

Lettal: 15

Gribbe

Gribben er en stor fugl med et vingefang på helt op til næsten 3 meter. I den vilde natur kan den blive op til 30 år gammel. 

Gribbe er store fugle. De spiser ådsler. Det er døde dyr. Hvis vi er heldige, kan vi se gribbe i naturen i Danmark. 

Læs meget mere om gribbe i denne bog.

Lettal: 16

Køb bogen her

Helikoptere

En helikopter kan lette og lande lodret. Den kan stå stille i luften, flyve fra side til side og endda flyve baglæns.

Den kan hjælpe folk i nød, slukke ildebrande, bruges i krig og løfte tunge ting.

Læs mere om helikoptere i denne bog.

Lettal: 15

Køb bogen her

Store maskiner

Verden er fuld af store maskiner. 

Nogle kan bore, grave eller køre med tunge ting.

Andre er mest bygget for sjov. Du kan se nogle af de største maskiner i denne bog.

Lettal 16

Køb bogen her

Ny bog for unge med læsevanskeligheder

Marta og Billie er så tætte veninder, at folk kalder dem for Marlie. De har hjulpet hinanden igennem kriser - som da Billies far døde, og da Martas forældre blev skilt. Nu går de i 1.g, og pludselig får Billie øjnene op for, at Martas far, Hugo, har ændret sig, efter han blev skilt fra Martas mor. Han går i smartere tøj, træner - og Billie synes faktisk, han er lidt lækker. De udvikler sig, og pludselig er de hemmelige kærester - lige indtil Marta opdager dem. Så er alt slut. Ikke mere Marlie. Og Hugo er også væk. Marta udstiller Billie som en slut på skolen og vil ikk tage imod Billies undskyldning. Billie er klar til at skifte skole - men bestemmer sig for at sige fra og ikke finde sig i at blive skammet ud, fordi hun blev forelsket!

En bog om forelskelse på trods af alder - og om at stå ved sig selv.

Bogen henvender sig med et lixtal på 8 især til de elever i udskolingen, som har svært ved at læse.

 

Køb bogen her

Faktisk!

Faktisk! er en fagbogsserie til børn i 1.-3. klasse, som har knækket læsekoden. Til alle bøger i serien findes der opgavesæt på fagbog.gyldendal.dk

Vildt klima

Vores klima bliver vildere og vildere. Verdenshavene stiger. Der kommer mere regn og meget voldsomme storme, men også flere skovbrande og mere ørken. Hvad kan vi gøre for at stoppe denne udvikling?

LIX: 13

Opgaver kan hentes: fagbog.gyldendal.dk

Køb bogen her

Påske

Påske er forår, chokoladeæg og gækkebreve, men det er også meget andet.
Bliv klogere på hvornår det er påske, hvorfor folk fejrer det og hvordan det foregår.

LIX: 15

Opgaver: fagbog.gyldendal.dk

Køb bogen her

Minecraft - De forsvundne dagbøger

Nervepirrende action-eventyr til Minecraft-fans

Tag med på en rejse ind i det ukendte … hvis du tør!

Max og Alisons venskab er et levende bevis på, at forskelle ikke behøver stå imellem venner. Max er altid på udkig efter nye eventyr – også selvom det betyder, at han får problemer – mens Alison foretrækker at følge reglerne og bevæge sig forsigtigt fremad. De bliver dog begge fascinerede af den slidte, gamle dagbog, Max finder, og af den portal til det mystiske parallelrige, Nether, som dagbogen beskriver.


Det lykkes dem at bygge portalen ud fra dagbogens instruktioner, men de kan ikke blive enige om, hvorvidt de skal trodse al fare og begive sig af sted til Nether for at finde dagbogens afsender … indtil en skæbnesvanger ulykke træffer beslutningen for dem. Pludselig befinder de sig midt i en skræmmende ny verden og må sande, at også her 
gælder Minecrafts primære regel: Man ved aldrig, hvad der venter bag den næste blok. 

Tredje bog i den populære serie af Minecraft-thrillere.

Køb bogen her

De store fagbøger

Genforeningen 1920

I sommeren 1920 var der fest og glæde i hele Danmark. Tyskland havde tabt 1. verdenskrig, og nu havde vi fået en del af Sønderjylland tilbage. Den danske konge Christian 10. deltog i festlighederne. På sin hvide hest red kongen ind i det genvundne land under endeløs jubel.

I 1864 havde måtte Danmark afstå hertugdømmerne Slesvig, Holsten og Lauenborg. Men nu havde vi fået lidt af det tabte land tilbage. Allerede omkring år 500 begyndte danskerne at bygge en vold tværs over det sydlige Jylland for at holde tyskerne ude, og gennem de næste mange århundreder var der kamp om, hvem hertugdømmerne skulle tilhøre. Men i dag er stridighederne slut, og det danske og tyske mindretal lever fredeligt side om side.

Opgaver på: fagbog.gyldendal.dk

Køb bogen her

#Me Too

#MeToo-bevægelsen opstod på Twitter i 2017. Bevægelsen voksede sig hurtigt stor, og mange kendte skuespillere, sangere og helt almindelige mennesker stod frem og fortalte, hvordan de bliver krænket i hverdagen.

Bogen #MeToo giver et nuanceret overblik over alle de forskellige påvirkninger, som #MeToo-bevægelsen har skabt både i samfundet og for den enkelte.

Bogen behandler etiske dilemmaer bl.a. i musikbranchen – skal man spille musikken, hvis kunstneren er en krænker? Kritikere af #MeToo mener, at uskyldige risikerer at blive hængt ud for krænkelser, de ikke er blevet dømt for? Læs også om sexisme i hverdagen, magtmisbrug, retten til at sige fra og nye love i slipstrømmen af #MeToo.

Køb bogen her

Gyldendals læs løs-serie

Tara og troldmanden

Tara hvisker et par ord. Helt stille. Men bukken ser op med et ryk. Så farer den ind i skoven.
„Pokkers!“ Kongen sænker sin bue. Tara smiler. Så mærker hun en hånd på sin arm.

Troldmanden har opdaget, at Tara kan tale med dyrene. Derfor har han brug for hende. Tara skal befri folket for den drage, der æder alt og brænder alt ned. Men troldmanden er ikke nogen rar mand ...

Tara og troldmanden er noget så sjældent som en lang fantasybog med helt lavt lix. Her er der masser af drager og magi, troldmænd og kamp til de yngste fantasyfans.

Lix 9 / Let-tal 15

Køb bogen her

Spejlet

Spejlets ramme var af træ. Der var skåret figurer i træet. Jeg lænede mig frem for bedre at kunne se. Jeg sank og trådte bagud. „ Der er også ansigter.“ „ Hvorfor mon det stod bag skabet?“ sagde Ida. „ Der står noget. På rammen.“ Jeg pegede. Ordene var små og næsten ikke til at se. „ Jeg vil have det på mit værelse,“ sagde Ida. Hvorfor? havde jeg lyst til at spørge. Noget i mig ønskede, hun ville stille det tilbage.

Ida og Tim er flyttet ind i et gammelt hus, der ligger langt væk fra alle andre. På loftet finder Ida et gammelt spejl. Tim har en dårlig fornemmelse. Og det bliver ikke bedre af, at Ida næste dag vil have, at spejlet skal stå inde hos ham. For han er vel ikke bange for et dumt spejl? Mads og hans forældre er kørt vild, og deres bil er punkteret. Derfor må de bede om hjælp i Skyggeby. Mads synes, der er noget underligt ved dem, der bor i byen. Men det er dumt at være bange for gamle mennesker … ikke?

Lix 13

 

Køb bogen her

Afveje

De greb fat om mine arme. Mine ben. Jeg skreg. Så det rev i halsen.

„ Stille!“

De stærke hænder greb bedre fat. Negle borede sig ned i min hud. Hev mig op. Døren ind til mor og far stod åben.

SLAM. Mit hoved ramte karmen. Jeg var væk et øjeblik. Så kunne jeg mærke den kølige luft. Vi var udenfor. Månen kiggede frem bag en sky. De stoppede op. Der var ikke bare én, men to åbne grave.

Mads og hans forældre er kørt vild, og deres bil er punkteret. Derfor må de bede om hjælp i Skyggeby. Mads synes, der er noget underligt ved dem, der bor i byen. Men det er dumt at være bange for gamle mennesker … ikke?

Lix 13

Køb bogen her

Tøser der takler modstand

Hvordan skal Tilde skaffe 500 kr., så hun kan komme med sit hold til stævne? Hun lover at dele aviser ud for sin søster i en måned. Men hun skal knokle, mens veninden Laura og de andre piger fra klassen hygger sig sammen. Tilde har ondt af sig selv. Men så opdager hun, at Jasmin fra holdet slet ikke må spille fodbold for sine forældre. Vil det mon lykkes Tilde og Jasmin at komme med på weekend?

Der er fart over feltet – og i Modstand, som er det andet og selvstændige bind i serien Tøser der takler, handler det netop om, hvordan man skal klare og overvinde modstand.

Lix 16

Køb bogen her

Sanders nye papliv

Dørene til flyttevognen lukkede med en høj lyd. Jeg så op på huset, mit hjem, som snart ikke var mit hjem mere. Jeg sukkede. Mor havde bestemt, at vi skulle flytte til Bøhlandet, og så kunne jeg tigge og råbe. Sådan blev det. Jeg fik en sjælden krammer af Niller. Niller var min bedste ven, men hvor længe holdt det lige, når jeg flyttede flere timer væk? 

Sanders mor har bestemt, at de skal flytte over til Sanders nye papfar og papbror. Men det er ikke let at starte forfra et nyt sted, med ny skole, nye venner og en helt ny familie. Til gengæld vil Sander få sit største ønske opfyldt, en hund. Men kan man stole på de voksne?

Lix 20

Køb bogen her

Men størst af alt

En alternativ skabelsesberetning om alt det gode – og om alt det knap så gode

Gud har skabt hele Jorden på sølle syv dage, bjergene, havene, alle dyrene. Og Gud har skabt mennesket. Fanden har kun lavet småting, tidsler, hvepse, slagregn, og han er misundelig på Gud, især over det med menneskene, fandens misundelig. Men Fandens Oldemor har en god ide ... 

En alternativ skabelsesberetning om alt det gode - og om alt det knap så gode - men først og fremmest en bog om det, som er størst af alt.

Kim Fupz Aakesons fortælling er illustreret af Cato Thau-Jensen.

Fra ca. 5 år

Helt igennem en fantastisk fortælling ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Køb bogen her

Ny fagbog om den røde planet

Mars er den planet, der ligner Jorden mest. Vi har sendt flere rumsonder dertil, og engang i fremtiden vil vi nok også sende mennesker til Mars.

Lix 15

Opgaver på: fagbog.gyldendal.dk

Køb bogen her

De små fagbøger

Amerikansk fodbold - Amerikas mest populære sport

Amerikansk fodbold er en sportsgren, hvor det gælder om at løbe med bolden ind i modstandernes målfelt eller sparke bolden ind i et stort mål. I denne bog kan man laese om regler, spillere, NFL, Super Bowl, lag football, cheerleading og om amerikansk fodbold
i Danmark.

 

Køb bogen her

Grænselandet Sønderjylland

 

I 2020 er det 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark.
Grænselandet Sønderjylland har en lang historie, som man kan blive klogere på her.
Læs også om det danske mindretal, der lever i Sydslesvig syd for grænsen til Tyskland.

 

Køb bogen her

Nora - Fire piger 1

Serie af Louise Roholte om 4 piger, der gennem forskellige hændelser bliver samlet som en gruppe for at opklare et tyveri. Hver bog er en fortælling om een af de fire piger - og som en undertone gennem bøgerne kører et krimanalplot, som langsomt bliver afsløret og opklaret gennem de fire bøger.

Nora er vild med at være i naturen og sammenholdet i spejdergruppen. Hjemme er det noget helt andet. Hendes forældre og hendes storesøster har travlt med deres mobiler, og hun føler sig tit ensom, selvom de er samme alle fire. Det er også en af grundene til, at hun er jaloux på sin jævnaldrende kusine, Mathilde. Faktisk passer det Nora fint, at de kun ser Mathilde og moster, når de er nødt til det. De har alligevel intet tilfælles. Eller hvad? De har jo den samme mormor, og hun overvejer for første gang at kontakte sin kusine, da mormor mister sit kæreste eje under mystiske omstændigheder...

Meget spændende og velfortalt serie for piger i puberteten.

Lix 23

Køb bogen her

Nye bøger i Jeg læser-serien

Robert Skov

Robert Skov er ung, men han har allerede scoret mange mål. Før han kom til Tyskland, blev han topscorer i Superligaen med sin klub FCK. I denne bog kan du læse om den talentfulde spiller - hans baggrund, hvad han er særligt god til, og hvordan han tog bussen til træning, selv efter han var blevet købt af FCK - for millioner af kroner!

Lix 19

Køb bogen her

Mælkevejen

Mælkevejen er en galakse. Det er den galakse, som Jorden er en del af. Men hvad er en galakse egentlig? Vi ser Mælkevejen som et bånd af stjerner - men hvilken form har den egentlig? Og hvordan opstod det hele? Få svar på disse spørgsmål i denne faktabog - og få også forklaringen på, hvordan Mælkevejen fik sit navn.

Lix 20

Køb bogen her

Aldrig skygge uden lys

Det regner, sommerferien er lige begyndt og Sigga har ondt af sig selv. Som den eneste af alle vennerne skal hun ikke skal noget hele ferien. Det ser ud til at blive en dødsyg sommer,men så flytter Elias og hans far ind i det gamle, nedslidte hus ved siden af..

Teen-roman af Lise. J. Qvistgaard om tennagealderen og spirende kærlighed.

Lix 19

Køb bogen her

Læs løs

Gyldendals fri- og letlæsningsserie Læs løs er inddelt i 10 niveauer, der gør det nemt og overskueligt at finde bøger på det helt rigtige niveau. Find gratis opgaver på gu.dk

Mi og Mo i Canada

Mi og Mo er i Canada.

Her bor Ava i en iglo.

Kan man det?

 

Let-tal 11

 

Køb bogen her

Rita Rim - Max og laks

Rita Rim skal i denne historie skal på skovtur med sin mor og mors nye kæreste Tue. Men mor pakker madkurv til 4 personer? Og det viser sig da også, at Tues søn Max er inviteret med på skovtur ... Det er ikke altid let at få nye bonussøskende!
Hvem rimer på hjem.
Rita vil gerne hjem.
Rita har ikke lyst til hygge.
Rita har ikke lyst til boller.
Mor smiler.
Rita smiler ikke.

Lix 5 / Let-tal 13

Køb bogen her

Bedste venner

Rosa og Mille er venner. Bedste Venner!
Der er bare ét problem: Lulu.
Lulu, der går til ballet med Mille.
Lulu, der har en lilla taske med glimmer.
Lulu, der har hul i sine ører.
Lulu, der har en mobil, en hun dog en pony.
Mille skal til fødselsdag hos Lulu. Det skal Mille ikke. Men hun har en plan!

Lix 10 / Let-tal 14

Køb bogen her

Mira elsker fredag

Mira elsker fredag, for fredag betyder nemlig fridage, slik og ingen lektier. Men hvor pinligt er det lige at have en mor, der køber nødde-miks, når man har venner på besøg fredag aften? Og vil Miras mor selv spise kål i stedet for chips?

Lix 15 / Let-tal 9

Køb bogen her

Amanda tæller dagene

Rørhat.
Kastanje.
Rævegrav.
Spætmejse.

Alting har et navn. Også storesøster-savn.

Amanda har ikke længere en søster at følges med eller finde i frikvartererne. For hendes søster, Rose er rejst på efterskole. Heldigvis kommer hun hjem og holder weekend om en, to, tre, fire, fem dage.

Amanda tæller dagene.

Lix 16 

Køb bogen her

Mirja og den blå krystal

Mirja har vinger. Små fine alfe-vinger af edderkoppe-spind, der alt for nemt går i stykker. Hun bor sammen med sin mor og sine to små brødre i et hus i alfe-kolonien. Men Mirja har det ikke altid lige let. Hun har det især svært med Lissa og Bela, som hun tit kommer op at skændes med. Mirja møder de to piger i skoven. De er ikke spor søde, så Mirja skynder sig væk. men så opdager hun, at Lissa og Bela har en hemmelighed. Noget, som ingen andre må kende til ...

Lix 15

Køb bogen her

Zakarias - og alle de andre

Zakarias er sur. Han har slet ikke tænkt på, hvor han er gået hen. Pludselig er der bare træer og mørke over det hele. Han snubler fere gange og slår sin fod på en stub. „FAAAAR,” brøler han. Hans råb giver genlyd i skoven, og han hører sit eget ekko. Så bliver der helt stille igen. Bare elgen ikke kommer efter ham. Eller vildmanden, som sikkert også er børne­lokker. „Hjælp mig, far!“ råber han. „Hjælp!“.

Lix 17

Køb bogen her

Kloakkens forbandelse

Vælg selv handlingen – for det er dig, der er hovedperson.

Du er alene i en kulsort labyrint af kloakvand. Du er nødt til at føle dig frem med både hænder og fødder. Gangen deler sig igen. Dit hjerte banker hurtigere. Gid du kunne grine sammen med Felix af tanken om jer to, som glemte skeletter i en klam kloaktunnel. Men der er ikke meget at grine af. Snavsede, vanskabte mennesker med blødende sår, lurer alle vegne. De vil have hjælp til at bryde den forbandelse, der hviler over dem. Og det nytter ikke noget at flygte, for du er allerede selv ramt af forbandelsen.

Der er 232 mulige veje gennem bogen. Se om du kan finde vejen og hæve forbandelsen.

Lix 19

Køb bogen her

Min første bog: Eiffeltårnet

Eiffeltårnet står i Paris. Da Eiffeltårnet stod færdig i 1889, var det med sine 324 meter verdens højeste tårn. Men hvor lang tid tog det at bygge tårnet? Hvor mange trappetrin er der op til toppen? Og hvor mange mennesker besøger årligt tårnet i dag?

Let-tal 16

Køb bogen her

Arnes auto

Serie af Per Østergaard om to drenge, Tue og Tobias, der ofte kommer hos opfinderen, Arne i dennes autoværksted. Arne laver alt muligt skørt og opfinder de mærkeligste maskiner og indretninger.

En sikker sejr

Tue og Tobias går hen til Arnes Auto. Arne spørger dem, om de vil spille bold. Det vil de. "Du har ikke en chance, Arne! Vi vinder let," ler Tue. Ved pausen står der 6-0 til Tue og Tobias. De synes næsten det er synd for Arne. Men i næste runde sker der pludselig noget! Arne scorer det ene mål efter det andet, og til sidst giver drengene op. Hvordan blev Arne så god til at spille fodbold? Man snyder ikke i sport. Gør man vel?

Lix 5 / Let-tal 14

Køb bogen her

Højt op

Tue og Tobias går hen til Arnes Auto. Her møder de Arne. Han står ved en luft-ballon foran sin garage. "Vil I med på en kort tur?". Det vil de. Men på turen bliver de bange. Luftballonen flyver stærkt. De flyver højt op og ud over havet. Arne lukker luft ud af ballonen. Nu er luftballonen en båd. "Kom igen i morgen, drenge. Så flyver vi højere op. Og langt ud over havet." Men Tue og Tobias tror ikke de kan i morgen...

Lix 5 / Let-tal 14

Køb bogen her

Mor ingen adgang - Far fortæller

Mads Steffensens vilde og vanvittige fortælling om fire drenge, der må ud og redde verden.

Må man godt sprænge hinanden og nogle store racerbiler i luften, smadre banditter og gå amok med verdens vildeste vandpistol (den kendte Sub Aqua Booster 99000)? Ja. Bataljon 6-46 må alt.

Storebror og Lillebror og deres to bedste venner, Kalle og Skipper, er soldater i elitestyrken Bataljon 6-46. Når der er kaos et sted i verden, sender Bataljon 6-46 en specialenhed på fire mand af sted på mission. Storebror, Lillebror, Kalle og Skipper melder sig altid først. Én for alle og alle for én.

Storebror bestemmer mest, Lillebror er modig og fræk, Kalle elsker mad, og Skipper er lang og ranglet og i øvrigt en genial opfinder. Generalen bestemmer, og han brøler altid sine ordrer og vil i øvrigt ikke finde sig i noget. I bogen følger vi drengenes redningsaktioner over hele kloden, hvor de må kæmpe mod banditter, rasende eskimoer, gorillaer, en kanonkonge, en gangsterdværg, en klog kejser, racerkørere, en fyrste og en bande pirater. Det er vildt sjovt og yderst action-packed. 

Bogen kan læses, som man vil, man behøver altså ikke begynde med kapitel et. Nu er det far og søn, der bestemmer – og de kan selv vælge, om missionen skal foregå i Shanghai, London, Sukkertoppen, Antwerpen, Monte Carlo, Månebasen, Moskva eller på kasernen

Køb bogen her

Bob i Balle By

Sød serie til den første læsning om den forvirrede betjent, Bob, der ivrigt forsøger at opretholde ro og orden i Balle by, men ikke selv altid formår at holde sig til reglerne.

Bob i baren

Bobs radio bipper: Kalder Bob. Kalder Bob. Nogen slås i Antons bar. Kør strakt derhen". Der er gang i den i Antons bar. To mænd er oppe at slås, og den ene mand vil slå med en flaske. "STOP" råber Bob. Manden vakler ud af baren og sætter sig i sin bil. Bob kører efter i fuld fart og snart er den fulde mand fanget. Nu er Bob træt og han trænger til en øl. Der er fred og ro i Antons bar nu. Bob drikker en...to...fem øl! Og så må Bob GÅ hjem fra baren.

Lix 5 / Let-tal 13

Køb bogen her

Bob og bolden

Bob ser en pige og en dreng spille bold på gaden. Bob er nødt til at bremse hårdt, da drengen løber ud foran Bobs bil. Bob siger til børnene at de ikke må lege på gaden. Børnene går ind i haven. Bob vil tjekke om de to børn nu også hører efter, når han er væk. Nej! De leger igen på gaden. Bob giver bolden et ordenligt spark ind i haven. "Klir, klir, klir". Bolden har ramt en rude. Åh nej, og nu kommer børnenes forældre hjem...

Lix 5 / Let-tal 13

Køb bogen her

Nye bøger i Turbines letlæsningsserie Billebøgerne

Billebøgerne består af flere letlæste serier til indskolingen. Hver serie har sin egen gennemgående hovedperson og eget univers. Der er fire sværhedsgrader. På turbine.undervisning.dk er der gratis opgaver til download.

Alvin og Ada og sælen

Alvin og Ada er på stranden for at samle plast. De vil redde havets dyr. Pludselig ser de en død sæl. Den har slugt en plastikbold. Og ved siden af ligger dens lille unge. Mon Alvin og Ada og de andre kan redde sælungen? Fin og tankevækkende historie, der gør plroblemerne med plastik i havene helt konkrete og håndgribelige.

Lix 5

Køb bogen her

Maja elsker Mini

Til alle, der elsker heste og ridning.

Maja går til ridning. Hun ridder på Mini. Maja skridter med Mini, og det går rigtig fint. Men da de skal prøve at trave, går det galt. Først vil Mini ingenting - og så stikker hun pludselig af i fuld fart med Maja i sadlen! Det går alt for stærk! Mon Maja kan lære Mini, hvordan man traver?

Lix 10

Køb bogen her

Team Brax: Et stort uheld

Bobby Brax ejer Team Brax, og han er til et løb sammen med sine to kørere, danske Noah Bak og tyske Timo Lang. Pludselig kører Team Brax' blå racer galt. Den drøner ind i en barriere, flyver gennem luften og hamrer ind i et højt hegn - fire meter over jorden. Inde i raceren sidder Noah. Mon han klarer den? Spændende historie om motorløb, Formel 1 og hurtige biler.

Lix 10

Køb bogen her

Team Brax: En voldsom brand

Formel 1-løbet i Canada er i fuld gang. 

Danske Noah Bak ligger i front. 
Tyske Timo Lang er nummer 2. 
Begge kørere er fra Team Brax. 
Under løbet sker der noget! 
Der udbryder brand ved Team Brax’ garage. 
Mon løbet bliver stoppet?
 
Lix: 10

Køb bogen her

Det hemmelige detektivbureau

Ny og spændende krimiserie af Danmarks krimidronning, Lone Theils, der hermed debuterer som børnebogsbogfatter.

Dræberfiskenes skat

Det Hemmelige Detektivbureau har fået sin første sag. Karl og Frida har fået en anonym mail fra nogen, der mener, at der er foregået drabelige ting i Strandings Akvarium. De to detektiver finder en ring. Men er det nok? Og hvem har skrevet den mail?

Lix 21

Køb bogen her

Kvinden uden navn

Det Hemmelige Detektivbureaus første sag starter med en mystisk besked, der fører dem lige til Strandings hajbassin. Hvem er det, der skriver anonyme mails til dem? Hvordan kommer de videre? Vil det lykkes for Frida og Karl at finde kvinden uden navn?

Lix 21

Køb bogen her

Sigurd fortæller om genforeningen

Sigurd Barrett markerer 100-året for Genforeningen

Fortællingen begynder med ”Der var engang …”, og H.C. Andersen kigger også forbi – men der er ikke tale om et eventyr, men om en rigtig historie fra den virkelige verden. Det er en historie om krig og kærlighed, om magt og store følelser. For når det handler om, hvor vi hører til og hvilket sprog, vi skal tale, så handler det om vores identitet, og den vil alle mennesker gerne selv være med til at bestemme.

Indtil 1920 var området syd for Kolding en del af Tyskland og fyldt med svære nationale konflikter. Men i  1920 resulterede en folkeafstemning i, at den daværende grænse blev flyttet 50 km sydpå, hvor den ligger i dag. På den måde blev Sønderjylland genforenet med Danmark.

Bogen indeholder en CD med 16 nye sange.

Køb bogen her

Noah og Bager Gorm

Letlæst serie for drenge og piger om drengen Noah, der har to tykke - men meget glade forældre, der laver alt muligt sjovt sammen og beviser, at kærlighed besejrer alt.

En kedelig bytur

Noah skal med sin far og mor ind til byen. Hans far er Bager Gorm, og fordi han er tyk bliver han kaldt Bager Gorm Enorm. Det er ikke altid let at have tykke forældre. Men Noahs far og mor er søde og holder meget af Noah - og det er det vigtigste. Også selv om byturen ikke bliver god.

Lix 12

Køb bogen her

En tur til Aarhus

Noah skal med sine tykke forældre til Aarhus. De skal i Tivoli Friheden. Ikke alle forlystelser er gode for kraftige mennesker, men selv om det kan være besværligt med tykke forældre, er Noah alligevel glad for sin far og mor.

Lix 12

Køb bogen her

De store fagbøger

Serien De store fagbøger henvender sig til elever i 6.-9. klasse og er oplagte at anvende til emne- og projektarbejde, til faglige læsekurser og elevernes selvstændige interesselæsning. Til alle bøger i serien findes opgavesæt inddelt i før, under og efter læsning, som understøtter elevernes arbejde med bogens emne. Se mere på fagbog.gyldendal.dk

Børn og krig

Siden 1945 regner man med, at der har været mere end 400 større eller mindre krige rundt om i verden.
Krig betyder mangel på mad og vand, men desværre også, at mange børn mister deres forældre.
Det er flere steder i verden blevet almindeligt at bruge børn som soldater. Nogle børn bliver tvunget til det, andre melder
sig frivilligt – måske for at få noget at spise. I Danmark mærker børn også følgerne af krig, når danske soldater bliver udsendt til krigsramte områder. 

Opgavemateriale til bogen på: fagbog.gyldendal.dk

Køb bogen her

Rigsfællesskabet

Rigsfællesskabet består af Danmark, Grønland og Færøerne. Island var med i rigsfællesskabet, indtil landet blev en selvstændig republik i 1944.

Hvorfor har landområder, der ligger meget langt fra hinanden, overhovedet noget med hinanden at gøre? Hvordan opstod rigsfællesskabet, og hvordan fungerer det i dag? Det giver denne bog svar på.

Køb bogen her

Ny serie til de yngste: Le og Bo

Sød serie af Kirsten Ahlburg om de to børn Le og Bo og deres oplevelser i familien og blandt venner. Flot og charmerende illustreret af Susanna Hartmann. Til den allerførste læsning ved skolestarten.
Flere bøger er under forberedelse.

Le og Bo i hø

Le og Bo cykler en tur ud på landet. Her skal besøge Ib. De ser en masse dyr på vejen. Da de kommer til Ib, er han ved at smide hø op på hø-loftet. Le og Bo kravler op på hø-loften og hopper ned i høet. Det er sjovt! Lige indtil Bo slår sit knæ. Men der er ikke noget et plaster og en is ikke kan klare.

Lix 4 / Let-tal 9

Køb bogen her

Le og Bo og en le

Le og Bo er igen på opdagelse hos Ib. De leger i en å. De finder en le i åen. Desværre skærer Le sin tå. Ib må sætte plaster på tåen.

Lix 4 / Let-tal 10

Køb bogen her

Nye titler i Lydret-serien

Lydret er TURBINE forlaget serie med lydrette bøger til de mindste læsere i 0.-1. klasse. Serien er opdelt i fire niveauer efter sværhedsgrad. Læs mere på www.turbine-undervisning, hvor der også findes opgaver til fri afbenyttelse.

Max ser et søm

Max er med far i værkstedet. Pludselig får han et søm i fingeren og skriger højt. Far griner bare og kalder ham en lille mus. Han skal hellere være sej som sin far! Men hvad mon der sker, da Max lægger et søm på fars stol? Mon far er sej?

Lix 4 / Let-tal 8

 

Køb bogen her

Ib ser en elg

Ib er på tur med mor og far. De skal stå på ski. Ib leger i sneen uden for deres hytte, da han pludselig får øje på en elg. Han kalder på far, og de går begge i panik og er sikre på, at de skal dø. Mon de overlever mødet med den farlige, græsædende elg?!

Lix 4 / Let-tal 9

Køb bogen her

Julestjerner

DRs julekalender af Wikke og Rasmussen – nu som højtlæsningsbog i 24 kapitler

Da en decemberstorm rammer højhuset i Brøndbyøster, bliver Sus og hendes forældre tvunget til at flytte til Brorfelde, en lille by på landet, som er beboet af særlige typer. I byens observatorium opdager Sus en ny stjerne sammen med sin nye ven, Bob. Snart sker der underlige ting i Brorfelde: Alle begynder at grine, sneen falder pludseligt, og væsener med røde huer sniger sig rundt. Men det er IKKE nisser, og stjernen er slet ikke en stjerne.

Julestjerner er her genfortalt af Kim Langer og illustreret af Thorbjørn Christoffersen.

Fra ca. 6 år

Køb bogen her

Tinkas Juleeventyr

Historien fra den populære familiejulekalender

Læs eventyret om nissepigen Tinka, der for at blive en rigtig nisse må drage ud på en eventyrlig rejse i jagten på sandheden om sin egen og nissernes historie.

Vær en ven for dine nærmeste, vær en ven for dine fjerneste, nisser står sammen, for én nisse er ingen nisse.

Sådan lyder remsen, alle ungnisser skal fremsige foran kong Gobbe. Når remsen er fremsagt, overrækker kong
Gobbe dem en amulet, der i samme nu skifter farve fra grøn til rød som bevis på nissernes overgang fra ung til voksen. Men da Tinka modtager amuletten, sker der ingenting. Der er noget helt galt, og Tinka føler sig straks 
anderledes end alle de andre. 

I håbet om at blive som de andre nisser, begiver hun sig ud på en farefuld mission i et sandt juleeventyr. I menneskeverdenen møder hun ballademageren Lasse, og sammen kaster de sig ud i opklaringen af gåden om nissernes tabte magi og et forsøg på at opklare, hvorfor mennesker og nisser har levet adskilt i 100 år. 

I hælene har de kongens søn, den unge kronprins Fileas, der vil gøre alt for at overtage magten fra sin far og på samme tid fjerne Tinka fra nissernes rige, så hun ikke afslører hans hemmelighed …

Tinkas juleeventyr er en magisk fortælling i 24 afsnit, skrevet af hovedforfatteren bag TV 2’s julekalender, 
manuskriptforfatteren Flemming Klem.

Køb bogen her

Valhalla i nye hænder

Mød Odin, Thor, Loke, Tjalfe, Røskva, Quark og alle de andre elskede figurer i et Asgård, et Midgård og et Udgård, som man aldrig har set dem før!

Den store danske tegneserieklassiker Valhalla fylder 40 år, og det fejres af en lang række danske og internationale tegneserieskabere i et overflødighedshorn af en jubilæumsbog – som har fået titlen Valhalla i nye hænder.

Fyldt til bristepunktet med underfundige kærlighedserklæringer, satiriske udlægninger, alternative versioner og personlige erindringer i tegneserieform om den største danske tegneseriesucces nogen sinde. Samt en helt ekstraordinær Valhalla-tegneserie af (og om) Henning Kure og Peter Madsen selv.

Carlsen fejrer også jubilæet med udgivelsen af en flot kassette, der indeholder de fem bind i serien Valhalla samlede saga.

Køb bogen her

Nyheder i serien "Små gys"

Gyserserie "light" af Jørn Jensen med små søde gys, der nok ikke får læseren til at ligge søvnløs. Flot illustreret af Kim Dalsgaard. Mød indbrudstyve, mørke kirkegårde, Halloween, ensomt beliggende , øde huse, fastelavn og uhygge.

Emma er ikke bange

Anton og David forsøger at skræmme Emma og Lærke. Men de er ikke bange for noget, så længe de har hinanden.

Drengene giver dem nogle udfordringer. De skal gå ind på kirkegården, når det er mørkt.

Derefter skal de gå ud til et fugle-skræmsel på en mark. Det ser fælt ud!

Lix 6 / Let-tal 17

Køb bogen her

Anton til Halloween

Anton har en maske på. Den har store hug-tænder. David er vampyr. Anton og David har klædt sig ud til Halloween. Nu skal de gøre de andre bange. Hansen advarer drengene mod at gå hen til huset nr. 13. Der bor en ond mand! Da drengene har været rundt til de fleste huse, lavet ballade og fået slik, beslutter de sig for at gå hen til hus nr. 13. Sikke et uhyggeligt hus - og der venter drengene en overraskelse!

Lix 7 / Let-tal 18

Køb bogen her

Fanø-mysteriet

Trine og Sanne er på vej over til Fanø for at besøge Susan.

De tre veninder glæder sig til at bade og finde rav ved Fanøs skønne strand, men pigernes ferie forstyrres pludselig af en alvorlig forbrydelse på øen.

En gammel dame er blevet overfaldet og frarøvet alle sine smykker, og snart deltager de tre veninder i opklaringen af tyveriet.

Bogen er skrevet til især piger fra cirka 10 år.

Fanø-mysteriet er skrevet af forfatter Lisa Rossavik Rich og bogen er flot og farverigt illustreret af Sanne Wolff.

Køb bogen her

Nye bøger i serien "Fie og Far"

Sød og sjov serie af Trine Løve Østerbye om Fie og hendes skøre far.  Altid laver han fejl, kommer for sent, er pinlig eller glemmer ting. En stor prøvelse for Fie, der dog - selvfølgelig - elsker ham betingelsesløst.

Ferie med far

Fie og far skal på ferie. Fie glæder sig. Hun elsker at rejse. MEN...far glemmer altid ting. Har far husket deres billet? Kan de nå deres fly?

Planen er, at Fie og far skal til Peru, men de ender i et helt andet land. Det bedste land der findes: Legoland!

Lix 6 / Let-tal 16

Køb bogen her

Kagen ringer

Far taler altid i sin mobil. Fie bliver ked af det. Far trøster Fie. Så bager de en kage. Fie har kagen med i skole. Pludselig ringer en mobil...Er det kagen, der ringer?

Sød og sjov historie om voksnes dårlige mobilvaner.

Lix 5 / Let-tal 13

Køb bogen her

Nye bøger i serien "Hjemsøgt"

Serien Hjemsøgt er skrevet af Lone Halkjær for unge læsere med stærke nerver. Masser af gys, spænding og overraskelser.

Alene i huset

Adam er alene hjemme med sin storebror, Felix. Adam hører nogen banke på ruden. Felix er nede i kælderen, da Adam ser en skelethånd forsvinde bag glasset. Lidt efter banker det igen. Denne gang på den anden ende af huset.

Lix 9 / Let-tal 19

Køb bogen her

Ånden i huset

Mia vågner og ser en tåge midt i det værelse, hun deler med sin søster, Freja. Tågen gør Mia bange, da den svæver hen mod hendes seng. Næste dag prøver Freja at skræmme Mia, men det skulle hun aldrig have gjort.

Lix 9 / Let-tal 19

Køb bogen her

Nye bøger i serien "Min første bog"

Serien er en række letlæste bøger, der henvender sig til børn i indskolingen. De er velegnede til den faglige læsning og kan bruges i faglige forløb om dyr, lande eller meget andet. På hjemmesiden www.turbine-undervisning.dk kan der downloades gratis elevopgaver.

Dans

Der findes mange forskellige slags danse - samba, tango, vals, folkedans, mgp-dans og mange flere. Man kan danse alene eller i par. Alt dette kan man læse meget mere om i denne letlæsningsbog i serien Min første bog. Læs også om dansens historie - og hvordan man i gamle dage - i modsætning til i dag - dansede for at opnå noget: regn, sol eller held under jagt.

Let-tal 16

 

Køb bogen her

Klatring

Klatring er en stor sportsgren. Der er 35 millioner mennesker i verden, der dyrker det.

Nogle klatrer på klipper i bjergene, andre på tilfrosne vandfald. Man kan også klatre på klatrevægge. I Nepal har man fundet 3000 år gamle grave udhugget i en stejl klippe 47 meter oppe, så allerede dengang klatrede man. Læs meget mere om klatring, og hvilket udstyr man skal bruge, når man dyrker denne sportsgren.

Let-tal 15

Køb bogen her

YouTubere

YouTube fostrer mange stjerner: YouTuberne. De har deres egen kanal på YouTube, og nogle af dem tjener rigtig mange penge på at lægge videoer ud om sig selv.

Felix Kjellberg er verdens mest populære YouTuber med mere end 95 millioner følgere. Læs om ham - og om YouTube, og hvordan man i det hele taget kan tjene penge på at have en kanal her. Læs også om de danske YouTubere Rasmus Brohave, Naja Münster og Alexander.

Let-tal 15

Køb bogen her

Nye letlæsningsbøger i serien "Jeg læser"

Formel 1

Hvad er rekorden for, hvor hurtig en bil har kørt til et Formel 1? Hvad betyder de forskellige flag, som man vifter med under et løb? Og hvorfor har bilen "vinger"? Få svar på disse spørgsmål og mange flere i bogen om Formel 1. Læs også om Michael Schumacher, verdens bedste Formel 1-kører nogensinde, om Lewis Hamilton, der er den største Formel 1-stjerne i dag, og om Kevin Magnussen, som er den bedste kører i Danmark.

Lix 19

Køb bogen her

Superligaen

I Superligaen spiller de bedste danske klubhold mod hinanden. De spiller om medaljer, men de spiller også om at få lov til at møde de bedste hold fra andre lande i Europa - enten i Champions League eller i Europa League. Læs om Superligaens historie, om nogle af de bedste danske fodboldklubber, om deres fans og om nogle af Superligaens stjerner.

Lix 22

Køb bogen her

Nogle gange har de største historier de mindste begyndelser

Lille Myr er den mindste haletudse i den store dam. Og hun er ikke bange for Gavflab. Slet ikke. Men da hendes brødre og søstre bliver større og begynder at forsvinde, bliver Lille Myr alligevel lidt bekymret. For nu er der kun hende og Gavflab tilbage i mørket.

Det kan tage lidt længere tid at blive stor, hvis du er den mindste, men nogle gange bærer små hjerter på de største drømme.

Køb bogen her

Godnathistorier, der får børn til at smile i søvne

En stribe af Danmarks sjoveste forfattere har skrevet godnathistorier, der sikrer en rar puttestund.

Grydeklar er en samling gakkede, bizarre og platte historier, der kalder på smit og grin.

Læs bl.a. historien om pigen, der finder en stresset statsminister i baghaven, moren, der er så nærig, at hun ikke gav hånd for at spare på håndfladerne og drengen med verdens største røv, der tager hævn over alle de kække drenge i skolegården.  

Køb bogen her

Bogen om videnskab i hverdagen

Dyk ned i Johan Olsens inspirerende, naturvidenskabelige fortællinger om de ting, vi omgiver os med til daglig.

Johan Olsen stiller i sin nye bog skarpt på nogle af de helt almindelige ting, vi kender fra hverdagen. Ting, vi ser så tit, at vi måske helt har glemt at undre os over, hvor de kommer fra, eller hvorfor de ser ud, som de gør.

 
Det er en bog med masser af humor, og det er nærmest umuligt at lade være med at blive opslugt af de spørgsmål, der dukker op undervejs i bogen: Hvorfor lægger fugle kun ét æg om dagen? Hvordan får man luften til at blive inde i en bold? Og hvordan kan man egentlig holde balancen på en cykel? 

Bogen er rigt illustreret med både oplysende fotos og humoristiske illustrationer af Thomas Hjorthaab.

Køb bogen her

Ridder Rumpe

En super fin fortælling om Ridder Rumpe, der lever i frygt for ALT på sin borg. Han er bange for orker, zombier, trolde, drager og andre sære væsener. En nat bliver Ridder Rumpe ved et uheld låst ude af borgen, og han er sikker på at hans sidste time er kommet. Og pludselig sker der......INGENTING. I stedet falder han i søvn under et træ, og sover bedre end nogensinde før - uden angst og frygt.

Lix 5,5 / Let-tal 11

Køb bogen her

Farfar & Åse i rummet

Åse besøger farfar. Hendes mobil er itu. Måske kan farfar fikse den. Han ved alt om teknik. Men farfar har travlt. Han har købt en rumraket, som skal samles. Farfar er spændt på det nye rum-eventyr. De tager afsted og farfar opdager en ny planet, som de lander på. Åse er kun optaget af sin telefon og om farfar har slik. Pludselig er farfar og Åse omringet af rumvæsener, og de må skynde sig væk. Heldigvis lander de på jorden i sikkerhed. Åse's mobiltelefon virker igen og hun smutter. Mon Åse overhovedet opdagede hvilket eventyr, hun netop var på?

Lix 4,1 / Let-tal 11

Køb bogen her

ØF

Øf er en hund. En meget doven hund. Øf kan slå nogle gevaldige prutter. Hulda er en heks. Hun øver sig i at trylle. Hulda øver sig på Øf. Først får han bikini på. Så tryller Hulda et vinglas på hans næse, og et penalhus på hans hale. Men så får Øf en fiks idé. Han bruger sin prutter til at slippe væk. Tak, prutter!

Lix 6,3  / Let-tal 11

Køb bogen her

En sød og sjov julehistorie i 24 afsnit

Nis holder jul er en sød og underholdende kalenderbog i 24 afsnit om nissen Nis og hans kone Mille, der bor på loftet hos Tea. Hvert kapitel indeholder en selvstændig historie.

Bogen er en samling af Kirsten Ahlburgs populære Nis-bøger, og de stemningsfulde og julede illustrationer er tegnet af Susanna Hartmann.

Teksten er letlæselig og egner sig til børn i indskolingen. Derudover er den også særdeles velegnet til højtlæsning for mindre børn i julemåneden.

Køb bogen her

Prinsesse Simone

Hver dag må Prinsesse Simone sidde pænt på sin trone. Hun skal nikke og neje, når kongen kommer og spiser kaviar og tatar fra flotte fade. Klokken 10 har hun fri - endelig! Hun smider sin krone og tage en sej kasket på. Hun hører høj musik og hopper og danser. Hun spiser burgere og is og drikker cola til. Men næste dag skal hun være fin igen!

Lix 12 / Let-tal 13

Rim-serien indeholder letlæste historier med enderim og farverige illustrationer. Bøgerne egner sig til børn i 0.-2. klasse.

 

Se, her er prinsesse Simone.
Hun sidder hver dag på sin trone.
Tronen står på kongens slot.
Alt er guld og sølv så flot.

Køb bogen her

Ulven og ællingen

Ulven var det mest kendte dyr i skoven. 
Han gad kun være sammen med andre kendte dyr. 
En dag kom en lille ælling forbi. 
Den var så kikset! 
Og slet ikke kendt!

Lix: 11

Der findes gratis elevopgaver på forlagets hjemmeside

Køb bogen her

Nye bøger i serien Lydret

Lydret er en serie med lydrettebøger til de yngste læsere i 0.-1. klasse. Der findes opgaver på www.turbine-undervisning.dk til fri afbenyttelse.

Far og Hasan får en robot

Far og Hasan er i Silvan. Her ser de en robot, der kan slå græs. Den må de have! Så kan far sove imens. Men robotten stikker af og laver ulykker i naboens hønsehus og i et drivhus. Den kører også igennem en kolort og klipper Fidos pels af. Til sidst får far og Hasan styr på robotten. Måske!

Lix 5 / Let-tal 11

Køb bogen her

Pedro er sherif

Pedro er en rå sherif. Mik er hans assistent. De bor i Texas i USA. Selma og Lisa er tyve. De bestemmer sig for at røve banken i Pedros by, og så går den vilde jagt - lige indtil mor kommer og byder på kiks med ost!

Lix 5 / Let-tal 11

Køb bogen her

Nye bøger i serien Klog på ordsprog

Klog på ordsprog er en letlæsningsserie, hvor hver bog tager udgangspunkt i et ordsprog, som forklares og derefter udfoldes i en fiktionshistorie.

Der findes gratis elevopgaver på www.turbine-undervisning.dk

Man skal ikke pynte sig med lånte fjer

Saxe skal gå i en ny klasse. 
Han kommer til at lyve for de andre drenge. 
Og hans løgn vokser.

Lix: 9

Køb bogen her

Man ligger, som man har redt

Sigurd og Toke er brødre. 
Deres far og mor er skilt. 
Så får deres mor en kæreste. 
Det er Toke sur over.

Lix: 11

Køb bogen her

Mød monstervennerne Vik, Vera og Ulf

Monstervenner er en helt ny letlæst serie til letøvede læsere i indskolingen og på mellemtrinnet. Serien handler om monstrevennerne Ulf, Vik og Vera og de (u)hyggelige illustrationer er lavet af Kim Dalsgaard. De første bøger i serien er klar og der er flere på vej!

 

Ulf og den fæle lugt af lig

Ingen ved, at Ulf er varulv. 
Selv ikke hans bedste ven Vik. 
En dag starter smukke Vera i klassen. 
Alle er vilde med hende. Bare ikke Ulf. 
Han synes, hun lugter fælt. Af lig og lusk. 
Men værre er det, at hun vil stjæle Vik.
Nu er det op til varulven Ulf at redde sin bedste ven.

Lix 11

 

Køb bogen her

Vera og den dødlækre juice

Vera, Ulf og Vik skal have madkundskab.
Veras hadefag. Vampyrer spiser jo ikke mad.
Heldigvis skal de juice en masse grøntsager og frugt. 
Det er sjovt! For Vera kan snige sig til at drikke blod, 
mens hun driller Ulf og Vik med en klistret, grøn juice. 
Føj! De to drenge tager hævn. Med hvidløg. 
Hvidløg er nemlig sundt. Bare ikke for vampyrer …

Lix 12

Køb bogen her

Vik og det gale forsøg

Vik, Ulf og Vera skal have natur/teknologi.
Det er kedeligt. 
Deres lærer Mary har nemlig fået stress og er altid sur. 
Så ingen sjove forsøg. 
I stedet skal klassen samle skrald på skolen. I uvejr!
Alle er gået hjem, da Vik og vennerne er færdige. 
Så et lille forsøg kan da ikke skade … Men det går galt. Helt galt!

Lix 11

Køb bogen her

Rold ser en trold

I serien Det rimer! kommer nu en bog om Rold, der leger i skoven. Han bygger en hule og leger med fugle. Men da mørket falder på, savner han sin mor og far. Og pludselig dukker der en trold op!

Fin, lille histoie med enderim.

Gratis opgaver på turbine-undervisning.dk

Lix 8

Køb bogen her

Nye Rap-bøger med maks. to bogstaver

An og My på is

Det er vinter og An og My vil ud i sneen. De vil ud og lege på søen, der er frosset til is. Ib og Bo er også ude og lege, men pludselig falder de igennem isen. Heldigvis kan An og My hjælpe dem op. Men Ib og Bo fryser. Mon de kan finde et sted, hvor de kan få varmen?

Lix 4 / Let-tal 9

Køb bogen her

Ib og Bo i en å

Ib og Bo leger med deres våben. De ser An og My, der er på en ø i en å. Ib og Bo vil gerne ud til An og My, så de tager skoene af og går ud i åen. Men uf, der er noget, der kilder deres tæer i muderet. Det er ål! Drengene løber skrigende væk, mens An og My ler. Kan Ib og Bo få rystet ålene af sig, så de kan komme ud på den ø?

Lix 4 / Let-tal 9

 

Køb bogen her

Fem nye Maxi-bøger til let-øvede læsere

Maxi er en serie af letlæste fagbøger til børn i 2.-4. klasse og indeholder en bred vifte af bøger om alt fra klima, miljø, sport og naturen.

Der er gratis elevopgaver til alle bøgerne på www.straarupogco.dk

Panda

Der findes to slags pandaer.
Den ene er sort og hvid.
Den kaldes den store panda.
Den anden er lille og rød.
Den kaldes rød panda.
Læs mere om begge pandaer her i bogen.

Lix 17

Køb bogen her

FC Barcelona

FC Barcelona er en stor og berømt fodboldklub.
I bogen kan du læse om klubbens sejre
og de mange hårde kampe mod Real Madrid.
Du kan møde stjerner som Messi og Suarez
og klubbens fans, der kaldes Los Cúles.
Det betyder ”Numserne”.

Lix 19

Køb bogen her

På rejse i rummet

Mennesker har længe drømt sig langt ud i rummet.
I denne bog kan du læse om dem, der har været det.
Om de første mennesker i rummet.
Om dem, der rejste til månen.
Og om den eneste dansker, der har været ude i rummet.

Lix 18

Køb bogen her

Madspild

Madspild er et stort problem.
I Danmark smider vi hvert år 700.000 tons mad ud.
Det er ikke godt for vores klima.
Heldigvis er der en masse, som du kan gøre for at undgå madspild.
Læs mere om madspild i denne bog.

Lix 19

Køb bogen her

Dinosaurer

Dinosaurerne levede på jorden i en fjern fortid.
Men for 65 millioner år siden var det slut.
Alle de store dinosaurer uddøde – men hvad skete der?
Kig i bogen og få mere at vide om de kæmpestore dyr.

Lix 21

Køb bogen her

Molles nye hår

Molle er hos sin frisør.
Hun får kort hår.
Asta ser det og ringer til alle.
“Molle har fået nyt hår.
Hun ligner en dreng.”

“Molles nye hår” er en del af en sjov letlæst serie, der henvender sig til børn i indskolingen. Bøgerne om Molle er både skrevet og illustreret af Anja Gram.

Lix 6 / Let-tal 14

Køb bogen her

Nye bøger i Jeg Læser-serien

Jeg Læser-serien er en fagbogserie til 2.-4. klasse. Det er til børn, der har knækket læsekoden og har brug for mere udfordring end i serien Min Første Bog. Emnerne valgt ud fra børns interesser og hverdag.

Der findes opgaver til fri afbenyttelse på turbine-undervisning.dk

 

Champions League

Champions League er en fodbold-turnering for de bedste hold i Europa. Hvert år mødes de to bedste hold i finalen. De kæmper om den store pokal. 
I denne bog kan du læse om Champions League.

Lix: 22

Køb bogen her

Enhjørning

En enhjørning er smuk, stærk og sky. 
Den lever i fantasien. 
Læs om enhjørningen i denne bog!

Lix: 25

Køb bogen her

Pyramider

Der er pyramider mange steder i verden. 

Især Egypten er kendt for at have mange pyramider. 
De blev bygget for mange tusinde år siden. 
I denne bog kan du læse om pyramider.
 
Lix: 21

Køb bogen her

Dronning Margrethe

I Danmark har vi en dronning. 
Hun hedder dronning Margrethe den anden. 
Dronning Margrethe er fuld af farver. 
Hun kan lide natur og kultur. 
Læs om hende her i bogen!

Lix: 27

Køb bogen her

Mette Frederiksen

Mette Frederiksen er politiker. 
I 2019 blev hun statsminister i Danmark. 
Hun er den yngste statsminister nogensinde. 
I denne bog kan du læse om Mette Frederiksen.

Lix: 21

Køb bogen her

Columbus

Christoffer Columbus blev kendt som manden, der fandt Amerika. 
Han levede for over 500 år siden. I virkeligheden var han slet ikke den første, der nåede til Amerika. 
I denne bog kan du læse om Columbus.

Lix 20

Køb bogen her

Farmor fortæller mere

Er der noget bedre end at høre historier om gamle dage - fortalt af sine bedsteforældre? I denne bog fortsætter farmor med at fortælle sit 9-årige barnebarn, Carl, om den gang da hun var barn.

Sød fortælling tegnet og fortalt af Susanna Hartmann om dengang, da hun var barn i 1950'ernes Danmark. Fuld af illustrationer og hygge. Perfekt at læse sammen med sit barnebarn.

Lix 18

Køb bogen her

Fire nye Lyn-historier til de yngste læsere

Marie Duedahls humoristiske og letlæste Lyn-serie er skøre historier og skæve illustrationer, der er med til at sikre børn i indskolingen en god start på læsningen.
Alle bøger består af mindst 60% lydrette eller lydnære ord, der understøttes af skøre og farverige illustrationer.

Sus får snus

Sus leger i sin have. Hendes nabo Leo er en dum fyr. Han giver Sus et stykke slik - tror hun! Uf! Host! Det er snus! Der er ild i Sus´ mund. Leo ler af Sus. Men så kommer Sus´bror Ivan. Han er en stor bøf...

Lix 4 / Let-tal 7

Køb bogen her

Råb, Emil

Mor og far råber altid af Emil. "PAS PÅ DET GLAS, EMIL!" ."GÅ VÆK FRA DEN Å, EMIL!". Alle glor på Emil. Han er ved at få pip af mor og far. Derfor får Emil en god idè. Han råber bare endnu højere. Nu glor alle på mor og far i stedet!

Lix 5 / Let-tal 9

Køb bogen her

Emil ser en gul bil

Emil er på tur med mor og far. Far ser en gul bil. BÅNK! Emil får et hug af far. Mor er sur. Men det er bare en leg. "Er der en gul bil, så slå!". Emil og far ser fem gule biler. De går amok. SMAT! TÆSK! SMASK! KLONK! Men så kommer politiet...

Lix 5 / Let-tal 10

Køb bogen her

Lås op, Emil

Emil skal på WC. Men da han er færdig, kan han ikke få døren op. Åh nej, han er låst inde! Mor og far går i panik. Men Emil har det sjovt. Han laver skumbad, tegner skæg og bygger sit eget hus på WC'et. Men så får døren et skub af far. Og vinduet får et dask af mor.

Lix 4 / Let-tal 11

Køb bogen her

En nuttet tyr

Alfred er en tyr, og tyre kan man regne med og stole på.
Da hans bedste ven Tom ønsker sig et nyt og nuttet kæledyr, 
går en grum sandhed op for Alfred. 
Måske bliver han nødt til at ændre sig, hvis han stadig vil være Toms favorit. 
Men kan tyre også være nuttede?

“En nuttet tyr” er en sød og sjov historie om tyren Alfred, der gør alt for at finde sin indre “nuttethed” frem, for at bevare sit venskab med Tom. Bogen egner sig både til højtlæsning for mindre børn eller til selvlæsning for børn i indskolingen. 

Køb bogen her

TÆT PÅ - SERIEN

Spændende serie fagbøger til begynderlæsningen af Per Østergaard. Tæt på- serien består af lette bøger, hvor det faglige indhold er tilpasset børn på 6-8 år. Ideel til den allerførste læsning.

Vombat

En vombat liver kun i Australien.
Om dagen sover den i sin hule i jorden.
Om natten søger den føde.
Læs om det og meget mere i denne bog.

Lix 9 / Let-tal 17

Køb bogen her

Sule

Sulen bygger rede ved kyster.
Hunnen lægger 1-4 æg.
Både hunnen og hannen ruger ved at stå på æggene.
Læs om det og meget mere i denne bog.

Lix 9 / Let-tal 17

Køb bogen her

FIE OG FAR

Sød og sjov serie af Trine Løve Østerbye om Fie og hendes skøre far. 

Altid laver han fejl, kommer for sent, er pinlig eller glemmer ting.

En stor prøvelse for Fie, der dog - selvfølgelig - elsker ham betingelsesløst.

Far er pinlig

Fie og far skal til fest.
Fie glæder sig.
Hun elsker at danse.
Vil Felix mon danse?
Det vil han gerne.
Men far er pinlig.

Lix 5 / Let-tal 14

Køb bogen her

Far er en klovn

Fie og far er i cirkus.
Den sjove klovn er syg.
Folk er sure og råber.
Så kommer der en klovn.
Han kalder på Fie.
Mon Fie kender den klovn?

Lix 5 / Lettal 14

Køb bogen her

Hjemsøgt

Ny serie af Lone Halkjær for unge læsere med stærke nerver. Masser af gys, spænding og overraskelser.

Den hvide hund

Den hvide hund stopper Emil, da han er på vej hjem i mørket.
Den truer ham.
Der er ikke langt hjem,
men hvordan kommer han forbi hunden?
Måske kan den bil, der kommer mod ham, hjælpe?

Lix 9 / Let-tal 19

Køb bogen her

Det slutter ved midnat

Det er snart midnat,
og jeg står alene på kirkegården.
Jeg skal hente en ring på en grav,
men uhyggelige monstre forfølger mig.
En zombie, en mumie, en sort kappe
og bagerst løber et rigtigt skelet.

Lix 9 / Let-tal 19

Køb bogen her

Saras DAGBOG

Saras Dagbog er en samlet udgave af Sara-serien, tidligere udgivet i 8 selvstændige bind.

Sara er ni år, og mor og far skal skilles. Det er ikke let for Sara. Slet ikke, når mor og far skændes, og mor smækker med døren og tuder. Så er der kun én til at trøste. Sara.

”Jeg prøver at gøre som de voksne. Jeg nævner ikke far over for mor. Og jeg nævner ikke mor over for far. Sådan er det bedst. Men det er hårdt at have mit liv delt op i to. Et liv hos far. Et liv hos mor. Mon jeg nogensinde bliver en hel Sara?”

Følg Saras dagbog det første år hendes mor og far er skilt.

Lix 16

Køb bogen her

Spændende nye fagbøger 

Serien Fagfilur består af en lang række fagbøger til indskolingen. Når de første grundlæggende læsefærdigheder er opnået, vil mange elever kunne læse bøger i serien på egen hånd.

Der findes opgaver på fagbog.gyldendal.dk

Kæmpedinosaur

Kæmpedinosauren var engang det største dyr på land. Den blev så lang som 3 busser og så tung som 30 biler.

Let-tal 15

Køb bogen her

Rovdinosaur

Rovdinosauren var stor og løb på to ben. Den havde tænder som dolke og kunne dræbe selv de største dinosaurer.

Let-tal 13

Køb bogen her

Bil

I dag findes der mange slags biler. Man samler bilerne på en fabrik, hvor nogle af delene bliver sat på af en robot. Læs om de gamle, de nye og om fremtidens biler. 

Let-tal 16

 

Køb bogen her

Fly

Et fly har store vinger og en stærk motor. Læs om gamle og nye fly, om helikoptere, jagerfly og om fremtidens fly.

Let-tal 16

Køb bogen her

Et brev til Donald Trump

Kære Donald Trump!
Du drømmer om at bygge en mur.
Det gør jeg også.
Med venlig hilsen
Victor.

Victor er godt træt af at dele værelse med sin storebror. Han larmer, roder og tager Victors ting. Derfor vil Victor bygge en mur på tværs af værelset. Alle griner af Victor og hans mur. Men så skriver han et brev til den amerikanske præsident …

“Kære Donald Trump” er en morsom og aktuel fiktionsbog til børn, som mange voksne helt sikkert også vil finde glæde i. Bogen er oprindeligt skrevet af den newzealandske forfatter Sophie Siers og illustrationer er tegnet af Anne Villeneuve. 

Køb bogen her

100% lydrette bøger

Velkommen til Forlaget Komet. Forlaget har sat sig for at udgive bøger, der er 100% lydrette til begynderlæserne. Bag forlaget er Helle Meldgaard og Lone Dissing, der er dansklærere, læsevejledere og skolebibliotekarer.

Læs mere om forlaget på forlagetkomet.dk

Jan på ski

Jan skal til Trysil for at stå på ski.
Fia er også med - hun kælker.
Jan ender i en sø, så nu er det slut med ski.
Jan kælker med Fia.

Noas Mis løb væk

Noa kan ikke finde Mis.
Noa leder overalt.
Noa er ked af det.
Heldigvis dukker Mis op igen.
Med killinger!

 

Lisas problem

Lisa kan ikke beslutte sig.
Skal hun gå til Judo, dans, gymnastik eller musik?
Lisa prøver det hele - og vælger musikken.

Filip på en tropisk ø

Filip er på ferie på en tropisk ø.
Filip går på eventyr.
Han møder en pirat, en pelikan, en gorilla
- og finder en skat!

Emil så et kup

Emil skal i Bilka for mor.
Han skal købe kakao, tomat, ananas og æg.
Emil ser to tyve i Bilka.
Emil tager et foto på sin mobil.
Politiet fanger de to tyve
- og Emil får et diplom.

 

Nyheder i serien Min første bog

Serien er letlæste bøger, der henvender sig til bør i indskolingen. De er velegnede til den faglige læsning og kan bruges i faglige forlø om dyr, lande eller meget andet. 
På hjemmesiden www.turbine-undervisning.dk kan der downloades gratis elevopgaver.

Tukan

En tukan er en flot fugl.
Den har mange farver.
Og den har et stort næb. 
Læs mere om tukaner i denne bog.

Lettal: 16

Køb bogen her

Søpapegøje

En søpapegøje er let at kende på sit flotte næb. 
Fuglen er hvid på brystet og sort på hovedet og ryggen. 
Dens ben og fødder er orange. 
Læs mere om søpapegøjer her i bogen.

Lettal: 16

Køb bogen her

Stork

En stork er en stor fugl. 
Hvis man er heldig, 
kan man se den hvide stork i Danmark. 
Læs mere om storke her i bogen.

Lettal: 15

Køb bogen her

Hvidhaj

Hvidhajen er verdens største rovfisk. 
I munden har den 300 skarpe tænder. 
Den er en hurtig og dygtig jæger. 
Læs mere om hvidhajen her i bogen.

Lettal: 16

Køb bogen her

Knæler

En knæler er et insekt. 
Den spiser andre dyr. 
Den er god til at skjule sig. 
Læs mere om knælere i denne bog.

Lettal: 15

Køb bogen her

Kobra

En kobra er en slange.
Den er meget giftig.
Den kan løfte sin krop og sprede nakken ud. 
Læs om det og meget mere i denne bog.

Lettal: 16

Køb bogen her

Flagermus

Der findes mange slags flagermus.
Nogle er store, andre er helt små.
Flagermus er pattedyr, som kan flyve. 
Læs mere om flagermus her i bogen.

Lettal: 15

Køb bogen her

Fugleedderkop

Fugle-edderkopper kan blive enorme. 
De dræber med gift. 
I Danmark findes der en lille fugle-edderkop. 
Men den er ikke farlig. 
Læs meget mere i denne bog.

Lettal: 16

Køb bogen her

Store fly

Det første fly med motor kom i luften i 1903. 
Lige siden er fly blevet større og større. 
Læs om de største fly i verden i denne bog.

Lettal: 16

Køb bogen her

Speedbåde

En speed-båd er hurtig.
Man bruger den blandt andet til at redde folk i nød.
Den er også god til sport og leg.
Læs om det og meget mere i denne bog.

Lettal: 16

Køb bogen her

Elbiler

Den første elbil kom for næsten 200 år siden.
Den kunne ikke køre ret langt.
Det gør en elbil i dag. 
Læs om det og meget mere i denne bog.

Lettal: 16

Køb bogen her

Sjov bogstavjagt til førskolebørn og børnehaveklassen

Marie Duedahl er klar med tre nye udgivelser i serien "Hej ABC", der består af billedbøger om alfabetet til børn. Hver titel indeholder en selvstændig historie, hvor ét bogstav går igen i de sjove tekster og i de flotte illustrationer. Bøgerne henvender sig både til de ældste børnehavebørn og til elever i indskolingen.

Der er gratis elevopgaver til alle tre bøger på www.straarupogco.dk/elevopgaver

Nils og Nova siger N

Nils og Nova bor på en gård.
Ude i stalden bor nisserne Nøk og Nok.
Julenat skal de på nisseferie til Norge, 
men kan julemanden finde dem?

Køb bogen her

Odin og Olivia siger O

Odin og Olivia er på besøg hos oldemor og oldefar.
De bor i et oldekolle, hvor de ikke får ordentlig mad.
Men Odin og Olivia er opfindsomme!

Køb bogen her

Peter og Pixi siger P

Pudlen Perle skal være perfekt, 
for den skal vinde præmier i puddelkonkurrencer.
Perle er træt af at være pæn og perfekt.
Peter og Pixi giver Perle en pragtfuld pjækkedag!

Køb bogen her

WTF er det?

Hvorfor sank Titanic, hvorfor er nogle mennesker venstrehåndede, findes der hekse – og er det egentlig sundt at spille computerspil? Disse spørgsmål og mange flere kan du få svar på i "WTF er det?"

Maria Jarjis har de sidste to år drevet YouTube-kanalen ”WTF er det?”, hvor hun hver uge uploader sjove og informationsrige videoer, der undersøger videnskabelige emner eller udforsker gys og mystiske fænomener. Maria er den eneste YouTuber i Danmark, der lægger fokus på videnskab og information.

I bogen kan du derfor bl.a. blive klogere på, om der findes liv i rummet, hvorfor man drømmer, kloning af mennesker, hvilken effekt farver har på mennesket, olieudslip, spøgelsesbyer, vulkaner, vampyrer, dobbeltgængere og Illuminati. 

Bogen er bygget op som et billedrigt leksikon og lægger sig op ad Marias YouTube-kanal i dens måde at formidle viden på – viden, der på kanalen er vist over 12 millioner gange.
 

Målgruppe: 8-15 år

Køb bogen her

Detektiverne i Dumleby

En letlæst serie tiltænkt eleverne i 3.-4. klasse. Serien har et lavt lix-tal for målgruppen, men tilgengæld en gåde, der skal løses, og spor lagt ind i illustrationerne.

På www.turbine-undervisning.dk findes gratis elevopgaver.

Hvem brød ind hos Fritz Frisør?

Hvem brød ind hos Fritz Frisør? 
Og hvem har ridset Arne Røvagers bil? 
Alf og Alfa må i gang! 
For de er: Detektiverne i Dumleby.

Lix: 11

Køb bogen her

Hvem stjal Kurt Knos tamme rotte?

Hvem stjal Kurt Knos tamme rotte? 
Og hvor er Finn Finn? 
Alf og Alfa må i gang! 
For de er: Detektiverne i Dumleby.

Lix: 10

Køb bogen her

SMÅ GYS

Gyserserie "light" af Jørn Jensen med små søde gys, der nok ikke får læseren til at ligge søvnløs. En letlæst serie tilpasset indskolingen.

Lix 6 / Let-tal 16

En tyv bryder ind

Antons dør bliver åbnet.
Han vågner.
En mand kommer ind til ham.
Er det hans far?

Køb bogen her

Anton i knibe

Anton går ind i et gammelt forladt hus.
Han går ned i kælderen.
Anton hører et brag.
Lemmen over ham er smækket i.
Nu er han fanget.
Ingen ved, hvor han er.

Køb bogen her

En fæl sæl

Jan forsøger forgæves at komme i kontakt med Jo, som blot sidder med sin iPad i sofaen. Deres mor forsøger også at få Jans opmærksomhed, så han kan være med i legen.

Let-tal 7

Læs løs 1 LYDRET placerer sig i afkodningsfasen begyndende læsning

Køb bogen her

Ny fagbog om at ringe 112

Man skal ringe 112, når man har brug for hurtig hjælp. Men hvad sker der egentlig bagefter og hvordan når hjælpen frem? Bogen giver en række eksempler og fortæller og lidt om, hvornår man ikke skal ringe 112.

Lix 10

Til alle bøger i serien findes der opgaver på fagbog.gyldendal.dk

Køb bogen her

Munden fuld

“Hey. Skal vi følges i skole i morgen'” spørger Julie. Det er egentlig ikke et spørgsmål. For selvfølgelig skal de det. Men Nadja ryster på hovedet og træder sig selv over tæerne.

“Det er ikke så godt! Fordi… Bare fordi. Ja, jeg synes altså, at du er blevet lidt barnlig!” “Hvad mener du med … barnlig'” Julie vrænger ordene ud af munden. Hun er så vred.  “Hvad sker der'” Kate kommer løbende, som om hun skal redde Nadja fra en ildebrand. Kate, der fra første dag i klassen, er gået efter at blive bedsteveninde med Nadja".

Julie skal have bøjle på tænderne. Der er alt for trangt i hendes mund. Blandt veninderne er det også svært at få plads. Og så er der alt det med far, der er flyttet. Julie har mildest talt munden fuld.

Køb bogen her

Ud og gø

An hører en lyd midt om natten. Hun lukker hunden Pi ud og Pi gør. Hvad gør Pi af? En tyv! Tyven bliver bange og flygter. Nu kan An og Pi sove.

Lydret serie til den absolutte begynderlæsning af Kirsten Ahlburg. Max 2 serien består af lette bøger med tekster, hvor ordene højst indeholder 2 bogstaver. Ideel til den allerførste læsning

Køb bogen her

Gudernes børn - Odins hemmelighed

Det er i sidste sekund. For netop nu slår den fremmede ud med sin økse. Ulv løfter den tunge hammer op foran sig som et skjold. Der lyder et hvin, da øksen smadrer mod den og går i tusind stykker. 

” Ved Odins blod!” udbryder han. Mere når han ikke at sige, før Ulv planter den store hammer lige i panden på ham. 

Den sidste kamp mellem guder og jætter, Ragnarok, er på vej. Derfor vil høvding Styrbjørn ofre en træl i mosen. Det bliver drengen Ulv med det røde hår. Men lykkedes det mon Ulv at redde livet? Hvem er pigen med de gule øjne? Og hvorfor kan Ulv gribe Thors hammer, Mjølner?

Lix 17

Køb bogen her

Skater-Zoe: Skate eller dø!

Zoe elsker at skate. Efter hun er begyndt på skater-skole er hun blevet mere modig. Hun øver sig på alle de svære tricks. Og drømmer om at vinde pokaler. Men Selma, hendes bedste skater-veninde, er pludselig sur. Hvad sker der? Og hvad er det grøn-øjede monster?

2. del af serien.

Letlæst serie for skater-interesserede piger om Zoe og hendes venner fra skater-klubben.

Lix 16 / Let-tal 20

Køb bogen her

Planeter

Læs om Solen og de otte planeter i vores sol-system. Planeterne i nærheden af Solen er meget varme, mens planeter længst væk fra Solen er meget kolde. Omkring nogle af planeterne er der måner, blandt andet omkring den planet vi kender bedst, nemlig Jorden.

Lix: 8

Opgaver på: fagbog.gyldendal.dk

Første fakta er rettet mod elevernes første møde med fagbogsgenren i 0.-1. klasse.

Køb bogen her

Lola og bandet

Lola er glad for at spille musik. og hun er glad for Uma. Sammen har de bandet Um lala.
Uma vil gerne have en trommeslager med i bandet, så de indkalder til audition. Men egentlig var Lola ganske godt tilfreds med kun at være to i bandet.

Lix 12

Køb bogen her

Kælegrise

My og Otto passer dyr for folk. De vil nemlig tjene penge. My og Otto elsker dyr. De tror, det er nemt, da de skal passe to kælegrise. Men pludselig er den ene væk.

Sød serie af Puk Krogsøe om de to børn, My og Otto, der etablerer en pasningsordning for husdyr for at tjene lidt ekstra lommepenge. Det KAN godt være hårdt tjente penge, for måske er det ikke nemt at klare alverdens dyr. 

Lix 10 / Let-tal 20 

Køb bogen her

Vild med dyr

Rakesh og mor kører hen til mors klinik. Mor er dyrlæge. Rakesh hjælper med at fodre en lille hvalp. Han lufter den også. Og så er han med til at rense tænder på en stor hund. Rakesh er vild med dyr. 

Med på job er en sød serie af Per Østergaard om børn, der er med deres mor, far eller andre voksne på job og ser og oplever, hvordan det er at være med på arbejdsmarkedet.

Lix 6,9 / Let-tal 18

Køb bogen her

Arnes Auto - Kassen

Tue og Tobias kommer ofte hos opfinderen, Arne i hans autoværksted. Arne laver alt muligt skørt og opfinder de mærkeligste maskiner og indretninger. Arne har netop ringet og fortalt, at han har lavet en ny oplevelse. Tue og Tobias cykler hen til Arnes værksted. De kan ikke finde Arne. I stedet ser de en høj kasse...

Lix 5 / Let-tal 12

Køb bogen her

Bomulds-hund

Bomulds-hunden stammer fra øen Madagaskar, der ligger ud for Afrika.

Hunden elsker at lege.

Den kaldes en cirkus-hund.

Bogen er den del af TÆT-PÅ-serien, der er en serie af letlæselige fagbøger til børn der har knækket læsekoden.

Lix 9 / Let-tal 17

Der er gratis opgaver på www.elysion.dk

 

Køb bogen her

Ravnens rede

I Arktia, højt mod nord bor Anori og hans søster, Natuq. De lever af at finde sjældne sten kaldet mannik, som kan sælges for en god pris. Men det er ikke ufarligt. På deres rejser rundt i det kolde land møder de både vilde dyr og sære væsner.

2. del i serien. Bøgerne i serien indeholder en selvstændig og afsluttet historie og skal ikke læses i rækkefølge.

Lix 8 / Let-tal 17

Køb bogen her

Vitello napper en kat

Drengen de kaldte Vitello og hans venner kunne godt tænke sig virkelig mange penge. Cirka ti millioner. Så de beslutter sig for at blive kriminelle. Og nappe nogens kattekilling. Og gemme den og kræve virkelig mange penge for at aflevere den igen...

Lix 9 / Let-tal 17

Gratis opgaver på gu.dk

Køb bogen her

Troels kører veteranbil

Far er kommet hjem og Troels er spændt, for far har en overraskelse. Overraskelsen viser sig at være et besøg på et veteran-hotel sammen med Veteran-John. Det er en hal fyldt med veteran-biler. Troels får lov til at prøve flere af bilerne sammen med far og John. Det er den bedste overraskelse, Troels kan forestille sig.

Lix 14

4. del i serien

Køb bogen her

#UNGLETLÆST

En serie til de teenagere, der har svært ved at læse tykke og svære bøger. Visionen for #UNGLETLÆST er at lave gode og spændende bøger til unge med læsevanskeligheder. Så de unge får gode læseoplevelser.

Kun mig

Ellen skal i 2. g, og første dag efter sommerferien dukker der en ny pige op i klassen. Luna. Luna passer ikke ind i klassens sædvanlige kliker. Hun skiller sig ud. Ellen synes, hun er spændende.

En historie om kærlighed mellem to piger og om at finde ud af, at man måske er mere til piger end til drenge.

Lix 9

Køb bogen her

Taxa

Simon er 18 og har lige fået sit kørekort. Simon vil gerne have en bil, men han har ingen penge. Simon får en idé. Han vil hjælpe andre ved at give dem et lift hjem om natten - og tage sig betalt for det. Simon må lyve for at låne sin brors bil og om hvor han er om natten. Bare lige én tur til, så har han til en bil. Det bliver en fatal sidste tur.

En bog om at gribe chancen, når den byder sig - uden helt at tænke på konsekvenserne.

Lix 9

Køb bogen her

Nye bøger i Nora-serien

Nora bliver skadet

Nora elsker håndbold. I dag skal Noras hold LH spille mod VB. Nora scorer et mål. Mor er kommet for at se kampen. Det er Nora glad for. Det giver mere energi. Pludselig vrider Nora om på foden, og må udgå af kampen. Mor kører hende på skadestuen. Bare foden ikke er brækket...

Lix 8 / Let-tal 17

3. del i serien 

Køb bogen her

Noras nye finte

Nora, Mille og Nida ser video. De ser en smart finte. Den øver de. Søndag skal LH spille kamp mod Egeby. Pigerne vil forsøge sig med deres nye finte - men det lykkes ikke rigtigt. Træner Else siger til pigerne at de skal få deres spil til at køre og at de skal spille sikkert. Mon det lykkes for pigerne at få held med deres nye finte?

Lix 8 / Let-tal 16

4. del af serien

Køb bogen her

Læs Løs 4 - tidlig sikker læsning

Find dragen, Ella!

Sine går over i parken for at flyve med drage. Bella er med. Det blæser meget, og pludselig går snoren midt over, så dragen blæser væk. Mon Sine og Bella finder den igen?

Lix 7 / Let-tal 13

Køb bogen her

Rita Rim - Kniv og Piv

Rita er bange for naboen Lange Knud. Da Rita og Ida er alene hjemme, kan de høre høje lyde inde fra Knud. Sikke en larm. Hvad sker der mon derinde? Og hvem er det, der ringer på?

Lix 6 / Let-tal 12

Køb bogen her

Tea er sulten

Tea er sulten. Men hun har glemt sin mad derhjemme. Alle de andre børn i klassen sidder og spiser deres mad. Teas mave hyler. Hun prøver at fange lærerens opmærksomhed, men hun har alt for travlt.
Da Tea løber ud i frikvarteret ser hun en dreng, som har efterladt sit æble. Lynhurtigt snupper Tea æblet ...

Lix 8 / Let-tal 13

Køb bogen her

Dyk ned i den hastigt voksende sportsgren

E-sport er blevet en meget stor sport. Læs om de allerførste spil og om de mange typer af spil, der findes i dag. Bliv klogere på, hvordan det er at være gamer og på fordele og ulemper ved at dyrke e-sport.

Lix 16

Opgaver på: fagbog.gyldendal.dk

Køb bogen her

Læs Løs 2 - begyndende læsning

Tor og Fut

Drengen Tor spiser en bøf, men hans hund Fut er meget misundelig. Til sidst får den et ben at gnave på.

Let-tal 7

Der er gratis opgaver på gu.dk

Køb bogen her

Miks mus

Mik har to mus. Men pludselig er der tolv mus?

En ny bog i serien om drengen Mik. En serie til de yngste læsere, som lige har lært bogstavernes lyde.

Let-tal: 9

Gratis opgaver på gu.dk

Køb bogen her

Ny fagbog om heste til de yngste læsere

Engang levede alle heste frit i vores natur. Men for 5000 år siden blev mange heste gjort tamme. Nu kunne folk ride på dem. Man kunne ride langt, og der var fart på.De smukke dyr gjorde livet meget lettere.

LIX: 12

Opgaver på: fagbog.gyldendal.dk

Køb bogen her

Mi og Mo-serien

Så er der gode nyheder!

De populære historier om de to sjove figurer Mi og Mo bliver genudgivet i Læs Løs 3 Lydret. Titlerne i serien kan læses uafhængig af hinanden. Bøgerne er velegnet til læsning på begyndertrinnet.

Der er gratis opgaver på gu.dk

Gyldendals fri- og letlæsningsserie Læs løs er inddelt i 10 niveauer, der gør det nemt og overskueligt at finde bøger på det rigtige niveau.

Ny letlæst ungdomsroman

Julie og Clara har haft en herlig aften i byen, De har grinet, danset og drukket drinks. Måske lidt for mange drinks, for Clara er blevet dårlig. Clara slingrer afsted på sin cykel og Julie skal hjem med bus. Den sidste natbus. Selvom Julie løber, så når hun den ikke. Det er køligt, og der er flere timer til næste bus kører. Pludselig kommer en bil kørende og holder ind ved siden af Julie. To storsmilende fyre tilbyder at køre hende hjem for 100 kroner. En pirattaxa - lige hvad Julie har brug for! Hun takker ja, og hopper ind i bilen. Men fyrene bliver hurtigt ubehagelige. De truer Julie, hæver en masse penge på hendes konto, og kører afsted i en helt forkert retning. Der ser pludselig meget sort ud for Julie! Hvordan slipper hun ud af pirattaxaen?

Lix 9

Hip er en serie af letlæsningsbøger til unge. Serien er inddelt i tre niveauer og der findes gratis opgaver på forlagets hjemmeside.

Køb bogen her

To nye Rap-bøger

Letlæsningsserien Rap består af fiktionsbøger til den første læsning og er opdelt i tre niveauer. De fleste ord i bøgerne er lydrette eller lydnære. Hver bog er en sammenhængende historie med illustrationer på hvert opslag. Der er gratis opgaver til bogen på www.straarupogco.dk

En og to

An og far Ib er på vej hen på danseskolen. An har taget sit fine danseskørt på, og alt går godt. Men se nu Bo og hans ustyrlige ben, åh-åh! An og Bo skal danse sammen. En og to og av! Bo træder stakkels An over tæerne. An må hen til far Ib og få pustet på tåen. Så skal An og Bo danse igen. Mon det kan lykkes denne gang?

Lix 4 / Let-tal 8

Køb bogen her

Sif er en god kat

Liv har en kat, og den hedder Sif. Sif følger Liv overalt, også hele vejen hen til skolen. Sif venter og venter, helt indtil Liv får fri. Så skal de hjem i haven og lege! Sif løber rundt efter en legettøjsmus, det er herligt! Snart er det blevet sengetid. Liv læser i sin kattebog, og Sif ligger ovenpå dynen og læser med. Ih, Sif er altså en god kat. Godnat.

Lix 4 / Let-tal 11

Køb bogen her

To trolde og en skinke

Drengen Robi og hunden Jarno lever sammen i en klippehule og tilbringer dagene i skoven. Jarno har magiske øjne, og med bare et blik kan han nedlægge de dyr og uhyrer, som de møder på deres vej. Men da de stjæler en skinke fra to trolde og bliver jagtet gennem skoven, får de brug for hjælp fra et andet magisk væsen - feen Smila.

Lix 4

Bogen er en del af Fantasy for dig-serien, der henvender sig til børn i indskolingen med hang til magi. Der er opgaver til fri afbenyttelse på forlaget hjemmeside.

Udkommer 3. juli 2019

Køb bogen her

Elastikspring

Med en elastik om benet og en hjelm på hovedet kaster de vovemodige sig ud fra kraner, broer og luftballoner i mange meters højde. Hvordan opstod idéen til elastikspring? Og hvad er rekorden for verdens højeste elastikspring? Læs også om James Bonds verdensberømte spring fra en dæmning i Schweiz.

Let-tal 14

Bogen er en del af serien Min første bog. Serien henvender sig til børn i indskolingen. Der er gratis opgaver på www.turbine-undervisning.dk

Udkommer 26. juni 2019

Køb bogen her

Fantastiske fly

Læs om de modige mænd og kvinder, 
som byggede de første fly og tog på vilde flyveture. 
Følg udviklingen fra det første fly, der var en kopi af en fugl, 
til fremtidens fly, der er drevet af solceller. 
Du kan både læse om fantastiske og flotte fly og nogle helt umulige flymodeller!
En faktabog for alle, der elsker flyvemaskiner.

“Fantastiske fly” er en del af WOW-serien, der henvender sig til alle nysgerrige børn i alderen 8-12 år. WOW-serien består af en række børnebøger med sjove facts, flotte illustrationer og masser af vild viden om vores verden. 

Køb bogen her

Nye faktabøger til indskolingen

Maxi er en serie af letlæste fagbøger til børn i 2.-4. klasse. Bøgerne indeholder en bred vifte af bøger om forskellige emner - herunder sport, historiske emner, klima og miljø.

Der er gratis elevopgaver til download på www.straarupogco.dk

Greta Thunberg

Greta Thunberg er blevet kendt i hele verden.
Det startede med, at hun ikke ville gå i skole.
Hun ville strejke for klimaet.
Hurtigt fik hun støtte fra mange andre børn og unge.
Kig i bogen og læs mere om Greta og hendes kamp for et bedre klima.

Lix 19

 

Køb bogen her

Kød

I mange hjem er der kød på bordet hver dag.
Det er der også på McDonald’s.
De sælger 6.480.000 burgere. Hver dag!
Men der er også nogen, der slet ikke spiser kød.
Læs bogen og få mere at vide om kød.

Lix 16

 

Køb bogen her

Hajer

Der findes over 400 slags hajer.
De mindste hajer kan ligge i en hånd.
De største kan være op til 12 meter lange.
Læs mere om hajer her i bogen.

Lix 16

Køb bogen her

Fem nye Lyn-bøger

Så er der fem nye Lyn-historier klar! Alle bøger består af mindst 60% lydrette og lydnære ord, der understøttes af flotte illustrationer. Serien er velegnet til den første læsning og er inddelt i 3 niveauer. Der er gratis opgaver til alle bøger i Lyn-serien. De kan downloades på www.straarupogco.dk

Ask ser et lyn på Fyn

Ask er på tur på fine Fyn. Men pludselig begynder det at regne, lyne og tordne. Ask må i læ, nu! Han løber afsted i regnen og finder et lille træhus. Her går han ind. Men Ask er ikke den eneste, der vil i læ for regnen. En stakkels ko vil også med ind. Glem det, ko! Ask vil have det lille hus for sig selv. Hæn lægger sig i høet og er godt tilfreds. Men er Ask nu også helt alene i huset?

Lix 3 / Let-tal 7

Køb bogen her

Emil får en cola

Emil og far har lavet bål i haven. Det er hyggeligt, og Emil får lyst til en cola. Pludselig går der ild i noget hø ved siden af bålet. Åh-åh, hvad skal far og Emil nu gøre? Far får en idé. Han vil tisse på bålet for at slukke ilden. Men han har ikke noget tis. Ikke engang en lille dråbe. Men hvad med Emil, mon ikke han kan tisse ovenpå den cola?

Lix 4 / Let-tal 7

Køb bogen her

Silas gør

Silas får en god idé. Han vil overbevise mor og far om, at de skal give ham en hund. Men hvordan? Silas begynder at opføre sig som en hund. Silas sover i hundekurv og spiser sin mad af en skål. Han graver mange huller i haven og går rundt med en gren i munden. Men da han bider mor i benet, får hun nok! Mor bliver pludselig en arrig kat med lange klør! Uha, nu må Silas hellere blive sig selv igen. Nå, men der var altså ingen hund til Silas...Men hvad så med en lille, gul undulat? Mon mor og far vil få pip af den?

Lix 5 / Let-tal 11

Køb bogen her

Vitus er en zombie

Vitus skal til Halloween, og han smører grønt slim i ansigtet. Ih, nu er Vitus en fæl zombie! Men da han mødes med de andre børn, griner de af ham. Er Vitus mon klædt ud som en grøn frø? Eller måske en ært? Stakkels Vitus, han må gå alene fra hus til hus. Men så møder han en meget gammel dame. Hun ligner lidt en heks, men hun er rigtig flink. Hun giver Vitus en masse slik. Et helt kilo! Vitus spiser og spiser. Men åh nej . nu får Vitus det mærkeligt og bliver helt grøn i hovedet. Måske er han ved at blive til en rigtig zombie?

Lix 5 / Let-tal 11

Køb bogen her

Milo får et ur

Milo har fødselsdag, og han fejrer det sammen med mor, far og lillebror. De får kage og saftevand, og Milo får et armbåndsur i fødselsdagsgave. Milo elsker sit nye ur! Han løber rundt i huset og fortæller far og mor, hvad klokken er. Nu er den fem i ni, nu er den to, nu er den ti i fem, nu er den fem. Mor og far er ved at gå op i limningen. Men så skal Milo heldigvis i seng. Godnat Milo og sov godt. Nu er klokken...ZzzZzz.

Lix 5 / Let-tal 6

Køb bogen her

Under polarisen

Nede i Det Arktiske Hav myldrer det med liv. Der lever dyr inde i isen, i havet og på bunden. I deres helt eget økosystem. Mellem is og hav har alle arter betydning for hinanden. En lille verden i verden, hvor alle har fundet sin plads gennem millioner af år.

I bogen finder du en verden fuld af farvestrålende søanemoner, hjerneløse ribbegobler og hvinende hvidhvaler. I de iskolde vejrforhold kræver det helt særlige egenskaber at leve under isen. Vidste du for eksempel, at polartorsk har en slags kølervæske i kroppen, som forhindrer deres blod i at fryse?

Læseren får et helt særligt indblik i det mangfoldige dyre- og planteliv under polarisens massive overflade. Der er meget at læse og lære om de arktiske økosystemer - og om de menneskeskabte trusler imod dem!

Køb bogen her

En tur i en bus

Paw er Pers hund. En dag hopper Paw på en bus, som kører ham ud på landet. Han ser et får og en ko. Og en sø med en gås. Da turen slutter, ved Paw ikke, hvor han er. Han går og går - indtil han til sidst finder Per igen. Bogen er målrettet den allerførste læsning, og kan læses, så snart barnet kan bogstavernes lyde.

Der er opgaver til fri afbenyttelse på www.turbine-undervisning.dk

Køb bogen her

Kløgtige krager og havets hersker

Så er der nye udgivelser i Midi-serien, der består af faktuelle letlæsningsbøger til børn. Bøgerne retter sig mod elever i 1.-3. klasse.

Der er gratis opgaver til bøgerne på www.straarupogco.dk

Kloge fugle

De flyver omkring os stort set hele tiden, både i byen og ude på landet. De kvidrer og pipper og synger så herligt. Men hvad mon fuglene egentlig tænker på, når de svæver højt oppe under himlen? En del af dem er faktisk ret kloge. Flere fugle kan bruge redskaber, snyde farlige rovdyr ved at spille syge, grave mad ned til vinteren og navigere titusindvis af kilometer over land og hav.

Lix 18

Køb bogen her

Blåhvalen

Langt nede i oceanernes blå dyb svømmer et enormt dyr rundt. Blåhvalen. Vidste du, at de fleste blåhvaler lever alene? At blåhvalen er så tung, at dens skelet ville bryde sammen på landjorden? Og at blåhvaler kan tale sammen på 100 km. afstand?

Lix 14

Køb bogen her

Far og Hasan i Silvan

Far skal i Silvan. Han skal bare lige have fem søm. Hasan følger med, mens mor bliver i bilen. Inde i Silvan glemmer de alt om søm og mor - for Silvan har alt!

Bogen er en ny bog i Turbines serie Lydret, der henvender sig til de mindste læsere i 0.-1. klasse.

Der findes opgaver til fri afbenyttelse på www.turbine-undervisning.dk

Lix 6 / Let-tal 12

Køb bogen her

Hej ABC

Hej ABC er en serie af billedbøger, der er beregnet til oplæsning og dialog mellem voksne og børn. I hver bog er der sat fokus på ét bogstav, som dominerer de sjove historier og farverige illustrationer. Bøgerne henvender sig både til de ældste børnehavebørn og til elever i indskolingen.

Der er gratis elevopgaver til download på www.straarupogco.dk/elevopgaver

Liva og Linus siger L

Det er lørdag aften. Liva, Linus og labradoren Lars Løkke ligger på loftet ude i laden. Her har de slået lejr for natten. Liva og Linus spiser lakridser og labre larver, men en masse lopper leger i Lars Løkkes pels. Da det er sengetid, lurer et lumsk spøgelse over Linus, uha! Heldigvis er det bare Liva med et lagen over hovedet, den luskefis. Men hov, lyt engang! Hvad var det? Et lyn oplyser det lumre ladeloft og ladeporten går op...hvem er den løjerlige mand i laden? 

Køb bogen her

Mø og Malik siger M

Det er mandag morgen. Mø og Malik kører mod Magasin sammen med mor, mormor og mormors mops, Medister. Det er et mareridsmylder af mennesker i Magasin, og pludselig stikker medister af. Milde moster, så går den vilde mopsejagt! Mø og Malik leder efter medister i makeup-afdelingen, mellem mange morgensure madammer. Endelig finder de Medister! Den ligger mageligt på en madras i møbelafdelingen, pyha. Men hvor er mor og mormor blevet af? Er Mø og Malik nu også blevet væk i Magasins mylder?

Køb bogen her

Nye fagbøger i Jeg Læser-serien!

Jeg Læser-serien er Turbines store fagbogserie til 2.-4. klasse. Der findes elevopgaver til fri afbenyttelse på www.turbine-undervisning.dk

Mumier

I bøger og film fortælles mange historier om levende mumier, der skræmmer mennesker. Men hvad er en mumie i virkeligheden? Læs om mumierne i Egypten, pyramider og faraoer, men også om Grønlands mumier - og hvorfor mosefundet Tollundmanden også er en slags mumie.

Lix 19

Udkommer den 10. juli 2019

 

Køb bogen her

Harry Kane

Harry Kane scorer mange mål. Til VM i 2018 scorede han seks mål for England og var dermed den, der scorede flest mål ved VM. Det gav ham guldstøvlen - men det udløste kun en fjerdeplads til England. Læs om Kane - der går under navnet Hurricane - hans baggrund og mange bedrifter på landsholdet og på sit klubhold Tottenham.

Lix 22

Udkommer den 3. juli 2019

Køb bogen her

Guld

Guld er et metal, der har fascineret mennesker i mere end hundrede år. Faktisk så meget, at nogle er ramt af guldfeber. Andre har forsøgt at lave guld selv! Læs om hvordan guld udvindes i miner dybt nede i jorden.

Lix 19

Udkommer 3. juli 2019

Køb bogen her

Atlanterhavet

Atlanterhavet er det næststørste hav i verden. Kun Stillehavet er større. Atlanterhavet dækker ca. en femtedel af Jordens overflade. Atlanterhavet byder på verdens højeste bølger. Man har målt bølger, der var over 30 meter høje. Læs også om verdens største dyr, blåhvalen, som lever i Atlanterhavet - og om Golfstrømmen, der sørger for at bringe varmen til Europa.

Lix 19

Udkommer den 26. juni 2019

Køb bogen her

Blæksprutte

Der findes mange forskellige slags blæksprutter. Nogle er mindre end en rosin, andre er længere end en bus. Nogle har otte arme, andre har ti. Kæmpeblæksprutten kan blive 20 meter lang og veje 750 kilo. Og dens storebror, kolosblæksprutten, er endnu større!

Lix 19

Udkommer 26. juni 2019

Køb bogen her

Scener fra hjertet

Den 16-årige svenske klimaaktivist Greta Thunberg har egenhændigt sat sig for at råbe verdens politikere op i sin kamp for at redde klimaet ved at kræve handling her og nu, og det har på rekordtid gjort hende verdensberømt. Dette er historien bag. Om en ung pige, der spurgte sig selv, hvorfor ingen gjorde noget ved klimakrisen. Og om en stærkt udfordret familie, hvor begge døtre fik alvorlige psykiske diagnoser, hvilket kom til at påvirke alt.

Med sin skolestrejke hver fredag og sine taler i bl.a. FN er Greta Thunberg fast besluttet på at ændre skæbnen for vores planet. Hun brænder så stærkt igennem med sit budskab, at tusinder og atter tusinder af andre unge verden over – herunder i Danmark – er fulgt i hendes fodspor og demonstrerer for klimaet og håbet om en fremtid. 

Køb bogen her

My og Otto passer dyr - FRØEN

My og Otto etablerer en pasningsordning for husdyr for at tjene lidt ekstra lommepenge. Det KAN godt være hårdt tjente penge, for måske er det ikke nemt at klare alverdens dyr. Hvad nu, hvis det ikke kun er søde, små hunde og søde katte? Hvad, hvis dyrene måske er farlige? Eller giftige? Otto er bange for frøer. Og da de to skal passe en farlig oksefrø, får de et problem.

Lix 9 / Let-tal 18

Køb bogen her

Fuld fart frem

Serie af Per Østergaard om to drenge, Tue og Tobias, der ofte kommer hos opfinderen, Arne i dennes autoværksted. Arne laver alt muligt skørt og opfinder de mærkeligste maskiner og indretninger. 

Arne sidder foran sin garage. Tobias og Tue kommer forbi. De prøver Arnes nyeste opfindelse. Det er noget med en motor.

Lix 5 / Let-tal 12
 

Køb bogen her

Op i læ

Lydret serie til den absolutte begynderlæsning af Kirsten Ahlburg. Max 2 serien består af lette bøger med tekster, hvor ordene højst indeholder 2 bogstaver. Ideel til den allerførste læsning.

Lix: 4 Lettal: 8

Køb bogen her

Ib går på g-jagt

Mor er hos mormor, og Ib og far er alene hjemme. Pludselig finder Ib på en sjov leg: Find ting med g! Far er med, og de finder begge mange ting. Legen fortsætter - lige indtil mor kommer hjem og ser rodet! Gal mor - det starter også med!

Lix 5 / Let-tal 11

Udkommer den 4. juni 2019 

Lydret er TURBINE  forlagets serie med lydrette bøger til de mindste læsere i 0. og 1. klasse. Serien er opdelt i fire niveauer efter sværhedsgrad. Der findes opgaver til fri afbenyttelse på www.turbine-undervisning.dk

Køb bogen her

Det stjålne æg

I Arktia, højt mod nord bor Anori og hans søster, Natuq. De lever af at finde sjældne sten kaldet mannik, som kan sælges for en god pris. Men det er ikke ufarligt. På deres rejser rundt i det kolde land møder de både vilde dyr og sære væsner...

Bøgerne i serien indeholder en selvstændig og afsluttet historie og skal ikke læses i rækkefølge.

Lix 8 / Let-tal 17

Køb bogen her

Nye LÆS LØS bøger

Gyldendals fri- og letlæsningsserie Læs løs er inddelt i 10 niveauer, der gør det nemt og overskueligt at finde bøger på det helt rigtige niveau. Der findes gratis opgaver på gu.dk

Løb, Ris og Ras!

"Se nu der.

En kat på lur.

Løb Ris, løb Ris."

 

Let-tal 7

 

Køb bogen her

Tor og Tim i en å

"Se Tor.

Se en fed ål!"

Mis ser på.

Må mis få en ål?

 

Let-tal 7

Køb bogen her

Kom an, Mik!

Mik og Ali ser en kamp med pirater på tv. Miks mor er sur. De har siddet og set tv hele dagen. "Nu er det nok!" Mik og Ali leger pirater i haven og kæmper med sværd.

Let-tal: 10

Køb bogen her

Miks bil

Mik og Ali har en bil. En fin bil. Den er lavet med hjul fra en gammel barnevogn. Nu er der ræs. Hvem vinder" Mon Mik og Ali når i mål"
 
Let-tal: 8

Køb bogen her

Sif og Søs

De to søstre, Sif og Søs, er ude at gå ved en sø, hvor de møder både en frø, en so og en sommerfugl. Sif ender med at falde i søen, men heldigvis er den ikke så dyb.

Let-tal 10

Køb bogen her

Trolde i Ådal

Trolden Muri vil have en ny pels. Og nu har hun set Mor rævs hule. En ræv har en fin pels, så nu går troldeungerne Ture og Lure på jagt efter Mor Ræv.

Let-tal 12

Køb bogen her

Vitello går med kniv

I går så Vitello en film med en barsk fyr. Han havde en stor kniv med riller. Og han var en hård negl og talte grimt til alle. Vitello vil også være en hård negl. Og tale grimt og gå med kniv. Uden at være bange for noget eller nogen.

Let-tal: 17, Lix: 8

Køb bogen her

Tim i et fly

Katten Tim vil på tur. Han pakker sin kuffert og går om bord på flyet. Her får han lækker mad og nyder udsigten, indtil han lander i Rom.

Bogen er målrettet den allerførste læsning, og kan læses, så snart barnet har lært bogstavernes lyde. Tim i et fly er ABC-lydtrin C.

På www.turbine-undervisning.dk ligger der opgaver til fri afbenyttelse.

Lix 4 / Let-tal 10

Køb bogen her

Vandre-falk

Ny bog i TÆT-PÅ-serien - Niveau 1 for børn på 6-9 år.

Vandre-falken er en rovfugl.

Den spiser kød.

Den er verdens hurtigste dyr.

Den flyver 320 km. i timen, når den dykker efter sit bytte fra stor højde.  

Læs om det og meget mere i denne bog. 

Lix 9 / Let-tal 17

Gratis opgaver på www.elysion.dk

 

Køb bogen her

PRUTTEBOGEN - leksikon over fimser

Nogle prutter larmer, andre er helt lydløse – og al forskning viser, at højlydte prutter er lugtfri, mens lydløse prutter lugter af død og ødelæggelse. Du kan altså frit vælge mellem pest eller kolera: Vil du holde på prutten, så du risikerer, at den udvikler sig til Siveren? Eller foretrækker du at slippe Kanonslaget løs? Fælles for alle prutter er, at de er sjove, om end de kan komme på de værst tænkelige tidspunkter: I klassen, midt i en god leg eller under middagen (for mere information, slå op under PP – Pinlig Prut).

Pruttebogen – Leksikon over fimser er en informativ og morsom billedbog af mor og datter Stine og Hannah Dreyer med illustrationer af Maria Buchmann. Med vittig streg og munter tone indbyder bogen lærelystne børn og deres voksne til samtale om vores fælles erfaring med forskellige pruttetyper, heriblandt Bobleren, Geværsalven, Rædselsprutten og Seriefisen.

Køb bogen her

Med på job

I mors butik

Katrines mor har en butik. Hun sælger nye cykler og laver gamle i stand. I dag er Katrine med mor. Katrine får lov at hjælpe til. Senere henter mor mad. Imens er Katrine alene i butikken. Det er hun ikke tryg ved. "Bare der ikke kommer kunder", tænker hun.

Sød serie af Per Østergaard om børn, der er med deres mor, far eller andre voksne på job og ser og oplever, hvordan det er at være med på arbejdsmarkedet. Flere bøger er under udarbejdelse.

Lix 5,7 / Let-tal 18

Køb bogen her

Tour de France

Hvert år følger mere end en milliard mennesker Tour de France i tv, og mange rejser simpelthen til Frankrig for at være
helt tæt på verdens mest populære cykelløb. Læs om løbets historie, som går helt tilbage til 1903, om berømte ryttere, rekorder, dopingproblemer og om løbets fremtid.

Opgaver kan hentes: fagbog.gyldendal.dk

De små fagbøger er interessante og informerende bøger for elever i 3.-6. klasse.

Køb bogen her

NORA

Ny letlæst serie for håndboldinteresserede piger om Nora og hendes hold fra LH.

Nora får fidus-bamsen

Nora skal til håndboldstævne med sit hold LH. De skal spille mod Højby. Sidste gang de mødtes, vandt Højby. Nora spiller en rigtig god kamp. Efter første halvleg fører LH med 4 mål. LH kæmper videre og vinder kampen. Nora lavede flest mål, og derfor får hun tildelt holdets fidus-bamse. Den bliver uddelt efter hver kamp, og næste gang er der en anden, der skal have den.

Lix 8 / Let-tal 18

Køb bogen her

Nora træner straffe

Noras håndboldhold LH skal træne straffe. Det er svært. De skal helst undgå at ramme målmanden. De øver mange forskellige kast, indtil de alle kan kaste straffe. Næste søndag er der kamp. LH skal møde AIK - et godt hold. Nora skal skyde et straffe. Hun sender bolden mellem benene på mål-manden. Alle jubler!

Lix 8 / Let-tal 15

Køb bogen her

#UNGLETLÆST

#UNGLETLÆST er en serie til de teenagere, der har svært ved at læse tykke og svære bøger, og som er for gamle til at læse om en ko på en mark. De har brug for bøger, der ikke er barnlige, men har et indhold, der fanger dem og rammer ind i deres hverdag. Visionen er ganske enkelt at lave gode og spændende bøger til unge med læsevanskeligheder - så de unge får gode læseoplevelser.

Boytoy

Aske er 16 år og går i 1. g. Der er mange ting at bruge penge på, og hvorfor ikke findet et job, der er mere spændende end at sætte varer på hylderne i Bilka eller dele aviser ud? Så han bliver boytoy for Tove. Aske vænner sig hurtigt til sin nye livsstil. Det går nogenlunde - indtil han møder Sally.....

Lix 8

Køb bogen her

Fri

Noah er 17 år. Han har slået en fyr ned. Det var den anden, der slog først, men det er der ingen, der interesserer sig for. Noahs straf er en weekend i sommerhus sammen med sin familie. Han gider ikke være der og sniger sig ud. Uden for sommerhuset ved siden af møder han Ida. Hun er af sted med den institution, hun bor på, og også træt af det hele. Sammen stjæler de Noahs fars bil og stikker af - til en aften i frihed.

Lix 9

Udkommer den 26. juni 2019

Køb bogen her

Jeg læser

Så er der nye fagbøger i Turbines serie Jeg læser. Der findes opgaver til fri afbenyttelse på turbine-undervisning.dk

Ramadan

Ramadan er den niende måned i islams kalender. Det er den helligste måned i islam og mange faster. Men hvorfor holder muslimerne egentlig ramadan - hvad vil det sige? Læs også om islams fem søjler, hvor mange gange man skal bede, hvis man er muslim, og hvorfor det er godt at spise dadler, når man har fastet.

Lix 17

Udkommer den 12. juni 2019

Køb bogen her

Stillehavet

Stillehavet er det største hav i verden. Det dækker over en tredjedel af Jordens overflade, og det er større end alle lande i verden til sammen. Der lever flere end tusind forskellige dyrearter, blandt andet verdens største dyr, blåhvalen, og et af verdens farligste rovdyr, nemlig den store hvide haj. Stillehavet byder på mange flere rekorder, som du kan læse om i bogen.

Lix 16  

Udkommer d. 12. juni 2019

Køb bogen her

Tennis

Tennis er en stor sport i hele verden. Også i Danmark er der mange, der spiller tennis. Hvor bred er en tennisbane? Hvor meget vejer en tennisbold? Hvad er Grand Slam? Og hvem er verdens bedste tennisspiller nogensinde? Læs også om nogle af de vildeste tennisrekorder.

Lix 21

Udkommer den 19. juni 2019

Køb bogen her

Kongehuset

I Danmark har vi monarki. Danmarks regent er Dronning Magrethe. Den danske kongefamilie går tilbage til Gorm den Gamle, og er altså mere end 1000 år gammel. Læs om kongehusets historie, hvem der er en del af kongehuset, og hvad de egentlig går og laver. Læs også om kongehusets slotte, kroner og smykker. Og om kronebilerne og kongeskibet.

Lix 27

Udkommer den 4. juni 2019

Køb bogen her

Troels kører traktor

Troels elsker alt med den motor og en masse heste-kræfter. Derfor kalder hans venner ham for Truck Troels.

I denne bog om Truck Troels skal Troels far og mor en tur til Italien. Troels skal passes hos moster Helle, onkel Jan og fætter Jan. De bor på en gård - og det er hårdt arbejde! Troels prøver at kører i traktor, pløje marken, slå græs med en le - og med en havetraktor! Troels har en dejlig uge.

3. bind i serien.

Lix 14

Køb bogen her

Min første bog

Serien Min første bog er letlæste bøger, der henvender sig til børn i indskolingen.

På hjemmesiden www.turbine-undervisning.dk kan der downloades gratis opgaver

Sneugle

Højt mod nord lever sneuglen. Dens krop er dækket af et tykt lag dun og fjer, så den kan klare sig på den kolde tundra. Sneuglen har et imponerende syn og kan se et bytte fra meget stor højde. Og den kan høre dyr, der bevæger sig under sneen. Men hvad spiser sneuglen? Hvordan jager den? Og hvilke fjender har den selv? Få svar på disse spørgsmål og mange flere i denne bog.

Let-tal 15

Udkommer den 12. juni 2019

Køb bogen her

Pilot

Hvor lang tid tager det at uddanne sig til pilot? Hvad koster det at blive pilot? Og hvad betyder striberne på pilotens skulder? Læs om cockpittet, hvor piloten holder til. Om automatpiloten og F-16-fly. Og om flykaptajnen Stefan, der blev en helt, da han i 1991 nødlandede et fly med 129 passagerer, da flyet fik is på motorerne.

Let-tal 15

Udkommer den 12. juni 2019

Køb bogen her

Varme kilder

En varm kilde er vand, der kommer fra jordens indre. Varme kilder findes tit tæt på vulkaner. Men der findes også varme kilder i Danmark. Vandet fra de varme kilder kab bruges til opvarmning af huse. På Island bader indbyggerne i det. I Japan er det makak-aben, der gør det! Læs også om gejsere, der kan skyde vand og damp 100 meter op i luften, og om varme kilder i havet.

Let-tal 15

Udkommer den 19. juni 2019

Køb bogen her

Rock to Fakie

Zoe, 9 år, har en drøm om at skate, men tør ikke. De andre piger i klassen går til dans eller fodbold. "Jeg er bare et nul", tænker Zoe. "Og José, mors nye kæreste er mega nederen. Ham og hans 'flamingo-guitar'." Zoe smækker så meget med døren, at hun har fået "dør-smække-kvoter" af sin mor. "Dør-smække-kvoter"? Hvad er det? Og hvad mon der er i pakken, der en dag ligger på Zoes seng?

Letlæst serie for skater-interesserede piger om Zoe og hendes venner fra skater-klubben

Lix 13 / Let-tal 20

 

Køb bogen her

Bello

En underfundig, men også alvorsfuld fortælling om, hvordan selv de allerbedste intentioner og de mest velmenende voksne kan føles forkerte, når alt man dybest set ønsker sig, er IKKE at få særbehandling.

 

Bello sidder i kørestol. Han er led og ked af altid at blive behandlet som et råddent æg, som en handicappet. Han er træt af at folk klapper ekstra meget når han bliver nummer 2 i en konkurrence, og altid lader ham komme først ind i elevatoren. Men en dag møder han Ane. Ane ved alt om indianere, og så synes hun egentlig, det er totalt unfair, at folk tager så meget hensyn til Bello - bare fordi han har en kørestol.

 

Målgruppe: 5+

Køb bogen her

Herlig og farverig børnebog fra Anne Hjerne

 

Milles nye ven handler om seksårige Mille, der er bedste venner med Sofia. Mens Sofia ligger syg derhjemme, keder Mille sig gevaldigt i skolen. Mille keder sig faktisk så meget, at hun forsøger at snyde sig syg med hjemmelavede skoldkopper. Men så starter der en ny dreng i klassen. Han hedder Mikkel, og i SFO'en skal Mille og Mikke bage pizza sammen. Pludselig er Milles dage igen fulde af leg, grin, pizzaeventyr, orehvafornoget og nyfødte killinger. Men hvad så med Sofia? Det bedste er der jo kun én af. Det er ligesom med kager. Eller kan man godt have flere bedste venner?

 

Milles nye ven er første bog i en ny serie om pigen Mille. Bogen er velegnet til højtlæsning eller selvlæsning for 6-9 årige børn. Bogen er skrevet af TV-kok og forfatter Anne Hjernøe, og der indgår små, børnevenlige madopskrifter som en del af fortællingen.

Køb bogen her

Alfred og blåhvalen

Her er Alfred. Han er nervøs. Nervøs for alt der går hurtigt, og alt der går langsomt. Nervøs for at falde, snuble, danse og snakke i telefon. Nervøs for at svare forkert, når nogen spørger om vej. Og for at tage bussen alene.

 

Alfred er nervøs for mange ting. Men det allerværste er, at han skal læse højt for klassen på fredag.Han skal fortælle om blåhvalen. Alfred ved slet ikke noget om blåhvalen. Bortset fra at den er blå og bor i havet. Han spørger sin far og sin mor, og han læser om den på internettet. Alfred finder ud af så meget om blåhvalen, at han næsten glemmer at være nervøs. Før han falder i søvn, lytter han til hvordan blåhvaler synger til hinanden under vand. Det lyder smukt. Mon Alfred alligevel kan klare oplæsningen på fredag? 

 

“Alfred og blåhvalen” er en genkendelig og rørende lille historie om at overvinde sin største frygt. Bogen egner sig både til højtlæsning eller selvlæsning for læsere i alderen 7-10 år.

Køb bogen her

Ivan i en kran

Ivan er med sin far på arbejde. De skal levere mursten til en byggeplads. Ivan får øje på en høj kran. Det er Bos kran, og Ivan får lov til at komme op i kranen. Det er hyggeligt - Bo har te og kiks - og man kan se langt, faktisk næsten helt til USA og Kina!

Lix 7 / Let-tal 11

 

Ivan i en kran er en ny bog i den letlæste serie Lydret, med lydrette bøger til de mindste læsere i 0. og 1. klasse. Der findes opgaver til fri afbenyttelse på www.turbine-undervisning.dk

Køb bogen her

Fokus på ordblindhed

Michael og Bogstavbjerget handler om, at have det svært med bogstaver og ord. Om at føle sig anderledes end de andre og ikke tro på sig selv og fremtiden. Heldigvis kan der laves om på det!

På Michaels rejse op af Bogstavbjerget lærer han meget om sig selv og sine udfordringer. Så meget at fremtiden skal stå på flere eventyr, også selvom det bliver hårdt. 

Michael og Bogstavbjerget

Foran Michael rejste Bogstavbjerget sig. Så højt, at toppen forsvandt i skyerne, Kan jeg bestige det? tænkte han....

Stille og roligt blæste vinden skyerne væk, og toppen kom til syne. Wow. Deroppe kommer jeg til at stå! Jeg er klar til kamp! Klar til at nå topppen! Michale er en dreng, der har det svært med ord og bogstaver. Alligevel sætter han sig for at bestige bogstavbjerget. I kampen for at komme op ad bjerget lærer han mere om sig selv og sine udfordringer. Så meget, at han får mod på fremtidens eventyr og udfordringer.

Michael og Bogstavbjerget er en historie til børn og unge, der sætter forkus på de udfordringer, di barn har med ord og bogstaver.

 

Køb bogen her

Et liv som ordblind i folkeskolen

Der er de seneste år kommet meget fokus på ordblindhed i relation til smartphones, it-hjælpemidler og ordblindetests. Det er godt, men hvis arbejdet med at hjælpe ordblinde til en hverdag uden store frustrationer og nederlag skal bære frugt, så er der også brug for et andet fokus.

Som ikke-ordblind kan udfordringerne hos ordblinde være svære at forstå. For at skabe denne forståelse må vi se på, hvordan det føles at være ordblind.

Bogen henvender sig til alle, der har relationer til ordblinde i folkeskolen.

Køb bogen her

Endnu en Molle-bog fra forfatter og illustrator Anja Gram

Molle er bedste veninder med Tilde, og de to piger laver alt muligt sjovt sammen. En dag skal de lege frisør hjemme hos Tilde. Men Silje fra klassen kommer også på besøg. Tilde og Silje gider ikke lege frisør, de vil hellere se film. Næste dag i skolen sætter Tilde og Silje sig sammen. De fniser og griner af alt muligt. Pludselig kan Molle slet ikke snakke med Tilde. Hvad mon der foregår? Hvem skal Molle så invitere med hjem til Moster Nille? Og hvad er det med hende Liva, der så gerne vil fortælle om sit nye sjippetov?

Lix 8 / Let-tal 17

Der er gratis elevopgaver til download på www.straarupogco.dk under beskrivelsen af hver bog.

 

Molle får en ny veninde er anden bog i en letlæst serie, der henvender sig til børn i indskolingen. Bøgerne om Molle er både skrevet og tegnet af Anja Gram.

Køb bogen her

Hugo og gaven

Janus har snart fødselsdag, og det eneste, han øsnker sig er en iPad. Janus' gode ven, Hugo, ved altid hvad han får i fødselsdagsgave, fordi han prikker på pakkerne. Så sammen med ham og Lucas og Coco går Janus på jagt for at lure i pakke fra mor og far. Men det er jo ikke nogen iPad, der er i kassen!

Lix 11

Dowload gratis opgaver på www.turbine-undervisning.dk

 

Hugo-bøgerne indgår i Billebøgerne, der består af flere letlæste serier til indskolen. Hver serie har sin egen hovedperson og sit eget univers. Der er fire sværhedsgrader, der illustreres med en, to, tre eller fire biller på bøgerne. Bøgerne i Hugo-serien har to biller.

Køb bogen her

Mikkel Hansen

I den nye Maxi-bog Mikkel Hansen kan du læse om Mikkel Hansens forrygende håndboldkarriere. Bogen fortæller om Mikkels første møde med håndbold i barndommen, hvor han far også var professionel håndboldspiller. Vi hører om Mikkels klubkarriere i teenageårene og den fremragende debut på herrelandsholdet.

Men hvad er det egentlig, der gør Mikkel Hansen til en helt særlig håndboldspiller? Læs meget mere om det i Mikkel Hansen.

 

Lix 18

Der er gratis opgaver til download på www.straarupogco.dk 

 

Maxi er en serie af letlæste fagbøger til børn i 2.-4. klasse.

 

Køb bogen her

Tor og det nye føl

Tor er på besøg hos Mia, der bor på en gård. Han skal overnatte hos hende, men det er svært at falde i søvn. Mias hest Fie skal nemlig have et lille føl. Næste morgen står Tor og Mia tidligt op, de vil ud i stalden og se det nye føl. Det er meget lille og sødt. Og det kan ikke står på sine ben endnu. Føllet kæmper lidt, men pludselig står det på alle fire ben! Så går det hen og drikker mælk ved sin mor. Tor og Mia bliver længe ude i stalden hos det nye føl.

Lix 5 / Let-tal 11

Der er gratis opgaver til bogen på www.straarupogco.dk

Bogen indgår i letlæsningsserien Rap, der består af fiktionsbøger til den første læsning.

Køb bogen her

Mille Møgunge

Her præsenteres de første 4 bøger i serien om den øretæveindbydende, sjove og helt uimodståellige Kamille Madsen. Tre klassiske ”hovsa-hvordan-endte-det-hele-dog-sådan-her”-historier i én bog  med de mest charmerende og finurlige illustrationer. Udgivet af Forlaget Høst & Søn.

Mille Møgunge - en ballademagnet

Mit navn er i virkeligheden slet ikke Mille Møgunge. Det er Kamille Madsen. Det med møgunge er min fars joke. Jeg kan nu faktisk ikke se det sjove. Og det er ikke engang rigtigt, at jeg er en møgunge. Der er bare dét, at jeg indimellem får nogle helt fantastiske ideer, som udvikler sig til noget knap så fantastisk. Det var fx ikke meningen, at min kusine skulle ende skaldet og smurt ind i superlim. Og det var heller ikke med vilje, at jeg stjal naboens hund og lærte den at tale russisk. 

Køb bogen her

Mille Møgunge - en total katastrofe

Det var ikke så godt, det med klasserotten Rooney, der forsvandt! Eller dengang bedstemor faldt og brækkede benet i min røverfælde  det var slet ikke min skyld. Hvordan kunne jeg vide, at det ville blive en total katastrofe, at jeg tog katten Basse med på hospitalet for at oplive bedstemor Kæledyrenes Kraft?

Køb bogen her

Mille Møgunge blander sig i alt

Det passer ikke, at jeg er en møgunge. Der er bare dét, at jeg indimellem får nogle fantastiske ideer, som udvikler sig til noget knap så fantastisk. Det var fx ikke meningen, at alt vores tøj skulle farves lilla, da Kosmus og jeg vaskede det med blæk i badekarret. Og det var heller ikke med vilje, at den hormon-eliksir, jeg havde brygget til min storesøsters ven, skulle få ham til at kaste sådan op. 

Køb bogen her

Mille Møgunge bager en gave

Det var ikke meningen, at Tante Diddi nær var blevet kvalt i en plasticgris, da vi bagte Drømmenes Kage til mors fødselsdag. Og det var heller ikke med vilje, at Beate Hjorth fra klassen skulle sidde SÅ godt fast i den tryllekasse til skolens talentshow. 

Køb bogen her

Otto i trafikken

Så er der atter nyt om Otto. Den finurlige mand med alpehuen og den store næse. Denne gang er Otto ude at cykle. Dét er ikke helt ufarligt! 

En cykel fræser vildt om hjørnet. I venstre side. Lige mod Otto. Den slags kan gå helt galt. Og gør det også.  

"SE DIG FOR!!" råber en dame. Hun fræser overfor rødt. Igen er Otto ved at blive kørt ned. Helt uden at gøre noget galt. Han går jo bare over for grønt.

Heldigvis er Otto smart - og får en fiks idé!

Lix 5,6 / Let 10

Køb bogen her

Letlæste ordsprog: Små gryder har også ører

Otto hører far og mor hviske inde i stuen. Det er ikke meningen, at Otto skal høre det, men Otto hører det hele! Far skal i fængsel. Dagen efter pakker far en kuffert og siger, at han skal rejse væk i et stykke tid. Han skal til USA. Far lyver, og Otto forstår ikke hvorfor. Er det fordi far har slået noget ihjel? Ottos hoved er fyldt med tanker, og han har ikke nogen at snakke med. Heldigvis kan Ottos klasselærer, Kai, se at der er noget galt.


Lix 11


Klog på ordsprog er en letlæsningsserie, hvor hver bog tager udgangspunkt i et ordsprog, som forklares og derefter udfoldes i en fiktionshistorie.

På www.turbine-undervisning.dk findes gratis elevopgaver.

Køb bogen her

Så er der nyt fra Ninja Niller!

Kender du Ninja Niller?

Det er ham, der altid griber ind, hvis nogen bliver mobbet.

Små letlæste bøger, skrevet af Rune Fleischer og flot illustreret af Simon Bertelsen.

Ninja Niller på museum

"FESSOR! FESSOR! FESSOR!" råber Linda.

Linda er god til at få folk med til at mobbe.

Så snart råber alle med i kor.

 

Lix: 6,8 / Let-tal: 12

Køb bøgerne her

Ninja Niller på spil

Det er vores tre skurke, Røffel Rune, Den Sorte Ninja og Mega Mugge.

De har luret, at Magnus prøver at gemme sig i sit spil.

Så nu skal der MOBBES!!!

 

Lix: 6,7 / Let-tal: 12

Flot faktabog om isbjørne

Isbjørne lever højt mod nord, hvor der er sne og is. De hvide bjørne har en meget tyk pels, og de kan holde varmen, selv når det er iskoldt. En isbjørn er stor og stærk. Når den rejser sig op på to ben, er den cirka tre meter høj. Isbjørne har også en livret. Kan du gætte, hvad det er? En isbjørn kan ligge og vente længe på sin livret ved et hul i isen...

Lix 16 / Let-tal 17  

 

Isbjørne er en ny bog i fagbogsserien Mini. Mini-serien består af letlæste faktabøger til børn i de mindste klasser.  Der er gratis elevopgaver til bøgerne på www.straarupogco.dk

 

Køb bogen her

Tre nye Lyn-historier om Finn, Milo og Vega

Så er Straarup & Co klar med tre nye Lyn-bøger i Marie Duedahls humoristikse og letlæste fiktionsserie. Alle bøger består af mindst 60% lydrette eller lydnære ord, der understøttes af flotte og farverige illustrationer.

Der er gratis elevopgaver til alle bøger i Lyn-serien. De kan downloades på www.straarupogco.dk

Finn ser en fasan ⚡️⚡️

Finn og Bo er ude at gå en tur i skoven. Bo er en rå banan, han tæsker løs på alting med en kæb. Pludselig ser de en fasan, og Bo vil gerne have fat i en fasanfjer. Finn får fasanen til at flygte op i et træ. Bo forsøger at slå den ned med sin kæp. Stakkels fasan! Den flyver videre og sender en fugleklat lige i hovedet på Bo. Ha!

Lix 5 / Let-tal 9

Køb bogen her

Milo ser en hane ⚡️⚡️

Milo elsker at være ud i haven. En dag løber der en hane rundt. Den gemmer sig inde under en busk. Hvor mon den kom fra? Så dukker Milos nabo op. Han hedder Ib og er rigtig flink. Men nu går Ib rundt med en økse og leder efter sin hane. Den skal nemlig slagtes. Milo fortæller ikke, at hanen gemmer sig i haven, og Ib går videre på hanejagt. Milo finder hanen. Den er flot og hvid, så Milø kalder den for Sne. Milo er meget glad for sin nye hane, hand fodrer den med salat og müsli. Næste morgen galer Sne på livet løs klokken fem! Åh åh, hvad nu hvis Ib hører den?

Lix 6 / Let-tal 9

Køb bogen her

Vega er vild med stil ⚡️⚡️⚡️

Vega elsker at gå i flot tøj og fine sko, og nu er hun blevet helt vild med disko! Derfor vil hun kun gå i sølv-tøj. Men Viggo siger, at hun ligner en fisk. Så vil Vega skifte stil. Hun vil være goth og kun gå i sort. Viggo griner, og synes hun ligner en heks. Nu vil Vega ligne de smukke rokokokvinder, hun har set i TV. Hvad mon Viggo siger til det? Og vil Vega skifte stil endnu engang?

Lix 5 / Let-tal 10

Køb bogen her

Hvaler

Hvaler findes i alle størrelser - fra den mindste vaquita på lidt over en meter til verdens største dyr, blåhvalen, der kan blive over 30 meter lang. Hvaler ser ikke ret godt, så hvordan finder de vej? Hvad er forskellen på en tandhval og en bardehval? Og hvorfor sprøjer hvalerne vand op fra hovedet?  

Let-tal 16

 

Serien "Min første bog" er letlæste bøger, der henvender sig til børn i indskolingen. De er velegnede til den faglige læsning og kan bruges i faglige forløb om dyr, lande eller meget andet. På www.turbine-undervisning.dk kan der downloades gratis elevopgaver.

 

 

Køb bogen her

Tom Gates - den evige mester i skøre idéer og dårlige undskyldninger

Her er der ikke tale om ny-udgivelser, men en serie der alligevel fortjener omtale. Særligt fordi rigtig mange børn (især drenge), der normalt er svære at finde bøger til, kaster sig over den uformelle og legende form Tom Gates-bøgerne har. Bøgerne er udformet som Tom's notesbøger/dagbøger og er fyldt med tegninger, skøre idéer og dårlige undskyldninger.

Her gives en kort præsentation af de første 3 bøger i serien:

Tom Gates 1. Min geniale verden

Tom Gates' yndlingsband kommer til byen! Men det er hårdt at få fat i billetterne, når man både skal tage sig af sin megairriterende storesøster Delia, finde det perfekte navn til sit eget band, huske at lave lektier til tiden og at imponere klassens sødeste pige, Amy. Vil det lykkes Tom at få styr på det hele? Læs bogen og find ud af det!
 

Køb bogen her

Tom Gates 2. Gode undskyldninger (og andre fede ting)

Egentlig er Tom Gates’ liv genialt. Hvis altså ikke lige det var for de der lektier, som Mr Fullerman har givet 5.F for (i ferien!); hans storesøster Delia (som gør, hvad hun kan for at forpeste hans liv!); og for nyheden om, at han og Derek er blevet udtaget til at være med i skolebandet (pattebørnsmusik og rasleæg!). Tom får brug for alle sine gode undskyldninger – og mere til – for at redde sig ud af kniberne.

Køb bogen her

Tom Gates 3. Alt er superfedt (sådan da)

Tom Gates er tilbage igen! Og det kan næsten kun blive superfedt, når året byder på fødselsdag, hundeshow, Dogzombies-koncert, sportsdag og skolediskotek uden irriterende storesøster Delias tilstedeværelse. Eller kan det? For så er der jo lige det med de der lektier (der ikke laver sig selv) og ham der Marcus Meldrew (der er en snedig snydepels) og hende der Bessemor Mavis (der ikke bager de bedste fødselsdagskager i verden). Mon Tom stadig kan snige sig ud af kniberne?

Køb bogen her

Pio

Pio er en lille fyr, der ligner en superhelt. Han kan hoppe ind i pc-spil og kommer rundt i mange verdener. Tim sidder med controlleren og styrer. Mor kommer og siger, at Tim skal i seng, så han kan passe sin skole.

Bogen er lavet som en tegneserie - med illustrationer og talebobler, der skaber historien.

Lix 3,9 / Let 9

Lydret 63%

Køb bogen her

Nye fabler

Læs en fabel er en ny letlæsningsserie fra Turbine. Ved at læse fabler kan man lære noget om mennesker. Sidst i bogen bliver fablens morale forklaret. Bøgerne kan bruges til almindelig letlæsning i form af frilæsning, læsebånd m.m.

På www.turbine-undervisning.dk findes gratis elevopgaver

Musen og lærken

I Musen og lærken møder vi musen, som bor i skoven sammen med sine venner - lærken, spætten, fasanen, egernet og tudsen. De har det sjovt og hygger sig sammen. Men så kommer den lange, kolde vinter. Musen har fået fyldt sit forrådskammer godt op, og da kulden og sneen kommer, kan den sidde lunt og godt i sin hule. Dens venner kan ikke finde mad og kommer til musen for hjælp, men selvom musen har mere mad, end den kan få at spise, er den bange for at løbe tør. Så da foråret kommer, er venneflokken blevet kraftigt reduceret - og musen er alene.

Lix 11

Køb bogen her

Haren og uglen

I Haren og uglen møder vi haren, som har mange venner og er god til fis og ballade. En dag ser han en smuk pige hare, og han er sikker på, at hun er den eneste ene. Han betror sig til uglen, men ikke til pigeharen, og da kan kort efter ser hende kysse hans bedste ven, bliver han rasende. Han kan ikke tilgive og ender med at blive en bitter gammel har, som ikke rigtig kan huske, hvorfor han går og er så sur.

Lix 10

Køb bogen her

Ulveland

“Du må ikke løbe. Du må endelig ikke løbe,” hvisker Lasse.
I det samme flænser endnu et ulvehyl natten. 
Lyden rammer Ibrahim i mellemgulvet som en kæmpe sten 
og slynger ham omkuld. 
Febrilsk kommer han på benene igen og denne gang
kan han ikke lade være. 
Han løber. Alt hvad han kan.

 

“Ulveland” er en spændende fortælling til læsere i alderen 10-13 år. Bogen handler om Lasse og Ibrahim, der på hver sin måde er på flugt. Ibrahim fra hverdagen på alyscentret og Lasse fra drillerier i skolen. De mødes tilfældig i skoven, da Lasse kigger efter ulvespor og Ibrahim er stukket af fra sin familie. Den medrivende historie tager læseren igennem et tilfældigt møde, et nyt venskab og jagten efter skovens ulve.

Køb bogen her

De små fagbøger

De små fagbøger er interessante og informerende bøger for elever i 3.-6. klasse. Til alle bøger i serien findes opgavesæt inddelt i før, under og efter læsning, som understøtter elevernes arbejde med bogens emne. Se mere på fagbog.gyldendal.dk

Fortidens forunderlige dyreverden

Læs om de enorme flyveøgler, glubske terrorfugle og kæmpe-hajer, der levede for mange millioner år siden. Få svar på, hvornår man fandt den første danske dinosaur og bliv klogere på den nyeste viden om fortidsdyr.

Køb bogen her

Er det smart at være grim?

Dyr kan se meget forskellige ud. Nogle af dem, synes vi, er rigtig grimme. Måske de grimmeste i verden. Men dyr lever ikke, for at vi skal mene, de ser godt ud. De har udviklet store ører, lange næser og meget andet, så de kan klare sig i naturen.

Køb bogen her

Nye bøger i serien "Hej ABC"

"Hej ABC" er en serie af billedbøger, der er beregnet til oplæsning og dialog mellem voksne og børn. I hver bog er der særligt fokus på ét bogstav, der dominerer de sjove historier og de farverige illustrationer. Bøgerne henvender sig til både de ældste børnehavebørn og til elever i indskolingen.

Der er gratis opgaver til download på www.straarupogco.dk/elevopgaver

Ida og Ivan siger I

Mor er på indkøb i Ikea og far ser ishockey. Ida og Ivan gider ikke være indespærret indendørs! De vil hellere lege indianere, der rider på islandske heste. Og vinke til Inga og Ingolf, der kører på invalidescootere. Pludselig får den irske ulvehun Ibsen øje på en ilder og iler afsted! Men hvad er nu det? En indbrudstyv hos Inga og Ingolf? Ih altså, det bliver starten på en eftermiddag fuld af ildebrand, en idiotisk indbrudstyv, iltmangel og islagkage.

Køb bogen her

Jasmin og Julius siger J

Det er juleaftensdag, og Jasmin og Julius julehygger med mormor Jutta. Far jogger en tur i sit julerøde joggingtøj sammen med jagthunden Jago, og Jasmin og Julius går på julegavejagt. Her opdager de, at Jasmins jordegern Jytte er stukket af. Og nu kommer far jamrende hjem - han har jokket på en jernstang under joggeturen. Sikke dog en jammerlig jul! 

Køb bogen her

Kleo og Karlo siger K

Kleo og Karlo keder sig, mens de venter på, at KitKat føder et kuld killinger. De laver en købmandsbutik, hvor de sælger karameller, kiks, kirsebær, kiwier og koldskål. Så laver de frisørsalon, og Kleo klipper Karlos hår kort som karse. De klippeklistre. De leger karneval og møder en krag og bager kattekage. Sikke en kanongod og kaotisk dag! Men hvornår kommer de killinger?

Køb bogen her

Nye fagbøger i Jeg Læser-serien

Jeg Læser-serien er Turbines store fagbogserie til 2.-4. klasse. Der findes elevopgaver til fri afbenyttelse på www.turbine-undervisning.dk

Spejder

I Danmark findes der seks forskellige spejderkorps - og der er ca. 70.000 spejdere. De første spejdere i verden var 21 engelske drenge, der i 1907 tog på lejr på en lille ø, hvor de skulle bo i telt og klare sig selv i naturen. Deres voksne leder hed Baden Powell, og han har siden fået æren for at have startet spejderbevægelsen. Fælles for de seks forskellige spejder korps er sang, musik, friluftsliv, mad over bål og sommerlejr.

Lix 18

Køb bogen her

Kampsport

Kampsport dækker over mange forskellige slags sportsgrene. Fælles for dem er, at man kæmper mod hinanden to og to. Det, der adskiller dem, er måden, man kæmper på. Brydning, kung-fu, karate, judo, taekwondo og boksning er alle sammen former for kampsport, der kræver forskellige teknikker inden for spark, slag og kast.

Lix 16

Køb bogen her

Svømning

128 kilometer - det er det længste, nogen nogensinde har svømmet i havet. Og 11,35 minutter er den længste tid, nogen har haft hovedet under vand. Læs om flere rekorder i bogen Svømning. Læs også om dygtige svømmere som Pernille Blume, Michael Phelps og Lille Inge - og om nogle af de mange andre sportsgrene, man kan dyrke i vand: fridykning, udspring, synkronsvømning og vandpolo fx.

Lix 20

Køb bogen her

Jorden

Jorden er en af de otte planter, der kredser omkring Solen i vores solsystem. Jorden er helt særlig. De er det eneste kendte sted i rummet med liv. Der er ilt, så vi kan ånde. Der er vand, lys og varme. Læs om vores unikke planet i bogen Jorden.

Lix 19

Køb bogen her

Niklas Landin

Niklas Landin er en af de bedste håndbold-målmænd i verden. I denne bog kan du læse om Niklas Landin og hans baggrund og om hans mange bedrifter på landsholdet og på sit klubhold THW Kiel. Du kan også læse om, hvorfor kan ikke kan høre på venstre øre, og hvad han synes om at have fået sin lillebror, Magnus Landin, med på landsholdet.

Lix 21

Køb bogen her

Mikkel Hansen

Efter guld til VM er Mikkel Hansen netop for trejde gang blevet kåret til verdens bedste håndboldspiller. I denne bog kan du læse om Mikkel Hansens baggrund og mange bedrifter på landsholdet og på sit klubhold Paris SG - og om hans kamp mod mobning. Du kan også læse, hvem der er hans idol - og det er ikke en håndboldspiller!

Lix 21

Køb bogen her

Europa

Europa består af 47 lande og 740 millioner indbyggere fordelt over et meget stort område. Hvilket sted i Europa ligger længst mod nord? Hvilket land er det største? Og hvilket land er det mindste? Få svar på disse spørgsmål og mange flere i denne lille, fine bog om Europa. Læse også om EU, om demokrati og om to af de største krige, som blev startet i Europa.

Lix 22

Køb bogen her

Ella på nye musikeventyr

Ellas kamp og Ella på gågaden er femte og sjette bog i Kirsten Ahlburgs letlæste fiktionsserie om piger, venskab og musik. Bøgerne henvender sig primært til yngre læsere i 1.-3. klasse.

Der er gratis elevopgaver til download på www.straarupogco.dk/elevopgaver

Ellas kamp

Ella rapper i bandet Eight Ears. Hun er god til at sætte ord sammen og har skrevet en ny rap. som hun glæder sig til at rappe for de andre piger. Karla, bandets sangerinde, har også skrevet en ny sang. Karla synger smukt, men hun skriver ikke så gode tekster. Ella og de andre piger lytter til Karlas sang. Bagefter ved de ikke rigtig, hvad de skal sige. Karla bliver meget sur på Ella, og de to piger kommer op at toppes. Åh nej, hvad skal Ella nu stille op? Vil Karla mon smide hende ud af bandet?

Lix 8

Køb bogen her

Ella på gågaden

Det er sommer og Ella har en god idé: Eight Ears skal spille på gågaden, så de kan tjene penge til is. De andre piger er med på idéen, og næste dag stiller de op foran centret. De spiller, synger og rapper på livet løs! Det hele går rigtig godt. indtil der kommer to politimænd forbi. De stopper pigerne og siger, at det er forbudt at spille på gaden uden tilladelse. Øv også! Men har de mon nået at tjene penge nok til en god omgang is?

Lix 8

Køb bogen her

SE NU DER, hvad katten har slæbt ind!

Vi sover tit hos farmor. 
Hun har en kat så slem.
Når det er nat, går den på rov 
og slæber alt med hjem.

 

En uge i farmors hus ender med det rene kaos, da farmors kat slæber det ene dyr efter det andet – både døde og levende – ind gennem kattelemmen! “Se nu der, hvad katten har slæbt ind” er en morsom og flot billedbog med enderim i alle sætninger. Bogen er derfor særdeles velegnet til højtlæsning for mindre børn eller som selvlæsning for børn i indskolingen.

“Se nu der, hvad katten har slæbt ind” er skrevet af Joy H. Davidson og gendigtet på dansk af Marianne Randel Søndergaard.

Køb bogen her

Ny udgivelse i Hej ABC-serien

Hilda og Hassan siger H

Hej ABC er en serie billedbøger, der er beregnet til oplæsning og dialog mellem voksne og børn. I hver bog er der fokus på ét bogstav, der dominerer de sjove historier og de farverige illustrationer. 

Hassan er hjemme hos Hilda. Hilda viser Hassan hesten Hulahopsa og alle hønsene i hønsegården. De kravler op i Hildas hytte, højt oppe i hængepilen. Herfra kan de se heksens uhyggelige hus. Hold på hat og briller, en hel hær af hysteriske hvepse jager Hilda og Hassan ned. Hillemænd! Hilda og Hassan halser over mod heksens hytte i hæsblæsende fart. Pyha, Hilda hamrer hoveddøren i bag dem. Hej-hej hvepse! Men huha, hvem mon de møder herinde?

Køb bogen her

ABC for barske børn

Alva spiser altid alt.
Appelsin, agurk og salt.
Og hun gnasker store doser,
ananas og små ansjoser.
Albatros og abemad.
Alt med A gør Alva glad!

“ABC for barske børn” er en illustreret samling af skøre tekster på rim om alfabetet. Hvert opslag indeholder en lille tekst med ét dominerende bogstav og teksten suppleres med farverige illustrationer af forskellige ting, der begynder med det pågældende bogstav.

Bogen indbyder til sjove læsestunder mellem forældre og børn i førskolealderen.

Køb bogen her

SOLO

Solo er første bog i serien om Freja, der danser ballet.

Bogen er en del af Mega-serien, som består af letlæsningsbøger med lav lix og højt sidetal. Serien henvender sig til begynderlæsere i indskolingen, der har appetit på udfordringer og gode historier.

Freja går til ballet.
Byens teater skal sætte et stykke op.
De skal bruge ti børn til at danse ballet.
En pige skal danse solo.

Mon det bliver Freja?

Lix 9

Køb bogen her

NYE BØGER I LYN-SERIEN

Lyn-serien er en sjov og humoristisk fiktionsserie af Marie Duedahl. De lydrette bøger er inddelt i tre forskellige niveauer til den første læsning.

Tor i snor

Tor er væk.
Igen og igen.
Far får pip af Tor.
Tor må i snor!

 

Lix 5 / Let-tal 9

⚡️⚡️

Køb bogen her

Finn slår en fis

Finn vil vise Tea et spring.
Men så sker det.
Finn slår en fis.
En stor, stor fis.

 

Lix 5 / Let-tal 9

⚡️⚡️

Køb bogen her

Boris får et bat. SMAT!

Boris får et bat.
BASK! DASK!
Det bat er jo dynamit!

 

Lix 6 / Let-tal 11

⚡️⚡️⚡️

Køb bogen her

WOW - VILD VIDEN

JORDENS UDDØDE DYR

En bog fuld af fantastiske og frygtindgydende dyr, som engang har levet her på jorden. Fælles for en stor del af dyrene er, at de var meget større end de dyr, som lever på jorden i dag. Vidste du for eksempel, at dovendyr engang var ligeså store som elefanter? Faktisk er det ikke alle dyrene i bogen som er helt og aldeles uddøde...Et enkelt af dem er genopstået i Sydafrika. Nysgerrig? Læs meget mere i Jordens uddøde dyr!

Bogen er en del af WOW-serien, der henvender sig til alle nysgerrige børn i alderen 8-12 år.

Køb bogen her

Nye bøger i MAXI-serien

Maxi er en serie af letlæste fagbøger til børn i 2.-4. klasse. Serien indeholder en bred vifte af bøger om forskellige emner - herunder sport, gaming, historiske emner, klima og miljø.

Der er gratis elevopgaver til download på www.straarupogco.dk

Sådan spiller du Fortnite

Fortnite er det mest populære online-spil blandt børn og unge netop nu. Fortnite har på under to år fået mere end 200 millioner spillere verden over. I denne bog kan du blandt andet lære spillets regler og få gode tips, hvis du er nybegynder. Du kan også læse om de sjove figurer og danse.

Lix 20

Køb bogen her

Dannebrog - Danmarks flag

Hvilken rolle spiller Dannebrog i vores kultur? Har Dannebog altid haft den samme funktion? Ifølge legenden faldt flaget velsignende ned fra den estiske himmel i 1219. Hvornår hejser man egentlig flaget i Danmark?

Lix 21

Køb bogen her

Nye bøger i Rim-serien

Serien indeholder letlæste historier med enderim og farverige illustrationer. Rimene er med til at understøtte læsningen og gør det lettere at afkode teksten, da børnene kan "gættelæse", når de ved, at ordene rimer. Serien egener sig til børn i 0.-2. klasse.

Der er gratis opgaver på straarupogco.dk

Mors mobil

Det er lørdag. Vera og mor skal hygge hele dagen! Men mors telefon ringer hele tiden. Til sidst får Vera altså nok! Hun er vred og går amok! Hvor mon mors mobil ender henne?

Lix 8 / Let-tal 12 

Køb bogen her

Lille, fine frøken Flue

Frøken Flue bor på kongens slot, går i fornemt tøj og flotte sko. Frøken Flue kan godt lide at gå på café, hvor hun drikker kaffe af en kop og spiser kage med en ske. De andre fluer kigger efter hende. De synes nemlig, at hun er en meget mærkelig flue!

Lix 13 / Let-tal 13

Køb bogen her

Gangsta

Jonas taler aldrig rigtig med sine forældre. Siden hans søster døde, er forældrene blevet tavse og tænker kun på job og havearbejde. Jonas går i 10. klasse, og hans liv består af hash, vold og gæld. Han gider det ikke mere. Men Jonas, Store K og Oli har købt en masse hash og skylder penge til en bande. Mange penge. De skal betale 20.000 kroner. NU! Hvordan skal de skaffe dem? Store K får en idé. De skal røve en tank. Men hvem af dem skal gå ind på tanken og true sig til alle pengene?

Der er gratis elevopgaver til download på www.straarupogco.dk

Køb bogen her

Dan og et søm

Far er i gang med at sætte et nyt rør op under vasken på badeværelset. Far har travlt med sav, søm, bor og fil. Nu skal Dan på WC, og far går ud. Der er vådt på gulvet, så Dan hopper væk. Av! Der var et søm. Dan kalder på far, og han hiver det ud af Dans fod. Det gør ondt i foden, og Dan hopper rundt på et ben. Så må de en tur til lægen, så han kan kigge på Dans fod. Hvornår mon Dan kan gå på foden igen?

Lix 5 / Let-tal 10

Der er gratis elevopgaver til bogen på www.straarupogco.dk

Køb bogen her

NYE BILLEBØGER

Billebøgerne består af flere letlæste serier til indskolingen. Hver serie har sin egen gennemgående hovedperson og sit eget univers. Der er fire sværhedsgrader. De illustreres af en, to, tre eller fire biller på bøgerne.

Pelle lufter hund

Pelle ønsker sig brændende en hund. Mor og han passede Buller i sommerferien, og det gik jo meget godt, så hvorfor kan de ikke selv få en hund? Mor finder på en god løsning: Pelle får lov til at lufte genboens hund, Sonja. Pelle bliver lykkelig, og Sonja får lov til at komme til Pelles tiårsfødselsdag. Så bliver det ikke meget bedre!

Lix 12

Køb bogen her

Rock Willi - Max gas!

Willi spiller guitar og har fundet sammen med sin ven, Aske, som spiller trommer. De vil lave et band. Men de mangler en bassist. En dag starter Thor i deres klasse. Han kan spille skak - og bas! Han vil gerne være med i bandet, så nu skal de bare finde på et navn. Det er ikke nemt, og nogle gange kan selv de bedste venner blive uvenner, når så store beslutninger skal træffes.

Lix 8

Køb bogen her

Frida kører ræs

Frida elsker fart! Far tager Frida med ud på en gokartbane, hvor Frida skal køre en tur med Kevin, som er professionel racerkører, i en rigtig racerbil. De kører vildt i svingene, glider på glatbanen, og det ryger fra hjulene. Men Frida elsker det!

Lix 8

Køb bogen her

Nye bøger i serien Min første bog

Serien indeholder letlæste bøger, der henvender sig til børn i indskolingen.

På hjemmesiden www.turbine-undervisning.dk kan der downloades gratis elevopgaver.

Ubåd

Den første ubåd blev opfundet i 1620. Den var af træ og havde årer, der stak ud af siden. Den kunne dykke fem meter ned under vandet. Siden er der sket meget. Læs om ubådens historie - og om Trieste, der dykkede 10 kilometer ned i havet, og om ubåde, der er lige så lange som to fodboldbaner og kan huse 50 mand!

Let-tal 15

Køb bogen her

Vildsvin

I gamle dage levede vildsvinene frit i den danske natur, men nu findes de kun i indhegnede områder i nogle skove. Her i bogen kan du læse om, hvordan vildsvinene lever i flok, om deres små, stribede undger - og om hvad man i gamle dage brugte vildsvinenes hår til!

Let-tal 16

Køb bogen her

Dovendyr

Dovendyret tilbringer det meste af sit liv i træerne, hvor det hænger med hovedet nedad. Når det en sjælden gang imellem kommer ned på jorden, skal det passe godt på, for det bevæger sig fremad ved at bruge sine kløer og kan på ét minut flytte sig 30 centimeter. Til gengæld kan det holde vejret under vand i op til 40 minutter!

Let-tal 14

Køb bogen her

Pasta

I nogle udgravninger i Italien har man fundet værktøj til at lave pasta med, som er 2800 år gammelt. Og man har også fundet en 1000 år gammel bog med en opskrift på pasta. Så det er en gammel opfindelse, men dem holder stadig.

Let-tal 15

Køb bogen her

Nye bøger i serien om pigen Jo 

Jo er en sød og sej pige med mod på livet, men desværre går tingene ikke altid som planlagt. Heldigvis har Jo vennen Bo, og alting bliver meget nemmere, når man er to. Bøgerne er målrettet den allerførste læsning og kan læses, så snart barnet har lært bogstavernes lyde.

Der er frit tilgængelige opgaver til bøgerne på forlagets hjemmeside.

Jo på tå

Jo og Bo ser Vild med dans i fjernsynet.

De spiser is og hygger sig.

Jo vil også danse, helt op på tå.

Hun falder og slår foden.

Heldigvis kan Bo få hende til at grine.

 

Let-tal 8

Køb bogen her

Jo på is

Jo står på skøjter for første gang.

Det er ikke nemt.

Heldigvis kommer hendes ven Bo forbi.

 

Let-tal 8

 

Køb bogen her

Nye letlæsningsbøger i Jeg læser-serien

Serien er Turbines store fagbogserie til 2.-4. klasse. Den er til børn, der har knækket læsekoden og har brug for mere udfordring end i serien Min Første Bog.

Der findes elevopgaver til fri afbenyttelse på www. turbine-undervisning.dk

Rollespil

Udstyret med et sværd og en rustning kan man lade som om, man er en ridder i Middelalderen. Med tryllestav og kappe kan man lege sig ind i Harry Potters univers. Mulighederne for at lege sig væk er mange, når man spiller rollespil.

I denne bog kan man læse mere om denne hobby - hvordan rollespil er opstået, hvor de store rollespil foregår og hvordan man finder ud af, om der er rollespilsklubber i nærheden af, hvor man bor.

Lix 21

Køb bogen her

Gymnastik

Gymnastik er mange ting. Idrætsgymnastik, rytmisk gymnastik, tumbling, akrobatik, trampolin, sjipning og parkour er alle discipliner inden for gymnastik. Læs om de forskellige discipliner - og om nogle af de seje rekorder, der er lavet.

F.eks. har en kineser sjippet sig til rekorden i flest hop på et halvt minut - det blev til 111, mens en flok danske børn har rekorden i flest saltoer på tre minutter - imponerende 688!

Lix 21

Køb bogen her

Vandrefalk

Vandrefalken er verdens hurtigste dyr. Ingen andre dyr kan flyve, løbe eller svømme så hurtigt. Når den jager, kan den i dyk opnå en topfart på 389 km/t. Det er mere, end en Formel 1-racer kan køre.

For mindre en tyve år siden var alle vandrefalke forsvundet fra Danmark, men siden 2002 er de kommet tilbage, og nu er der omkring 20 par rundt omkring i landet. Læs her i bogen, hvor den holder til, hvordan du kan kende dem fra andre rovfugle og hvordan de jager deres bytte.

Lix 15

Køb bogen her

Ny letlæsningsserie: Læs en fabel

Med serien søsættes helt nye fabler - efter klassisk skabelon: Dyr som hovedpersoner og med en krystalklar morale. Fablerne har dog fået en gennemgribende modernisering. Tegningerne er moderne, bøgerne er designet i et frisk og klart layout, og sproget er tidssvarende. Ja, man kan endda finde dyr, der har travlt med at være "på insta".

Der er frit tilgængelige elevopgaver på turbine-undervisning.dk

Hanen og grisen

Vi møder hanen, som er vant til at være den, alle gårdens dyr beundrer. Men en dag flytter en lille gris ind, og alting ændrer sig. Hanen kan ikke lide grisen. Det har den bestemt sig for, allerede inden den møder grisen. For alle grise er jo dumme. Det ved enhver. Hanen mener i hvert fald at vide det, så uanset hvad grisen gør, har hanen dømt den på forhånd.

Lix 10

Køb bogen her

Løven og hyænen

I Løven og hyænen møder vi dyrenes konge, løven. Han vil ikke være venner med hvem som helst. Slet ikke en kikset hyæne! Løven vil kun have cool venner. Men mon det er udseendet der tæller, når det virkelig gælder? Da en brand bryder ud på savannen, bliver det tydeligt, hvem der er ægte venner.

Lix 11

Køb bogen her

NY BOG I SERIEN "KLOG PÅ ORDSPROG"

I "Når katten er ude, spiller musene på bordet" forklares ordsproget med en historie om Betty og Magda. Betty og Magda er søstre. Betty er 15 år, Magda er 10 år. Magda elsker at være inde hos Betty, fordi Betty har så mange fine ting. Men Magda må aldrig røre ved noget for Betty. En dag, hvor Betty er på shoppetur med sin veninde, lister Magda alligevel ind på Bettys værelse. Betty vil jo aldrig finde ud af, at Magda har været derinde og prøve hendes tøj, hendes sko og hendes negle lak. Eller vil hun....?

Lix 11

På www.turbine-undervisning.dk findes gratis elevopgaver

Køb bogen her

Alice og Pepi

Alice og Pepi er bedste venner og pirater, selvom Pepi er en fugl. En dag finder de et skattekort, og sammen sejler de ud for at finde skatten.

Snart får Alice og Pepi øje på hvalen. Den er vildt stor, lige så stor som et hus. "Jeg knuser jeres båd, hvis I ikke  vender om," brøler den hvide hval.

Lix 9,6

Køb bogen her

Frøken Ignora - De fire næste historier

Forfatteren Katrine Marie Guldager har skabt en fantastisk figur i pigen Frøken Ignora, som er kendt og elsket af mange børn og voksne. I denne flotte samleudgave gengives fire historier i nyt layout.

De fire næste historier om Frøken Ignora er:
Frøken Ignora og Georg sætter deres præg på verden
Frøken Ignora går til dans
Frøken Ignora føler sig helt alene
Frøken Ignora og fantasiens kilde

Efter hver bog har forfatteren lavet en side med undrespørgsmål, så eleverne kan reflektere over og tale om de svære følelser, som bøgerne om Frøken Ignora tager op. Hvordan føles det at være ensom? Hjælper det at være sød ved andre, hvis man selv har en dårlig dag? Hvad kan man bruge sin fantasi til?


Bogen er velegnet til både selvstændig læsning og som en del af litteraturarbejdet i indskolingens danskundervisning.

Køb bogen her

Romaer

Romaer rejste ud af Indien for omkring tusind år siden. Da de kom til Europa, blev de slaver i nogle lande og fredløse i andre lande.

Før i tiden blev romaer kaldt sigøjnere. De fleste romaer vil ikke kaldes sigøjnere, fordi betegnelsen er blevet brugt af folk, som ikke kunne lide dem.

Romaer er meget forskellige. Nogle lever almindelige liv, men der er også meget rige og meget fattige romaer. Nogle har lange uddannelser. Andre har slet ingen uddannelse. At være roma er en meget bred, fælles betegnelse for et stort folk.

Der har været romaer i Danmark i hundreder af år. I Europa bor der i dag ca. 10-12 millioner romaer, og de fleste lever ligesom alle andre mennesker.

Køb bogen her

Prinsessen får færten

En rigtig prinsesse råber ikke. Prinsesse Vilda spekulerer på, hvordan man så ved, at man er rigtig. Prins Ib lægger en ært under en masse dyner og madrasser, så Vilda kan sove der. Men hunden Øf elsker ærter. Et underholdende eventyr med referencer til Prinsessen på ærten.
 

Lix 6,5 / Let-tal 13

Køb bogen her

DE SMÅ FAGBØGER

Interessante og informerende bøger for elever i 3.-6. klasse

Fire dronninger

Læs om fire dronninger, der hver især har haft stor betydning for deres land: Margrete 1., der tog magten i hele Norden. Elizabeth 1., som levede i en meget voldsom tid. Margrethe 2., der egentlig ikke måtte være dronning, og Elizabeth 2., som er én af verdens rigeste kvinder.

Gratis opgaver på fagbog.gyldendal.dk

Køb bogen her

Præsidenter i USA

I dag er USA det stærkeste og rigeste land i verden, og landets præsident er verdens mægtigste person. Men hvad består hans arbejde af? Læs om berømte præsidenter og deres betydning for USA’s historie.

Gratis opgaver på fagbog.gyldendal.dk

Køb bogen her

Kender du Ninja Niller?

Hvis ikke, så har du noget til gode!
Ninja Niller er ham der ordner de børn, der mobber i skolegården.

Bøgerne er letlæsningsbøger - særligt til drenge.

Nyheder i LÆS LØS-serien

Tør du, Mille?

Det er fredag. Og hver fredag går Emma til ridning. I dag skal Mille med. Hun vil også meget genre ride, men tør hun?

Børnebogsforfatter Line Leonhardt har skrevet en fin lille hestebog, der også handler om mod, frygt, veninder og det at overvinde sin frygt. For det lykkedes faktisk Mille at komme op på hesten. Og det går ikke bare godt – men rigtig godt.

Lix 8 / Let-tal 11

Køb bogen her

Viktor Vaks - Ballade med blodhunden

Viktor Vaks er på ferie hos farmor og hendes hund, blodhunden Bob.

Bob kan ikke lide Viktor. Og Viktor kan ikke lide Bob. Men Viktor bliver nødt til at gå tur med Bob. For Bob har ædt farmors gebis, så farmor skal have et nyt.

Det går ikke helt godt, men heldigvis møder Viktor drengen Kalle, hvis farfar har tre jagthunde. Og selv om Blodhunden Bob på en måde vinder over Viktor, så det står 1-1, så føler Viktor også lidt, at han har vundet. For han får en ny ven.

Lix 9 / Let-tal 15

 

Køb bogen her

Nøgle tabt!

Det er varmt og Paula og hendes mor er ved stranden. De har ligget i solen, badet og spist is. Og nu skal de hjem. Men nøglen er væk. Heldigvis finder Pelle nøglen, så nu skal Paula og Pelle bare finde hinanden. En sød og sjov historie, hvor man som læser kan følge med i, hvordan Paula og Pelle er lige ved at mødes, men desværre ikke gør det – før til sidst.

Lix 8 / Let-tal 14

Køb bogen her

Kaj og sneglene

Kaj kan bedst lide at se på. Sådan er Kaj. Heldigvis har Kaj en sten, som han har fået af Pedro. Når den er varm, er den magisk. Så hjælper den Kaj. Og det er godt, for Kaj skal sove i telt i sin lærers have. Og der er snegle. Mindst 1000 snegle. Og nogle af drengene har vist brug for hjælp.

Lix 9 / Let-tal 14

Mirja og musvågen

Mirjas to brødre, Asmund og Eik, har opdaget en musvåge-rede. Og måske er der unger. Mirja vil rigtig gerne se dem, selv om hun godt ved, at det er farligt. Derfor må hun også passe ekstra godt på sine brødre. Men Asmund og Eik er ikke altid lette at passe på. Særligt ikke når den ene falder lige ned til de sultne unger. Mirja skal have sin bror i sikkerhed, før musvågen vender tilbage.

Lix 15

Køb bogen her

Mødet med djævlen

Anton skal til tvungen lektiegruppe efter skole. Desværre er kantinen låst. Og de kan heller ikke være i klassen, for så opdager lærerne bare, at de skriver af fra hinanden. Derfor er Anton, Emil, Mejse og Astrid gået ned i kælderen for at få deres lektier overstået. Der er bare det, at kælderen både er mørk og skummel. Og så er der det der rygte om, at pedellen engang låste nogle af de store inde dernede. Og de blev aldrig helt sig selv igen.

Lix 16

Køb bogen her

NYE FAGBØGER TIL DE MINDSTE KLASSER 

Første Fakta er rettet mod elevernes første møde med fagbogsgenren i 0.-1. klasse. Siderne er enkelt opbygget, så eleverne kan fokusere på afkodningen og tilegnelsen af ny viden uden at skulle forholde sig til mange elementer, der kan forstyrre denne proces. Billedsiden fylder lige så meget som teksten, da det faglige indhold i høj grad formidles herigennem.

Til alle bøger i serien findes opgavesæt inddelt i før, under og efter læsning.

Ramadan

Ramadan er en hellig måned i islam. I den måned faster muslimer. De må hverken spise eller drikke, mens Solen er oppe. I bogen er der også kapitler om den hellige by Mekka, om Eid-festen og om hvad muslimer spiser, når det er ramadan.

Køb bogen her

Rumstation

I 2015 fløj en dansk astronaut ud til rumstationen ISS. Læs om hans tur og om hvordan der er ude på en rumstation. Hvordan kommer man dertil og hvad laver astornauterne, når de er der? 

Køb bogen her

LÆS LØS i Gyldendals fri- og letlæsningsserie

Bøgerne er inddelt i 10 niveauer, der gør det nemt og overskueligt at finde bøger på det helt rigtige niveau. Der findes gratis opgaver på gu.dk

En kagekone og to killinger

Karl og Klara går til svømning og er bedste venner. Og Karl er som Karl er, men Klara er ikke altid Klara. Hun skifter og kan være MEGET sød og MEGET gal.

En kagekone og to killinger  skal Klara holde fødselsdag. Og hun VIL have Karl med, selvom hendes forældre er lidt bekymrede. Karl bliver rigtig glad for invitationen og vil gøre alt for, at Klara får den bedste fødselsdag, hun kan forestille sig. Og for en gangs skyld er der ikke nogen, der bliver sure på Karl. For tværtimod er det ham, der redder dagen.

Lix 12

Køb bogen her

Kaninklubben - Kaniner på hjernen

Efter en hård dag i skolen slapper Luna af med at se YouTube. Det hjælper på humøret. Og særligt da hun tilfældigt falder over nogle videoer med kaninhop. Det ser nemt ud, og Luna glæder sig til at komme ud på Gården med pigerne og prøve om Snebold, Fimpe og alle de andre kaniner kan finde ud af det. Desværre går det ikke så let, som Luna havde forestillet sig. Heldigvis lykkedes det hele efter lidt tid. Og hjælpen kommer fra en, for Luna, helt uventet kant.

Lix 17

Køb bogen her

Mission til ismånen

Året er 2050 og jorden er løbet tør for olie og kul. Derfor er selskabet Exos i gang med at udvinde Helium X på ismånen Enceladus. Desværre har de mistet radiokontakten med lejren deroppe. Ingen nødsignaler. Bare radiotavshed. Noget tyder på, at de er stødt på en ukendt, måske fjendtlig, livsform. Jonas Dallas er, sammen med et hold af forskere og toptrænede soldater, på vej derop.

Lix 21

Køb bogen her

DIN STORE IDIOT

#Youwillneverwalkalone

Ny ungdomsroman sætter fokus på sorg

Alfred er 13 år, og det kører for ham. Han elsker at hænge ud med sine venner, spille fodbold, kigge lidt på piger og ellers bare slappe af og spille FIFA. En dag bliver Alfreds live smadret totalt, da han mister sin far. Alfred forsøger at holde fast i alt det, han kender, men det smuldrer mellem hænderne på ham, og han taber sig selv og sit hoved, da han hæmningsløst flækker en af sine modstandere midt over i topkampen mod BIK.

Alfreds nedtur er kun lige begyndt, men sammen med sin storesøster og sin bedste ven, Oscar, kommer Alfred langsomt tilbage til livet. Da klassens smukkeste pige pludselig viser interesse for ham, og det lykkes ham at udligne i sidste minut af årets vigtigste kamp, føles det, som om livet nok skal blive o.k. igen, sel om det aldrig bliver det samme.

Bogen er delvist baseret på Carina Kamper og Jonas Kampers egne erfaringer med at miste en forælder.

 

Køb bogen her

K for Klara: Uvenner for evigt!

Når man bliver uvenner for evigt!

Rose bliver drillet af en fra parallelklassen. Klara prøver at hjælpe, men i sin iver efter at gøre godt, kommer Klara til at gøre noget dumt. Pludselig er Klara uvenner med Rose (og Julie) for evigt!

Fra ca. 6 år og opefter.

 

Køb bogen her

Ea 3.a: Må jeg være med?

Den nye tegneklub

Ea har fået en god ide. Hun vil lave en tegneklub sammen med Mille. Man skal tegne en flot tegning for at blive optaget. Stine vil også gerne være med, men det har Ea ikke lyst til. Så hvad gør hun nu? For hun vil helst ikke gøre Stine ked af det.

Må jeg være med? er anden bog i læs let-serien Ea 3.a.

Fra 7 år.

Køb bogen her

RØV - Verdens vigtigste eventyr

Røv – verdens vigtigste eventyr er opfølgeren til Anders Morgenthalers Røv – tre eventyr om verdens sødeste bagdel.

Røv og Gimmergøj vågner en morgen og har mistet alle farver og glæder og ikke mindst håbet og tiltroen til livet. De må gøre noget. Den godmodige Røv og den skarpe og til tider lidt kontante Gimmergøj tager ud på verdens vigtigste eventyr og må bevæge sig gennem rum og tid for at få livslysten tilbage. Undervejs møder de alle de vigtigste ting i livet og finder ud af, hvordan man passer på dem. Spørgsmålet er, om de kan få det gode liv tilbage …

Endnu et eventyr om Røv og dens bedste ven, den lyserøde paryk Gimmergøj, fra Anders Morgenthalers krøllede hjerne og kulørte pen.

Køb bogen her

Nyheder til de yngste

Anker og råbemanden

Anker og råbemanden er første bog i en ny serie af billedbøger til de 2-5-årige af Alberte Winding med sjove og genkendelige historier fra Ankers hverdag.

Anker og far er kommet for sent op, og de skal skynde sig, hvis de skal nå ud ad døren til tiden. Det mener far i hvert fald. Anker vil hellere bygge et slot af sin dyne og gemme en skat i havregrøden. Imens farer far rundt og råber: "Vi har sindssygt travlt!"

Køb bogen her

Anker finder ting

Anker finder ting er anden bog i en ny serie af billedbøger til de 2-5-årige af Alberte Winding med sjove og genkendelige historier fra Ankers hverdag.

Anker og far er på vej hen til børnehaven. Undervejs finder Anker en masse spændende ting på jorden, som han absolut skal have med i tasken. Men far synes, at tingene er beskidte og fulde af bakterier, og hvad kan man i øvrigt bruge sådan noget gammelt skrammel til?

Køb bogen her

De 5 på skatteøen

Tag med Julian, Dick, Anne, Georg og Tim ud på eventyr i en ny udgave af Enid Blytons udødelige spændingsserie om De 5

Julian, Dick og Anne skal holde sommerferie hos deres onkel og tante i Kirrinhytten for første gang. Her møder de deres kusine Georg og hendes hund Tim. Det viser sig, at Georg ejer sin helt egen ø og et sunket skib, hvor der tilsyneladende er en skat ombord. Men øen er ikke helt så øde, som børnene tror …

Fra ca. 8 år

Køb bogen her

SELMA - Aldrig mere venner

Selma bliver holdt udenfor! Maja er ikke hendes veninde længere, og nu er Selma helt alene!

Det er aldrig sjovt at stå alene, når bedsteveninden pludselig er tarvelig og led. Selma har ikke andre, hun kan hænge ud med, for de er alle sammen små tjenere for dronning Maja. Undtagen Anna og Katja. Men de er ligesom ... mærkelige. Søde men underlige. Gider Selma hænge ud med dem? Og gør hun det ikke bare værre for sig selv? Maja får i hvert fald ekstra meget at bagtale Selma om. Hvad skal Selma gøre?

En realistisk serie om pigeliv og hverdag for de 10-12 årige.

Køb bogen her

Hundemand og katte-knægten

Læs med og find ud af, hvad Hundemand, Pjevs, Lille Pjevs og alle de andre skøre, sjove (og faktisk også ret søde) væsner finder på i det fjerde bind af Hundemand!

Alle elsker Hundemand! Bare ikke Pjevs. Han synes faktisk, at Hundemand er vildt irriterende ...

Og så er det jo godt, at Pjevs har Lille Pjevs. Nåh nej, det har han ikke, for ham har Hundemand taget til sig. Der må gøres noget! Og denne gang får Pjevs uventet hjælp af et filmselskab, en diva, nogle super-hotdog'er, en robot eller to og en flok af tåbelige betjente, som gør Pjevs' job meget, meget nemmere. 

Køb bogen her

Så er der nyt fra Forlaget Ådalen

Lisa Rossavik Rich har skrevet de to bøger i serien "Net-mysteriet". Anden del er netop lige udkommet.

Bøgerne henvender sig til børn på mellemtrinnet og handler om de to piger Sanne og Trine, der er på ferie på et gammelt vandrehjem ved Vesterhavet. Bøgerne er fyldt med spænding.

Helt klart en ferie de aldrig glemmer!

Net-mysteriet

Sanne og Trine er taget ud til et vandrehjem tæt ved havet. Her vil de holde ferie i en uge, før de skal begynde på skolen igen. De skifter til badetøj og vil tage ned at bade. De låner lejrchefens sorte cocker spaniel, der hedder Charlie. Han bliver holdt i line, for han er en rigtig vandhund. Mon pigerne kan styre ham?

Nede ved stranden møder de to unge mænd, som de bliver gode venner med. Det er Klaus og Kristian. De bor også på samme vandrehjem. De lejer en motorbåd sammen og sejler ud.

På vandrehjemmet er der en gæst, der er tynd. Han har et mærkeligt ar i den ene side af ansigtet. Det skinner hvidt. Manden har travlt med at komme ud i en motorbåd, der spytter gullig røg ud. En rigtig oser.

Lix 19

Køb bogen her

Net-mysteriet 2

Sanne, Trine, Klaus og Kristian er stadigvæk på ferie i det gamle vandrehjem ude ved Vesterhavet. De lægger planer. De havde jo set den mærkelige kapsel i det gamle net, da de var ude med motorbåden. De vil sejle ud igen og lede på det sted, de så den mærkelige kapsel. 

 

De mødes med Beck inde på politistationen. Han hører deres historie. Tænk, hvis de bare havde en metaldetektor, så de kunne komme ud at lede efter danefæ.

 

Det har de lyst til alle fire. De låner nogle metaldetektorer af Egon. Og sammen med Egon tager de ud for at søge på en særlig mark, hvor man tror, der kan være danefæ.

 

De graver meget dybt ned i jorden…….

De finder danefæ og kontakter Nationalmuseet.

 

Lix 19

Køb bogen her

Historien om bogstaverne

”Historien om bogstaverne” er elevens allerførste bog om bogstaver og læsning. Den henvender sig til børn på mellem 5 og 8 år og er en oplæsningsbog for de yngste, særligt med fokus på elever i 0. klasse. 

Via ”bedstefar” og børnene Thor og Freja bliver eleverne ledt ind i bogstavernes spændende univers. Bogen er således spækket med sjove lege og øvelser som giver masser af inspiration til selv at prøve tingene af i børnehaven eller i klasselokalet. 

Børn, såvel som voksne, får samtidig et overblik over bogstavernes historie, krydret med spændende fortællinger om Romerriget og de seje vikinger.

Køb bogen her

LÆS NU LØS - LÆSEBOGEN

LÆSEBOGEN LÆS NU LØS er den ultimative læsebog for begynderlæseren som skal have den bedste start til at bryde læsekoden. Lydret læsning der starter med ord på 1-2 bogstaver og gradvist slutter med ord helt op til 9 bogstaver.

176 farverige sider i hardcover med festlige historier om Ib, Bo, Ea og Pi og alle deres venner.

Læsebogen hører sammen med LÆS NU LØS - SANGBOGEN

Køb bogen her

LETTE LÆSEBØGER FRA ALKALÆR

SE MIT FØL

SE MIT FØL handler om 2 piger og deres føl. "Kan et føl gå på to ben? Ja da!"

Alle ord er 100% lydrette og består af højst tre bogstaver uden konsonantklynger.

Se mit føl er tredje bog i Alkalærs lydrette SØDE ORD-serie af læse-selv bøger.

Køb bogen her

VI KAN LI' BILRÆS

VI KAN LI' BILRÆS handler om sol, sommer og at der skal være ræs med lækre biler.
 

"Se nu et ræs. 1, 2, 3. Gi’ gas nu! Dyt, dyt!"

Alle ord er 100% lydrette og består af højst seks bogstaver.
 
Vi kan li' bilræs er den syvende bog i Alkalærs lydrette SØDE ORD-serie af læse-selv bøger.
 
 

Køb bogen her

Min farfar er høvding i Ghana

Sigli og Pumaja bor i Danmark, men deres far kommer fra Ghana. Familien tager ned til den landsby i Ghana, hvor farfaren stadig bor og er høvding. 

Sigli og Pumaja finder ud af, at live i Ghana er meget forskelligt fra livet i Danmark. Siglig synes, det er sejt, at have en farfar, der er høvding i Ghana.

En fin bog om et par danske børn med afrikanske rødder og et besøg i Ghana i Afrika hos deres afrikanske rødder.  Det er ret sejt for de to børn, og de er meget optaget af besøget under de fremmede himmelstrøg og den fremmedartede kultur.

Lix 17

Køb bogen her

Nyheder i Gry-serien

Mig og min nye nabo

Gry bor ude på landet. Nabohuset står tomt - det har det gjort længe. Hun tager hen og kigger på det sammen med Lærke og Frida. Det er et gammelt og faldefærdigt hus. Faktisk ret uhyggeligt. Mon der er nogen, der vil flytte ind i huset? Ja, det er der. For en dag ser Gry en flytte bil foran huset. Følg Gry den sommer, hvor hun møder sin nye nabo, Pelle. Og om piger, der kan spille fodbold og drenge, der lytter til boybands.

Lix 13

Køb bogen her

Mig og den fede rotte

Grys mor får en hest og Gry får sin egen pony. Der er så dejligt ude på landet, synes Gry. Lige indtil den dag hun ser en stor, fed rotte på sit værelse! Frida og Lærke vil ikke komme på besøg før rotten er væk! Gry tør ikke sove på sit værelse, så hun sover i stuen. En nat går rotten i fælden! Men der er stadig spor efter mus......Der er næsten altid mus på landet, siger far. Mor foreslår, at de får en kat til at fange musene. En dag kommer far hjem med en killing. Den er sort og hvid. Åh, hvor er den sød. Den ser på Gry med sine grønne øjne. Den skal hedde Sif.

Lix 14

Køb bogen her

Den grå safir - Den samlede fortælling

Lise J. Qvistgaard har forfattet 4 utroligt velskrevne og spændende fantasybøger om pigen Lana, der er udvalgt til at finde ædelstenen Den Grå Safir for derved at hjælpe og redde alle drager i verden fra at uddø. Her får du alle 4 bøger i en bog. En klar fordel, da bøgerne skal læses i rækkefølge.

 

Den blå drage, Rito, har bedt pigen Lana om hjælp. Lana skal finde Den Grå Safri. Kun et barn kan finde den. Det er en ædelsten, som giver magisk kraft til alle drager. Uden den vil de uddø. Rito ved, at heksen Hela har stjålet Den Grå Safir. Følg Lanas kamp for at finde Hela og Den Grå Safir. Vil det lykkes for hende at redde alverdens drager fra udslettelse?

 

Handlingen er forlagt til et fantasy-univers,hvor genrens bedste traditioner er videreført.

Lix 9/Let-tal 18

Køb bogen her

TÆT PÅ - serien

Niveau 1 - for børn på 6- 8 år.

Spændende serie fagbøger til begynderlæsningen af Per Østergaard. Tæt på- serien består af lette bøger, hvor det faglige indhold er tilpasset børn på 6-8 år. Ideel til den allerførste læsning.

Der findes gratis opgaver på www.elysion.dk

Fregat-fugl

Fregat-fuglen lever tæt på vand. Den er i luften flere dage ad gangen. Den får én unge hvert andet år. Ungen bliver i reden i et helt år. Læs om det og meget mere i denne bog. Lix 9 / Let-tal 17

Køb bogen her

Kajak

En kajak er en lille, smal båd. En af de første blev lave på Grønland. I dag bruges en kajak blandt andet til at ro på vilde floder. Læs om det og meget mere i denne bog.

Lix 9 / Let-tal 17

Køb bogen her

Ebbe i SFO

Sød serie om Ebbe og hans kammerater, der møder daglige udfordringer efter skoletid i skolens SFO. Der er tanker om liv og død, da de finder en lille fugl, som de nænsomt begraver. Der er rollespil i skoven med pigerne mod drengene, tanker omkring mod i den lokale svømmehal, hvor en høj rutsjebane er noget af en udfordring og tanker omkring opførsel og kammeratskab. Og så er der selvfølgelig det med kæresterne....

Hver bog indeholder en samlet fortælling

Den lille fugl

Ebbe og Alba finder en død fugleunge. Dens skal begraves under et flot træ. Det skal være deres hemmelighed. Men så kommer Sven og Leo. Ebbe kommer til at fortælle Ebbe og Alba om fugleungen. Alba bliver sur. Hvad skal Ebbe gøre nu?

Lix 8 / Let-tal 19

Køb bogen her

Elvere mod trolde

Ebbe laver rolle-spil i sin SFO. Det er drengene mod pigerne. Drengene er trolde og pigerne er elvere. De leger fane-krig. Pigerne fanger nogle af drengene og truer med at kysse dem, hvis de ikke siger hvor fanen er. AD!! Får Ebbe et ækelt kys?

Lix 7 / Lettal 18

Køb bogen her

Er du sej eller ej?

Ebbe er i badeland med sin SFO. Der er en ny rutsje-bane. Ebbe lover at prøve den. Men han tør ikke. Alba tør - selvom hun er en pige! Ebbe vil ikke indrømme at han ikke tør. Heldigvis hjælper Leo og Ebbe hinanden, så de begge får prøvet rutsje-banen. Det er vildt sjovt og de er super seje!

Lix 8 / Let-tal 18

Køb bogen her

Tør du sige lort?

Ebbe og Alba keder sig i skolen. Alba får en god idé. Men så bliver de smidt uden for døren. Alba siger, Ebbe aldrig gør noget sejt. Ebbe vil gøre noget sejt. Han vil stikke af - fra SFO'en! Men, åh nej! Ebbe falder ned fra hegnet! Heldigvis ender alt godt. Ebbe er stadig Alba' bedste ven - også selv om han er kedelig.

Lix 7 / Let-tal 18

Køb bogen her

Den utroligt fjollede GÅDEBOG

Så er der 61 skøre gåder og svar til børn og barnlige sjæle. 

Gåder har altid haft stor appel til børn. Keld Petersen, forfatter til mange gådebøger, har her samlet et udvalg af de bedste gåder fra diverse, tidligere udgivelser. Lær dem evt. udenad og hav altid et arsenal af skøre og humoristiske gåder ved hånden - til enhver lejlighed.

Bogen er fantasifuldt og humoristisk illustreret af Keld Petersen.

Indbundet som hardback.

Lix 12+

Køb bogen her

Ny serie til gamer-glade piger og drenge

Vi følger "Team Gamer" helt fra begyndelsen til deres første turnering. Bøgerne er spækket med spille-glæde og gamer-udtryk, som vil fange alle, der er vilde med at game.

Bøgerne er desuden fyldt med flotte illustrationer af Rasmus Jensen. 

 

Team Gamer - Et nyt hold 1

Leo skal starte på en ny skole. Leo og mor er flyttet, fordi mor har fået nyt arbejde. Leo savner sine gamle venner. Heldigvis møder Leo to drenge fra den nye klasse, Karl og Otto. De elsker alle tre at game. Efter skole spiller de Zombie mod Sniper og laver deres eget hold "Team Gamer". Sammen er de et rigtig godt hold!

Lix 9 / Lettal 18

Køb bogen her

Team Gamer - Turnering i klubben 2

Holdet "Team Gamer" består af Leo, Karl og Otto. De går i samme klasse. Klubben på deres skole har arrangeret en "Zombie mod Sniper-turnering". Det hold, der vinder, går videre til næste runde, hvor der skal kæmpes mod de andre klubber. "Team Gamer" kæmper det bedste de har lært. Mon de vinder?

Lix 9 / Let-tal 18

 

Køb bogen her

LÆS LØS

Gyldendals fri- og letlæsningsserie er inddelt i 10 niveauer, der gør det nemt og overskueligt at finde bøger på det helt rigtige niveau.

Far på kur

Jens og Liv vil købe slik. Men far er på kur. Han spiser tomat. Og banan. Og gulerod. Slik? Nej tak. Men...Snyder far?

Let-tal 11

Køb bogen her

Game or die

Nico er mestergamer, men han er begyndt at lave fejl. Han er ikke længere helt så fanget af at game, som han var engang. Han har fået øjnene op for, at der er steder i den virkelige verden, hvor byer bliver bombet, hvor nødforsyninger bliver røvet, og hvor nødforsyninger bliver røvet, og hvor computerstyrede war dogs dræber civile. Nico ville ønske, han kunne gøre en forskel. Men hvad kan en almidelig dreng gøre? Det opdager han, da en ukendt person kontakter ham.

Lix 22

Køb bogen her

Miki og Nuk i sneen

Miki er en frisk og glad dreng, som bor i en lille bygd i Grønland. Han elsker at tage på fisketur med sin slædehund Nuk. De fanger mange fisk gennem isen! Efter fisketuren trækker Nuk slæden, som er fuld af fisk. Miki løber ved siden af. Det begynder at sne kraftigt, og pludselig falder Miki over en sten. Han slår sit hoved og kan ikke komme op igen. Åh nej, hvad skal Miki nu gøre? Mon Nuk kan hjælpe Miki op og få ham hjem?

Miki og Nuk i sneen er en letlæst fortælling om en grønlandsk dreng og hans slædehund. Bogen egner sig til læsere i 1.-3. klasse.

Lix 6 / Let-tal 14

Køb bogen her

Nyheder i Turbines serie Lydret

Lydret er Turbine forlagets serie med lydrette bøger til de mindste læsere i 0. og 1. klasse. Serien er opdelt i tre niveauer alt efter sværhedsgrad. Illustrationerne støtter læsningen optimalt og stimulerer børnenes læselyst med sin humoristiske streg. Bøgerne henvender sig til alle læsere inden for målgruppen, men der er især tænkt på at inddrage drengenes interesser i bøgernes univers.

Max ser en sav

Max ser en sav. Det er en god sav! Og inden far får set sig om, har Max afprøvet den på møbler og billeder i hele stuen!

Lix 3 / Let-tal 6

Udkommer den 13. marts 2019

Køb bogen her

Max ser et lam

Max ser et lam på marken. Han driller det: "Er du lam, lam? Kan du gå, lam? Får får får?" Max griner - lige indtil han ser, at lammet har en mor, og fåremor synes ikke, at Max er sjov!

Lix 3 / Let-tal 6

Udkommer den 20. marts 2019

Køb bogen her

Ib ser en stor lås

Mor vil have Ib til at rydde op, men Ib vil hellere hen til Kim og se film. Da han kommer tilbage, ser ha, at der er kommet en ny, stor lås på et skab. Hvad mon mor gemmer i skabet bag lås og slå? Slik? Cola? Eller en ny iPad? Ib går på jagt efter nøglen, men han bliver frygtelig skuffet, da han ser, hvad skabet gemmer på.

Lix 4 / Let-tal 7

Udkommer den 27. februar 2019

Køb bogen her

Far og Hasan får et gys

Far og Hasan kommer forbi et mørkt og forlad hus. Det er lidt uhyggeligt, synes Hasan. Måske bor der vampyrer? Far vover sig derind for at kigge, og da han ikke kommer tilbage, følger Hasan efter for at lede efter ham. Far forskrækker Hasan, så nu må Hasan have hævn.

Lix 4 / Let-tal 11

Udkommer den 20. februar 2019

Køb bogen her

Max får en million

Max vinder en million i lotto, og hvad man ikke kan få for så mange penge! Slik og ture i tivoli og cirkus. Som en drøm, der går i opfyldelse - lige indtil mor vækker ham!

Lix 9 / Let-tal 6

Udkommer den 13. marts 2019

Køb bogen her

FED #UNGLETLÆST

Ny bog for unge med læsevanskeligheder Anna og Laura synes, det er sjovt at se film på nettet med fede mennesker. De følger Ina - mest for at kunne gøre grin med hende. Da hun starter i deres klasse, bliver hun pludselig levende for dem. Anna fortsætter den samme mobning af hende in real life som på nettet, men Laura bliver i tivil. Er det egentlig o.k.?

Bogen behandler meget relevante emner, som kropsidealer og internetmobning, og hvad der sker, når distancen til de personer, man ser på nettet, pludselig fjernes.

Lix 7

Udkommer 20. februar 2019

Køb bogen her

To nye Lyn-bøger 

Finn får smæk

Der er mus i Finns hus, og far må finde en musefælde frem. Far overtaler Finn til at stikke sin finger ind i musefælden: "Siger du av, er de en mus. Er du tavs, er du en mand." Fælden klapper om Finns finger. Av! Det ør ondt, men Finn siger ikke en lyd. Mor kommer og hun ser Finns røde finger. Mor får far til at sætte sin egen finger i musefælden. Smæk! Mon far er en mus eller en mand?

Lix 4 / Let-tal 9

Opgaver kan downloades på www.straarupogco.dk

Køb bogen her

Milo er matros

Drengen Milo bor på Fyn og er matros på sit helt eget skib. Først sejler Milo til Læsø og henter salt. Så sejler han til USA og laster skibet med Tesla-biler. Nu går turen til Mexico, hvor Milo henter kakaobønner. Så videre til Afrika, Japan og Kina. Men hov, hvad er nu det? Hvordan er mor kommet ombord på Milos skib?

Lix 4 / Let-tal 10

Gratis opgaver til download på www.straarupogco.dk

Køb bogen her

Klimaforandringer

Klimaforandringer er en ny bog i Maxi-serien.

Bogen griber fat i de meget aktuelle problematikker omkring klimaforandringer i både Danmark og på verdensplan.

Bogen giver et dybdegående indblik i forskellige aspekter vedrørende klima, miljø og vilde vejrfænomener.

Bogen giver kendskab til katorere som drivhuseffekten, menneskeskabt CO2-udslip og planters afgørende betydning for et velfungerende klima.

Vi hører også om de forskelligartede konsekvenser af naturkatastrofer i rige og fattige lande og om den globale klimaaftale.

Afslutningsvis giver bogen en række gode klima- og miljøvenlige tiltag i vores dagligdag.

Maxi er en serie af letlæste fagbøger til børn i 2.-4. klasse.

Lix 17

Der er gratis elevopgaver til download på www.straarupogco.dk

Køb bogen her

ADHD

Aske går i 9. klasse og kæmper dagligt med sin ADHD. Han snakker alt for meget i timerne. Han er urolig og kan ikke holde opmærksomheden ved tavlen. Men en dag får 9.a stærkt brug for Aske og hans ADHD. Pludselig står pigen Sølve oppe på skolens tag og vil springe ud. Aske reagerer lynhurtigt og kravler op på taget til hende. Nu beder Aske sin ADHD om hjælp! Han snakker og snakker til Sølve. Om alt det han har lagt mærke til: Sølves lillebror med batmankappen, hendes kagebagende mormor og hendes skater hund, Bossen. Kan det lykkes Aske at tale Sølve ned fra taget?

Lix 8

Hip er en serie af letlæste bøger til unge, hvor der er fokus på venskab, kærlighed og andre temaer, som optager målgruppen. Serien er inddelt i tre sværhedsgrader. “ADHD” er en Hip 10-bog.

Gratis elevopgaver til download på www.straarupogco.dk

Køb bogen her

Ny serie om fodbold for piger i Turbines letlæsningsserie Billebøgerne

Billebøgerne består af flere letlæste serier til indskolingen. Hver serie har sin egen gennemgående hovedperson og sit eget univers.

Der er fire sværhedsgrader. De illustreres af en, to, tre eller fire biller på bøgerne.

Mies mål har tre biller 

Download gratis opgaver på turbine-undervisning.dk

En magisk bold

Mie bliver lokket til at spille fodbold med drengene i frikvarteret, fordi de mangler en på banen. Mie elsker fodbold, men hun har lidt svært ved at ramme bolden. De andre driller hende, men sammen med Jonas begynder hun at træne i parken om eftermiddagen. Hun skal vise dem alle sammen!

Lix 10

Første bog i serien

Køb bogen her

Den seje klub

Mie skal starte til fodboldtræning i en klub. På vejen derover begynder usikkerheden at nage. Tør hun møde op? Hun er jo helt alene. Hvor ville det være rart at have en at følges med. Hun er lige ved at vende op. Men så møder hun Sara, som også er der for første gang, og sammen vover de sig ud på banen.

Lix 10

Bogen er anden selvstændige bog i serien.

Køb bogen her

Pokalen

Mie spiller fodbold i en klub, og nu skal hun ud og spille sin første kamp. Hun er lidt nervøs og vil egentlig helst sidde på bænken. Midt under kampen kommer holdets målmand til skade, så pludselig skal Mie ikke bare på banen - hun skal også vogte målet.

Lix 10

Bogen er tredje selvstændige bog i serien.

Køb bogen her

Er det din sko?

Anden Rap er ude at gå tur. Pludselig finder han en gul sko. Hvis sko mon det er? Rap tager den gule sko i næbet og går videre. Han møder både en ko, et får og en gås. Men det er ikke deres sko. Så møder Rap pigen Liv. Hun er ked af det. Er det mon Livs sko?

Lix 4 / Let-tal 10

Der er gratis elevopgaver til bogen på www.straarupogco.dk 

Køb bogen her

NYE BØGER I RIM-SERIEN ❄️

Rim-serien er en serie, der indeholder letlæste historier med enderim og farverige illustrationer. Rimene er med til at understøtte læsningen og gør det lettere at afkode teksten, da børnene kan "gætte-læse", når de ved, at ordene rimer. Rim-serien egner sig til børn i 0.-2. klasse.

Morten Måge

Nej se, her har du Morten Måge.

Han sidder på den brune låge.

Den låge er til en café.

Fra lågen kan han maden se.

Hver dag sidder Morten Måge og kigger lækkersulten på cafégæsternes mad. Han drømmer om rejer, ål og sild. Men mest af alt drømmer han om laks med brød og dild. Pludselige serverer tjeneren en stor og flot laks for en sulten herre. Nu må Morten være ekstra vaks, hvis han skal have fat i den laks! Mon det lykkes Morten at få stillet sin sult?

Lix 8 / Let-tal 10 

Køb bogen her

Skot er flot

Hej, her kommer lille Skot.

Han er glad, for han er flot!

Når han ser sig i et spejl,

er der ikke nogen fejl.

Hunden Skot er mægtig glad for at se sig selv i spejlet. Han er nemlig en rigtig stor og flot hund med mange muskler, hurtige ben og skarpe tænder! Og ikke nok med, at Skot er flot - han er også en dygtig vagthund. Men hvo, hvad er nu det? Hvem i alverden er den lille hund på skiltet, hvor der står "Her vogter jeg"?

Lix 7 / Let-tal 12 

Køb bogen her

Nyheder i "Min første bog"

Serien Min første bog er letlæste bøger, der henvender sig til børn i indskolingen. De er velegnede til den faglige læsning og kan bruges i faglige forløb om dyr, lande eller meget andet. Bøgerne er udstyret med indholdsfortegnelse, stikordsregistre, faktabokse, litteraturhenvisninger - alt, hvad der kendetegner en rigtig fagbog.

På hjemmesiden www.turbine-undervisning.dk kan der downloades gratis opgaver. 

Mariehøne

I Danmark findes der 50 forskellige slags mariehøns. På verdensplan 5.000! Den mest kendte mariehøne i Danmark er rød med syv sorte prikker - tre på hver side og en i midten - men en mariehøne kan have helt op til 22 prikker. I letlæsningsbogen Mariehøne kan den nye læser selv læse om, hvorfor mariehønen har fået sin røde farve, hvad den spiser, og hvorfor den nogle gange kan finde på at bide mennesker.

Let-tal 15

Udkommer den 6. marts 2019

Køb bogen her

Marsvin

Marsvinet er en hval, der lever i havene omkring Danmark. Marsvinet er et pattedyr, ligesom delfinen. Men hvordan ser marsvinet ud, og hvad adskiller det fra delfinen? Hvad spiser det, og hvordan finder det frem til sin føde? Og hvem er marsvinets største fjender?

Let-tal 16

Udkommer den 6. marts 2019

Køb bogen her

Grønland

Grønland er verdens største ø og en del af Danmark. Grønland er 50 gange så stort som Danmark, men der er 100 gange så mange indbyggere i Danmark. Der er ingen veje mellem byerne, så hvordan kommer man rundtpå øen? Hvordan opstår de store isbjerge, der flyder rundt i havet omkring Grønland? Og hvad er indlandsisen?

Let-tal 16

Udkommer 27. februar 2019

Køb bogen her

Færøerne

I havet langt mod nord ligger de 18 øer, som til sammen udgør Færøerne. De er en del af Danmark, men måske en del, som ikke så mange børn kender så meget til. Hvad hedder Færøernes hovedstad? Hvilke dyr lever på Færøerne og i havet rundt om? Hvad betyder "Færøerne", og hvorfor hedder øerne sådan?

Let-tal 15

Udkommer den 20. februar 2019

Køb bogen her

Giftige planter

Der gror giftige planter rundt omkring i den danske natur og i vores haver. Nogle er giftige at spise. Andre er giftige at røre ved. Og nogle ligner næsten til forveksling andre planter, som ikke er giftige. Læs om liljekonval, guldregn, påskelilje og mange flere af de giftige planter, vi kan støde på i haven og i den frie natur. Læs også om stormhat, som i gamle dage blev brugt til at krydre en tyveknægts mad med i fængslet, når han havde fået dødsstraffen for sine forbrydelser.

Let-tal 16

Udkommer den 20. februar 2019

Køb bogen her

Ufoer

Ufoer dukker op på himlen over hele verden, og ingen har fundet en sikker forklaring på, hvad det er. Er det rumskibe med rumvæsener indeni? Eller er det i virkeligheden bare snyd? I bogen Ufoer kan du læse om piloten Kenneth Arnold, der som den første så noget på himlen, som han ikke kunne forklare. Det lignede flyvende tallerkener. Læs også om korncirkler, store mønstre i kornmarkerne, som nogle mener er lavet af rumvæsener i ufoer, og om, hvordan nogle folk manipulerer med fotos for at få andre til at tro, at de har taget billeder af ufoer.

Let-tal 11

Udkommer den 27. marts 2019

Køb bogen her

Den, som tier, samtykker

Ny bog i serien Klog på ordsprog

I Den, som tier, samtykker forklares ordsproget med en historie om Liva og Svante. Liva og Svante er rigtig gode venner, men da de begynder i skole, begynder Liva at få nye venner - og Svante bliver drillet. Især Thor er slem til at drille, og han trækker de andre drenge med. Liva vil gerne sige noget, men hun synes, det er svært. For man må jo heller ikke sladre. Så hun lader som ingenting. Lige indtil det er ved at gå helt galt.

På www.turbine-undervisning.dk er der gratis opgaver

Lix 11

Udkommer den 20 februar 2019

 

Køb bogen her

Nyheder i Turbines serie ABC-lydret

ABC-lydret er bøger på fire niveauer til den allerførste læsning. Hver bog er en sammenhængende historie, hvor de flotte tegninger understøtter læsningen ved at fortælle det, der ikke kan siges med ord. Ordene er lydrette eller lydnære, og der er anvendt ord fra listen over de 120 mest almindelige ord. Bøgerne kan læses i 0. og 1. klasse.

På www.turbine-undervisning.dk ligger der elevopgaver til fri afbenyttelse.

 

Ib og An må gå

Ib og An er spejdere og på vandretur med deres trup. De går og går, og det er hårdt. To og to falder de andre børn fra, men Ib og An holder ud. Og bliver belønnet for det til sidst.

Bogen er målrettet den allerførste læsning og kan læses, så snart barnet har lært bogstavernes lyde.

Ib og An må gå er trin A.

Lix 3 / Let-tal 9

Udkommer den 27. marts 2019

Køb bogen her

En tot hår

Sif og Søs er ude og gå med deres kat. På vejen møder de Dan. Han driller Sif med hendes hår. Sif bliver ked af det, og da hun kommer hjem, tager hun sagen - og saksen - i egen hånd.

Bogen er målrettet den allerførste læsning, og kan læses, så snart barnet har lært bogstavernes lyde.

En tot hår er trin B.

Lix 4 / Let-tal 10

Bogen udkommer den 20. marts 2019

Køb bogen her

Lis får lus

Ida holder bal, og Lis skal med. Så hun skal se fin ud. Tøjet er ikke svært - Lis tager sit tylskørt på. Men håret ligner hø, så Lis må en tur over til mors veninde, Åse. Åse kan det med hår. Men da Åse begynder at sætte Lis' hår, finder hun ti lus. Kan Lis gå til bal med lus i håret? Eller kan Åse finde en løsning?

Bogen er målrettet den allerførste læsning og kan læses, så snart barnet har lært bogstavernes lyd.

Lis får lus er trin C

Lix 6 / Let-tal 11

Udkommer den 6. marts 2019

Køb bogen her

Et hul i en hæk

Kim og Bo er venner. Og de er også naboer. En dag får Kim en idé. Hvorfor ikke lave et hul i hækken mellem deres to huse, så de hurtigt kan smutte ind til hinanden? De får fat i en sav, men Bos mor synes ikke, det er nogen god idé. Heldigvis finder Kims far den perfekte løsning.

Bogen er målrettet den allerførste læsning og kan læses, så snart barnet har lært bogstavernes lyde.

Et hul i hækken er trin C

Lix 5 / Let-tal 11

Udkommer den 27. marts 2019

Køb bogen her

Lulu til mini OL

Lulu bor i Søby sammen med sin mor og far og sin pony Uno. Far og Lulu sesr et opslag om mini  OL for heste. Lulu synes ikke, hun og Uno er gode nok, men med veninden Sisis hjælp træner hun hårdt. Hvordan mon hun klarer sig i konkurrencen?

Bogen er målrettet den allerførste læsning og kan læses, så snart barnet har lært bogstavernes lyde.

Lulu til mini OL er trin D

Lix 6 / Let-tal 12

Udkommer den 20. marts 2019

Køb bogen her

Lulu får en pony

Lulu bor i Søby sammen med sin mor og far. Det er snart jul, og Lulu har ét brændende ønske: en pony! Hun drømmer om det om natten og fantaserer om det om dagen. Mon hun får sit ønske opfyldt?

Bogen er målrettet den allerførste læsning og kan læses, så snart barnet har lært bogstavernes lyde.

Lulu får en pony er trin D

Lix 6 / Let-tal 12

Udkommer den 13. marts 2019

Køb bogen her

Lulu og Sisi

Lulu er flyttet til Søby sammen med sin mor og far. I huset ved siden af bor Sisi, som har ponyen Fifi. Inden længe rider begge piger på skift på hesten.

Bogen er målrettet den allerførste læsning og kan læses, så snart barnet har lært bogstavernes lyde.

Lulu og Sisi er trin D

Lix 6 / Let-tal 12

Udkommer den 13. marts 2019

Køb bogen her

Tag med dyreungerne på eventyr!

Her er fire søde bøger, hvor kan du læse om forskellige dyreunger.
De leger, spiser og hygger sig med deres familier
og lærer at klare sig i naturen.

Bøgerne er er flot billedbøger med farvestrålende fotos og masser af sjove facts om dyreunger. Bøgerne kan bruges til højtlæsning for mindre børn eller som selvlæsning for børn i indskolingen.

Bøgerne er oprindeligt skrevet af naturfotografen Suzi Eszterhas, der selv har taget de flotte billeder af dyrene og deres unger. Bøgerne er oversat til dansk af Lisette Agerbo Holm.

MØD EN MASSE SØDE DYREUNGER OG SE DEM LEGE

MØD EN MASSE SØDE DYREUNGER OG DERES FAMILIER

MØD EN MASSE SØDE DYREUNGER OG SE DEM SPISE

Køb bøgerne her

MØD EN MASSE SØDE DYREUNGER PÅ TUR

Den ensomste hval i verden

Dybt nede i havet svømmer en ganske særlig hval.
Man siger, at det er den ensomste hval i verden.
Den synger nemlig i så høj en tone, at andre hvaler ikke forstår den.
Men en mand hører hvalen, og han tager ud for at finde den.

“Den ensomste hval i verden” er en sand historie om den måske mest berømte hval i verden. Bogen er velegnet til højtlæsning for mindre børn eller som selvlæsning for børn i alderen 8-10 år.

“Den ensomste hval i verden” er fortalt og illustreret af den prisbelønnede tyske forfatter Martin Baltscheit. Bogen er oversat til dansk af Per Straarup Søndergaard.

Køb bogen her

Silje er til koncert

Der er byfest i den by, hvor Silje bor, og der er koncert med Siljes helt store idol Mik fra bandet Mik and his Crazy Frogs. Men da Silje står helt foran ved scenen, bliver hun skubbet ind over hegnet af et par store drenge. Heldigvis har hun sin far med, så hun får lov at sidde på skuldrene af ham, så hun kan filme koncerten med sin mobil. Og pludselig får Mik øje på Silje, da han skal invitere en op på scenen......

Bogen er velegnet til begynderlæsningen i de yngste klasser. Sjovt og levende illustreret af Jan Solheim.

Læs Løs 4 placerer sig i afkodningsfasen tidlig sikker læsning.

Gratis opgaver på gu.dk

Lix 6 / Let-tal 14

Køb bogen her

Små tyve må lyve

Små tyve må lyve er en ny bog i serien Det rimer!

Bogen handler om Tor, som elsker mad og søde sager. Mor har bagt kage, og da hun går ud af køkkenet, bliver Tor fristet. Han spiser hele kagen. Mor bliver sur. Hvilken historie mon Tor finder på om, hvem der har snuppet kagen?

Fin, lille historie med enderim.

Download gratis opgaver på turbine-undervisning.dk

Lix 5

Udkommer den 30. januar 2019

Køb bogen her

Sigurd får en ven

Sigurd får en ven er første bog i serien om slangen Sigurd, skrevet af Kirsten Ahlburg.

Slangen Sigurd vågner op midt i en storby. I en kasse bananer er han blevet fragtet langt væk fra sin velkendte jungle. Nu vil han gerne finde sig en ven, men alle flygter fra ham. Hvorfor kan ingen lide ham? Er det, fordi han er grim? Eller er de bange for ham?  

Serien om Sigurd er en del af Turbines Billebøger. Billebøgerne består af flere letlæste serier til indskolingen. Hver serie har sin egen gennemgående hovedperson og sit eget univers. Der er fire sværhedsgrader. De illustreres af en, to, tre eller fire biller på bøgerne. Bøgerne i Sigurd-serien har en bille.  

Download gratis opgaver på turbine-undervisning.dk

Lix 5

Udkommer den 30. januar 2019

Køb bogen her

Mennesker på Månen

Ny fagbog til mellemtrinnet

Hvordan gik det egentlig til i 1969, da amerikaneren Neil Armstrong, som det første menneske stod på Månen? Hvad var gået forud? Hvad skete der bagefter? Bliv klogere på Månens historie, konspirationsteorier og fremtidens månebaser.

Bogen er ny i serien "De små fagbøger", der er interessante og informerende bøger for elever i 3.-6. klasse. Til bøgerne i serien findes opgavesæt inddelt i før, under og efterlæsning, som understøtter elevernes arbejde med bogens emne.

Se mere på fagbog.gyldendal.dk

Køb bogen her

Hvad er sandt og hvad er falsk?

Fake news

Fake news er trængt ind i den politiske debat. Der er både mange penge og stor, politisk magt på spil, når det handler om at producere og sprede fake news. Sociale medier har gjort det let at sprede de falske nydheder med lynets hast til mange mennesker verden over. Og den teknologiske udvikling inden for "deep fakes" gør det stadig sværere at gennemskue, hvad der er sandt og falsk.

Bogen Fake News giver et nuanceret billede af de motiver, der ligger til grund for at lave falske nyheder, og de konsekvenser de kan have. Fake News udkommer i serien De store fagbøger, som er målrettet elever fra ca. 12 år.

Køb bogen her

Kampen om tæppet

Højtflyvende action!

Drengen Hassans verden ændrer sig for altid den dag, han findet et helt specielt tæppe i den lokale tæppebutik. En dag bliver hemmeligheden om Hassans fantastiske tæppe opdaget, og kampen om tæppet er i gang!

Gyldendals fri- og letlæsningsserie Læs løs er inddelt i 10 niveauer. Læs løs 9 placerer sig i afkodningsfasen sikker læsning

Køb bogen her

Nye fagbøger i serien Fagfilur

Langt de fleste elever i indskolingen elsker fagbøger og kan lide at læse om dyr.

Når de første grundlæggende læsefærdigheder er opnået, vil de fleste elever kunne læse bøger i serien Fagfilur på egen hånd. Bøgerne er opbygget som rigtige fagbøger med tegninger, fotos, billedtekster, fakta-bokse og grafiske fremstillinger som er tilpasset niveauet i indskolingen.

Til alle bøger i serien findes opgavesæt og tekst til læreren på fagbog.gyldendal.dk

Kamel

En kamel kan klare sig både varme og kolde steder. Læs om vilde kameler og om kameler som husdyr,

Køb bogen her

Skildpadde

En skildpadde kan gemme sig. Den kan trække hoved og ben ind under sit skjold. Så ligner den en sten på jorden.

Køb bogen her

Ulv

Ulven er hurtig og god til at lugte. Den har skarpe tænder og kløer. Den er et rigtigt rovdyr. Og nu er den kommet til Danmark.

Køb bogen her

Stork

Storke er store flotte fugle. De kan flyve helt fra Afrika til Danmark.

Køb bogen her

Klog på ordsprog

Man skal ikke springe over, hvor gærdet er lavest.

Bogen forklarer ordsproget i en fiktionshistorie.

Kurt er vild med basket. Han går til træning to gange om ugen. Det gør Leon også. Leon driller Kurt med, at han ikke er ret høj, så nu vil Kurt ikke gå til basket længere. Men så lægger hans far en plan. En plan, der betyder, at Kurt må knokle hele sommeren. Leon, derimod, nøjes med at spille basket på sin playstation. Hvem mon klarer sig bedst, når ferien er slut?

På www.turbine-undervisning.dk findes gratis elevopgaver.

Lix 9

Udkommer den 23. januar 2019

Køb bogen her

Emil har en bil

Ny bog i serien Det rimer!

At læse en bog kan være en leg, hvis den er skrevet lige til dig. Har du prøvet at læse i flere timer? Der er sjovt med bøger, der rimer!

I serien Det rimer! kommer nu en bog om Emil, der bygger en bil. Han borer og saver, og maler, men da han skal prøve bilen af, får han lidt for meget fart på. Bilen går i stykker, men så bygger Emil da bare en ny!

Fin, lille historie med enderim.

Download gratis opgaver på turbine-undervisning.dk

Lix 5

Udkommer den 30. januar 2019

 

Køb bogen her

Nye bøger i serien Min første bog

Serien Min første bog er letlæste bøger, der henvender sig til børn i indskolingen. De er velegnede til den faglige læsning og kan bruges i faglige forløb om dyr, lande eller meget andet.

På hjemmesiden www.turbine-undervisning.dk kan der downloades gratis elevopgaver.

Pyton

Der findes mange forskellige slags pytoner i mange forskellige farver, længder og størrlser, og de holder til mange forskellige steder i verden. Fælles for dem er, at de dræber deres bytte ved at kvæle det. I bogen "Pyton" kan den nye læser selv læse meget mere om dette krybende rovdyr. Hvad den spiser, hvordan den spiser, og hvilke fjender pytonen selv har. Læs også om, hvordan pytonungerne kommer ud af ægget, når det er udruget.

Let-tal 15

Udkommer den 23. januar 2019

Køb bogen her

Sæl

Der lever to forskellige slag sæler i Danmark: den spættede sæl og gråsælen. Gråsælen er Danmarks største rovdyr. Både gråsælen og den spættede sæl lever af fisk i de danske farvande. Hvad adskiller de to sæler? Hvordan fanger de deres føde? Og hvordan bærer de sig ad med at sove i vandet?!

Let-tal 14.

Udkommer den 16. januar 2019

Køb bogen her

Elg

Elgen er den største hjort i verden. En elgtyr kan blive tre meter lang og veje 800 kilo! Man kalder den skovens konge. Nu kan den nye læser selv læse meget mere om dette imponerende store dyr, og få mere at vide om elgens unger, hvor elgen lever, og hvad den lever af. Og læs også om, hvordan elgens pels gør elgen til en dygtig svømmer!

Let-tal 10

Udkommer den 23. januar 2019

Køb bogen her

ABC-lydret
ABC-lydret er bøger på fire niveauer til den allerførste læsning. Bøgerne kan læses i 0.-1. klasse, så snart børnene har lært bogstavernes lyde og skal til at sætte dem sammen til ord.

På www.turbine-undervisning.dk ligger der elevopgaver til fri afbenyttelse.

Bo og en bi

Bo er ni år. Han er i skole. En bi sætter sig på Ib, og Bo må have den væk. Men så bliver han stukket.

Lix 3 / Let-tal 8

Udkommer den 6. februar 2019

Køb bogen her

Ræv på lur

Musene Fy og Bi er ude og gå en tur. Fy vil se en ræv, og han viser Bi en rå ræv, der ligger og sover. En anden ræv ligger på lur og får øje på Bi. Heldigvis kan Fy et fif, der kan hjælpe Bi ud af kniben.

Lix 5 / Let-tal 11

Udkommer den 6. februar 2019

Køb bogen her

Jeg læser

Nye bøger i Turbines letlæsnings-serie. 👍

Der findes elevopgaver til fri afbenyttelse på www.turbine-undervisning.dk

 

Pirater

Pirater går aldrig af mode.

I gamle dage hærgede piraterne på verdens have. I dag er de godt stof til bøger og film. Kaptajn Klo, Long John Silver, Jack Sparrow og Rackham den Røde. Velkendte navne for mange, og nu kan den nye læser stifte bekendtskab med dem. Læs også om de to kvindelige pirater Anne og Mary, der gjorde havene usikre i 1700-tallet. Om praternes våben, hvorfor de holdt papegøjer som kæledyr, hvorfor de elskede at drikke rom, og hvad det betyder at gå planken ud.

Lix 20

Udkommer den 6. februar 2019

 

Køb bogen her

Japan

Sushi, karate, Pokemon og Dragon Ball er noget, de fleste børn kender til. Men Japan er så meget mere - enorme byer, utallige vulkaner og endnu flere øer. Læs meget mere om dette fremmedartede land, hvor du også kan lære om den japanske kejser, hvorfor man kalder landet for solens rige - og hvordan man siger ja på japansk.

Lix 19

Udkommer 16. januar 2019

Køb bogen her

Håndbold

Hvem opfandt håndbold som sportsgren? Hvilket lan har vundet flest VM-titler? Og hvem har scoret flest mål i en landskamp nogensinde? Disse spørgsmål kan du få svar på i Turbines nye letlæsningsbog om håndbold. Du kan også læse om Danmarks bedste spiller på herrelandsholdet og på damelandsholdet - og om verdens bedste håndboldspiller.

Lix 19

Udkommer 16. januar 2019

Køb bogen her

Tre nye titler er klar i Marie Duedahls ABC-serie

"Hej ABC" er en serie af billedbøger, der er beregnet til oplæsning og dialog mellem voksne og børn. I hver bog er der særlig fokus på ét bogstav, som dominerer de sjove historier og de farverige illustrationer.

Bøgerne henvender sig både til de ældste børnehavebørn og til elever i indskolingen. Der er gratis opgaver til download på www.straarupogco.dk/elevopgaver.

Elly og Eigil siger E

Elly og Eigil keder sig, mens far har travlt med at spille elguitar og elorgel. Pludselig kommer en kæmpestor elg brasende ind i haven. Det bliver starten på et helt lille eventyr fuld af gennemgnaskede enebærbuske, enorme mængder engelsk lakrids og en edderkop i en æske.

Køb bogen her

Felix og Frida siger F

Det er fredag den 5. februar og Felix og Frida er i gang med at lave fødselsdagsgaver til farfar. Han bor i Fåborg på Fyn. Efter en omgang fangeleg ender Felix og Frida i en flyttebil fuld af finurlige ting. Hvor mon flyttebilen ender henne? Og kan Felix og Frida finde hjem igen?

Køb bogen her

Gerda og Gilbert siger G

Gerda og Gilbert bor på en gård. Deres nabo hedder Georg, og han er meget gnaven. Georgs ged Gumle stikker af, og så går den vilde gedejagt! Gumle gnasker sig vej gennem mors grøntsagsbed, en god omgang gammelt garn og en gul guirlande i garagen. Er der mon noget Gumle ikke kan guffe? Og så lykkes det Gerda og Gilbert at fange geden?

Køb bogen her

Løb, håb og wienerbrød

Daniel er en ung flygtning fra Eritrea. Han bor i Danmark og drømmer om at få et arbejde, så han kan klare sig selv. Han er startet i praktik i en butik. Måske kan det blive til et rigtigt arbejde? Det er vigtigt at komme til tiden, ellers vil chefen måske ikke ansætte ham. Men han er sent på den. Meget sent. Så Daniel løber. Han løber alt, hvad han kan.

Køb bogen her

Ny faktabog om de mange dyr i byen

"Dyr i byen" er en del af Midi-serien, der består af faktuelle letlæsningsbøger til børn. Bøgernes sværhedsgrad retter sig mod elever i 1.-3. klasse. Midi-serien omhandler temaer, der fanger børnene, og titlerne er velegnede til den første faglige læsning. Bøgerne i Midi-serien er rigt illustrerede med både fotografier og faktabokse.

Der er gratis opgaver til bogen på www.straarupogco.dk

Dyr i byen

Hvorfor bor der dyr i byen? Og hvor i byen holder de til? Bliv klogere på byens mange dyr i denne flotte faktabog. Bogen giver et dybdegående indblik i dyrenes byliv, og den letlæste tekst understøttes af farvestrålende billeder. I bogen møder vi blandt andet et egern i parkernes træer, en mår på loftet og en hjort i haven. Vi hører om, hvordan dyrene har tilpasset sig byens natur - og hvilke farer, der lurer i byen.

Lix 11 

Køb bogen her

Fem herlige Lyn-bøger fra Marie Duedahl

Så er der fire nye Lyn 1-bøger og en enkelt Lyn 2-bog klar i Marie Duedahls humoristiske og letlæste serie. Alle bøger består af mindst 60% lydrette eller lydnære ord, der understøttes af flotte og farverige illustrationer.

Lyn-serien er velegnet til den første læsning og er inddelt i tre niveauer.

 

Ali ser en ørn

Ali og far er på fisketur. De skal fange fisk til aftensmaden. Ali er heldig. Han fanger en ulk. Men pludselig kommer en ørn flyvende forbi. Den får øje på Alis ulk. Åh-åh, hvem får ulk til aftensmad? Ali eller ørnen? 

Lix 4 / Let-tal 7

Køb bogen her

Bo i bikini

Bo og Bi er på stranden. De leger med en badebold. Bo lover Bi, at han vil gå rundt i hendes bikini resten af dagen, hvis han ikke griber bolden. Hvad mon der sker? Kan Bo gribe badebolden? Eller må Bo gå i bikini?

Lix 4 / Let-tal 7

Køb bogen her

Emil ser en lama

Emil er i zoo sammen med sin far. Her ser de mange forskellige dyr: en gorilla, en boa og en ulv. Far gør grin med alle dyrene. Dyrene synes ikke, at far er sjov. Det gør Emil heller ikke. Men så ser de på en lama. Mon den kan stoppe fars drillerier?

Lix 5 / Let-tal 7

Køb bogen her

Frida er frisør

Frida leger frisør. Hun får lov til at ordne fars hår. Frida ser mange dyr udenfor vinduet, mens hun sætter fars hår. Først får far hår som en hane, så en hest og så et får. Så kommer der en gris forbi udenfor. Kan far mon få hår som en gris?

Lix 5 / Let-tal 7

Køb bogen her

Gita er en gris

Gita er vild med grise. Hun har alt med grise. Gita går kun i rosa. Rosa som en gris. Mor og far får pip af Gita. Fætter Teo kommer på besøg, og mor spørger om Gita vil i bad og have rent tøj på. Men det vil Gita Gris ikke. Mon Teo er  vild med grise?

Lix 4 / Let-tal 9

Køb bogen her

Flotte faktabøger om ræve og ulve

To nye bøger i Straarup & Co's fagbogserie Mini. Mini-serien består af letlæste faktabøger til børn i de mindste klasser. Alle tilter er bygge op som klassiske fagbøger og er velegnede til den første faglige læsning. Bøgerne er rigt illustrerede med både tegninger og fotografier.

Der er gratis elevopgaver til begge bøger på www.straarupogco.dk

Ræve

Ræven bor i skoven, og om natten går den på jagt efter mus. Ræven har meget gode ører. Den kan høre en mus, selvom den er 100 meter væk. Rævemor og rævefar bor sammen med deres unger i en rævegrav. Hvis du er helt stille, kan du være heldig at se rævehvalpene komme ud af hulen om foråret.

Lix 13 / Let-tal 14

 

Køb bogen her

Ulve

Der bor ulve i den danske natur. Ulven går på jagt efter hjorte og harer. Ofte jager den svage og syge dyr. Ulvene hyler, når de taler sammen. Deres hyl kan høres op til 10 km. væk. Ulvene er sky, og de fleste af dem er bange for mennesker. Hvis du møder en ulv i skoven, så tag den med ro og syng en lille sang. Så går ulven sin vej igen.

Lix 8 / Let-tal 16

Køb bogen her

Tre spritnye Rap 2-bøger fra Kirsten Ahlburg

Kirsten Ahlburg er nu klar med tre nye bøger i hendes populære letlæsningsserie Rap. Rap-serien består af bøger til den første læsning og er opdelt i tre niveauer.

Disse bøger er Rap 2-bøger, hvilket betyder, at hvert ord indeholder max. to bogstaver. Illustrationerne fortæller det, der ikke kan siges med korte ord og understøtter således læsningen.

Der er gratis elevopgaver elevopgaver til alle tre bøger på www.straarupogco.dk

 

Bo i en kø

Bo skal på ferie med far Ib og mor An. De kører alle tre af sted i bil. Men så er der kø. Åh, det er  varmt og køen er lang! Hvor længe skal de holde der? Kan de mon få is, øl og te?

Lix 4 / Let-tal 9

Køb bogen her

Dy i en by

Dy er ni år. Hun leger i haven. Dy får ti kroner til is af Ib og An. Dy går af sted for at købe is, men på vej hjem farer Dy vild. Hun ender i en fremmed by. Åh nej, mon Dy kan finde hjem igen? 

Lix 3 / Let-tal 8

Køb bogen her

Må vi så få ro

My og Bo leger. De spiser is, klatrer i træer og jager bier. Og de skændes også lidt. Far Ib og mor Le synes, at My og Bo larmer. Må vi så få ro, råber Ib og An dagen lang!

Lix 3 / Let-tal 9

Køb bogen her

Englebror

Noah er en frisk og glad dreng, men hans far og mor er bekymrede for ham. De er bange for, at Noah skal føle sig ensom. Men Noah føler sig aldrig ensom, for han har en hemmelighed. Han har en englebror. Noah kalder ham bare for Bror. Han taler lidt sjovt, men Noah forstår, hvad han siger. Sammen tager de to på fantastiske eventyr, men kan Bror også lære Noah at spille fodbold?

“Englebror” er en bog, der er beregnet til højtlæsning for børn i alderen 3-6 år. Bogen handler om kærlighed og sorgen ved at miste et barn – og samtidig er fortællingen blandet med en god portion humor og fantasi. Bogen er oprindeligt skrevet på svensk af Sofia Rutbáck Eriksson og illustreret af Maria Lindgren.

Køb bogen her

Ny bog i Mega-serien

"Marta og Knud til skolefest" af Marie Duedahl er anden bog i Straarup & Co's nye letlæste serie Mega.

Mega-serien består af letlæsningsbøger med lav lix og højt sidetal. Bøgerne henvender sig til begynderlæsere i indskolingen, der har appetit på tykke bøger og gode historier. Hvert kapitel indledes af en illustration, som understøtter handlingen.

Der er gratis elevopgaver til download på www.straarupogco.dk

Marta og Knud til skolefest

Marta og Knud er på vej til skolefest. Men Knus har slet ikke lyst til fest, og hans tøj er alt for pænt og rent. Efter en god omgang pølsehorn og cola, får Marta alligevel overtalt Knud til at danse ballondans. Desværre ryger de to venner hurtigt ud af legen. Heldigvis får Marta med det sammen en ny, god idé. Det er noget med at smide vandballoner ned over dansegulvet. Knus ved ikke rigtig, men så.....Plask! Hvin! Vandballoner regner ned over dansegulvet! Uglen, skolens sure pedel, er mildest talt ikke tilfreds. Marta og Knud må tage benene på nakken og flygte fra Uglen......


Det bliver en fest, som de aldrig vil glemme. Med skeletter, brandbiler, vandballoner og en meget sur ugle.

Køb bogen her

Skal danseglade Ida til DM?

"Ida kan ikke danse" og "Ida til DM" er tredje og fjerde bog i den letlæste danseserie. Bøgerne henvender sig primært til piger i 1.-3. klasse.

Der er gratis elevopgaver til download på www.straarupogco.dk/elevopgaver

 

Ida kan ikke danse

Ida og Sweet Girls er i fuld gang med at øve til DM. De danser, drejer og hopper - men pludselig lander Ida forkert på sin fod. Det gør så ondt, og Ida må en tur på skadestuen. Åh nej, hvad skal Sweet Girls nu gøre? Har Ida mon brækket foden? Og kan Ida så ikke danse til DM?

Lix 9

Køb bogen her

Ida til DM

Ida og Sweet Girls skal danse til DM. De glæder sig helt vildt! De har øvet sig længe og har fået nye, fine dragter. De får også et diadem med en firkløver af deres træner Kit. Firkløveren bringer held. Men til DM er der også et andet hold piger i flotte dragter. De hedder Stars, og de danser rigtig godt. Ida og Sweet Girls bliver nervøse. Kan Sweet Girls mon vinde over Stars?

Lix 9

Køb bogen her

Nissen Brille

Nissen Brille er en rigtig drillepind. Det er juletid, og Brille får travlt med at lave løjer med hele familien. Han putter ekstra kanel på Idas risengrød og drikker farfars øl. Han bytter også rundt på både tøj og gaver. Far kommer afsted i mors top og Ida må gå i skole med slips på. Sikke noget! Er der mon nogen, der får de rigtige julegaver?

"Nissen Brille" er en ny bog i Rim-serien, der indeholder letlæste historier med enderim og farverige illustrationer. Rimene er med til at understøtte læsningen og gør det lettere at afkode teksten. Børnene kan "gættelæse", når de ved, at ordene rimer. Rim-serien egner sig til børn i 0.-2- klasse. Lix 6 / Let-tal 11

 

 

 

 

Køb bogen her